![]() |
Pally i Shield Skill
Czy to wogóle ma sens żeby szkolić shield jeśli jest się palkiem? Jeśli tak, to jaki ? :)
I nie mówię tutaj o "Bo możesz wziąźć sobie melee weapon i nawalać". Chcę wiedzieć czy shield-lvl cokolwiek mi daje jak walczę z łukiem lub kuszą. Thx za wsparcie :) |
Jak walczysz łukiem czy qszą to nic nie daje, ale możesz chodzić na potworki ze spirami na przykład do zamq (ja tak chodze) albo na soldiery.
|
Air...
Cytuj:
U$3r |
Tak U$3r ma racje shielding liczy sie do obrony jesli nie mamy tarczy. Ja trenuje shielding biorac najsabsza tarzcze i spiry
|
U palka shielding bez tarczy liczy sie /2 a wiec jest duzy sens zeby w niego pakowac. Moim pierwszym palem nie rozwijalem go mialem 18 a teraz mam ponad 40 i gra sie duzo przyjemniej polecam...
|
Shilding duzo daje np jak zpaliesz laga to ci pomoze i moim zdaniem warto trenowac :d
|
Myślę ze shilding jest bardzo ważny dla palka !!
|
Przyłączam się do większości. Paladyn oczywiście najlepiej czuje się z kuszą lub łukiem, ale w shieldingu i skilach axe/club/sword też nieźle awansuje. WArto inwestować, gdy np nie masz zbyt wiele kasy na amunicje, to idziesz z tarczą i jakąś ręczną bronią i zarabiasz trochę kasy na nieco słabszych potworkach...
|
wiekszosc chyba to nie miala na mysli ze wezmie shielda i pojdzie na hunty, tylko o to chodzi ze masz masz shielding skill i idziesz z kusza / lukiem :P btw. shielding skill zmniejsza obrazenia zadane przez potwory gdy masz luk / kusze i full attack :P 8)
|
A czy te dane, że shielding liczy ci się do armora, jak masz kuszę lub łuk... czy ktoś może je na 100% potwierdzić? Czy jest to oficjalnie potwierdzone? Czy to jest coś w stylu: słyszałem, że... kolega mi powiedział... ludzie tak mówią... Jestem bardzo ciekaw.
|
OMG
To chyba oczywiste ze shielding jets potrzebny palladynowi.! Shielding obniza ciosy zadane przez potwory . I prosze nie pieprzcie takich glupot ze shielding jest tylko wykorzystywany jezeli sie lazi z tarcze. Gówno prawda. Shielding zalicza sie do ogolnej wartosci armora jak znajde wzor to zapodam na forum . Bye |
Trenuj shiekding ile wlezie bo jak nie masz tarczy shielding dzili Ci sie na 2.
|
Ok, Zioman. Wiem, że jest potrzebny, ale moje pytanie było właśnie o oficjalne potwierdzenie tego, czy shielding liczy się do armora, czy nie; no i byłoby bardzo miło, jakbyś jakiś wzorek zapodał. A już najlepiej linka. TIA
|
Shielding może ci się przydać do obrony jeśli cię PK goni!
|
http://www.tibia.pl/thread.php?threa...2620a0418b49df
Tu masz linka do tematu Shielding. Sorka ze nie bezposredni ale cos mi sie Explorer zrabal i nie moge robic linkow :| edit: a jednak jest link :P kupsetramwaj: idealnie ten nick pasuje do twoich sensownych wypowiedzi. |
ja uuwazam ze warto trenowac shieldinga bo przeciez nie zawsze mozna walic z luku jak jest cos blisko ciebie to nie bedziesz trafial z luku ja jeszcze nawet renuje sworda bo uwazam ze np: jakies trole lepiej zabijac z sworda bo mi jest zal strzal
|
re: Up
To urzywaj wloczni na wszystko na co ci szkoda strzal, niedosc ze wlocznie mozesz urzywac wiele razy, to jeszcze shielding mozesz cwiczyc. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:16. |