Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   CAPTIAN IGLUAGE-qest czy zamulenie CipSoftu? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=73419)

Stonoga 17-04-2006 20:37

CAPTIAN IGLUAGE-qest czy zamulenie CipSoftu?

Chciałbym się zwrócić o pomoc.
Do czego jest na rooko list do kapitana Igluage? (Stammped letter of Captian Igluage czy jakos tak). Jest dostepny z qestu na <QS> - to wiem, ale do czego sluzy? Na pamiatke dla rookslayerow? W ab'dendriel jest Captian Igluage chyba... Moze to jakis qest rook-main? Prosze szybkie odp! ;)

PS:Nie mowcie: ''A mzoe bys tak wzial opcje szukaj?'' bo juz tak robilem i niema wzmianek a jak sa to usunięte.

PS2: Wiem ,wiem ze jest QS ale prosze o choc drobinke infa... :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:

edit: kk dzieki modki teraz wasze zadanie to zamknac ten post XD

Milan ognia 17-04-2006 20:55

;o

Prawdopodobnie jest to pamiątka dla Rookstayerów nie slayerów. Takie pokazanie, że są listy.

Tawer Redeye 17-04-2006 21:34

Quest. Sam robiłem, jest on w głównym kompleksie jaskiń (szukaj przy jednym z wejść [ten kompleks to jaskinie z mino hell i bear room]) gdzie jest zejście a dalej poison fieldy.

Nadrill 17-04-2006 22:06

O ile się nie mylę, to można go zamienić na jakieś informacje... o języku ślepego orka chyba.

kowi87 25-06-2006 20:21

Kiedys zrobiłem tego questa moim rookslayerem i mialem ten list, jednak przez pewna sprawe stracilem ten list i wiele innych rzeczy. Dzisiaj zrobilem sobie druga postac by pojsc po ten list bo chcialem sobie przypomniec o czym byla w nim mowa, jednak ku memu zdziwieniu okazalo sie ze otwierajac te skrzynke dostalem tylko i wylacznie salmony...
Jezeli ktos ma tresc tego listu to bylbym wdzieczny za pomoc

Don Torpedos 25-06-2006 20:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kowi87
Kiedys zrobiłem tego questa moim rookslayerem i mialem ten list, jednak przez pewna sprawe stracilem ten list i wiele innych rzeczy. Dzisiaj zrobilem sobie druga postac by pojsc po ten list

to sie respi chyba :)

Tawer Redeye 25-06-2006 21:30

Cytuj:

Jezeli ktos ma tresc tego listu to bylbym wdzieczny za pomoc

Ja pamiętam- Tresure of Captain Iglue. Czyli Skarb Kapitana Iglue.

Harry Xin 25-06-2006 21:34

Co?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tawer Redeye
Ja pamiętam- Tresure of Captain Iglue. Czyli Skarb Kapitana Iglue.

Tylko tyle? Ani słowa więcej?

Jarassimus 25-06-2006 22:31

Witam.

Ja również niedawno byłem na tym queście, ale w skrzynce były tylko 2 (a nie 12 jak słyszałem :-/) kawałki Salmon i żadnego listu. Nie mam pojęcia dlaczego. Czy ktoś może mi pomóc to wyjaśnić? :-/

Ale chciałem, dodatkowo, spytać Was o to, czy Wy też macie takie "czarne pole" obok drogi na miejsce tego questu? Po prostu, po lewej stronie takiego pionowego korytarza jest obszar składający się z samych czarnych pól (oczywiście na automapie nic nie ma).

Pozdrowienia.

Harry Xin 25-06-2006 23:01

Tak

Krótko mówiąc: "tak". :p

lewyy 25-06-2006 23:19

bo te 12 salmonow respi sie z tym listem w skrzynce obok :)

Celoz 25-06-2006 23:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jarassimus
Witam.

Ja również niedawno byłem na tym queście, ale w skrzynce były tylko 2 (a nie 12 jak słyszałem :-/) kawałki Salmon i żadnego listu. Nie mam pojęcia dlaczego. Czy ktoś może mi pomóc to wyjaśnić? :-/

Ale chciałem, dodatkowo, spytać Was o to, czy Wy też macie takie "czarne pole" obok drogi na miejsce tego questu? Po prostu, po lewej stronie takiego pionowego korytarza jest obszar składający się z samych czarnych pól (oczywiście na automapie nic nie ma).

Pozdrowienia.

to jest po prostu koniec jaskini, gdzieś na foldzie też jest coś takiego

Harry Xin 26-06-2006 00:19

Dużo tego

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Celoz

Na Ghostland koło Carlin także możesz znaleźć takie miejsce. :p

Jarassimus 26-06-2006 00:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Harry Xin
Krótko mówiąc: "tak". :p

Krótko mówiąc: "thx". ;-)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez lewyy
bo te 12 salmonow respi sie z tym listem w skrzynce obok :)

Ta druga skrzynka była pusta i mogłem ją (w odróżnieniu od tej pierwszej) dowolnie przesuwać.

Znaczy, to się respawnuje tylko po save serwa?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Celoz

Cytuj:

Aha, dzięki serdeczne, dobrze wiedzieć. :-)

Pozdrowienia.

Misza 26-06-2006 01:26

Cytuj:

W tej jamie z GSem? Prawie bym tam padł moim najtem, tak to jest, jak się Ghostlandu nie zna...

@ontopic: Ten list nie ma raczej żadnego konkretnegop celu, słuzy raczej do pokazania nowym, że w Tibii są listy, ewentualnie jeszcze "nazywa" zawartość skrzynki obok. (Skar kapitana Iglue)

@do autora: Jak zakładasz temat, to przynajmniej jego nazwę napisz poprawnie. A w ogóle jak o czymś piszesz, to napisz to bez błędów. (Iglue, nie Igluage, captain, nie captian)

Harry Xin 26-06-2006 11:31

Otóż to!

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Misza
W tej jamie z GSem? Prawie bym tam padł moim najtem, tak to jest, jak się Ghostlandu nie zna...

Właśnie o tym miejscu mówiłem. :p Ja tam padłm mając jeszcze 13 lvl. :(

kowi87 27-06-2006 13:38

Te czarne pole to poprostu "nienarysowana" mapa. Mozecie sie tam przejsc z wlaczonym lighthackiem to zobaczycie dokladniej

Orshabaall 27-06-2006 14:15

@Jarassimus
Bo w tamtym miejscu sie mapa tibii konczy. Jest to granica swiata tibii. Dlatego jest tam czarno bo juz nic dalej nie ma. :p
Cytuj:

Nie tylko koniec jaskini ale w ogole koniec calej mapy tibijskiej. Bo w normalnej jaskini na koncu nie ma czegos takiego tylko jest po prostu ziemia (earth).

Jarassimus 27-06-2006 15:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Orshabaall
@Jarassimus
Bo w tamtym miejscu sie mapa tibii konczy. Jest to granica swiata tibii. Dlatego jest tam czarno bo juz nic dalej nie ma. :p

Cytuj:

Nie tylko koniec jaskini ale w ogole koniec calej mapy tibijskiej. Bo w normalnej jaskini na koncu nie ma czegos takiego tylko jest po prostu ziemia (earth).

To dość dziwne, bo przecież, jeśli mapa całej Tibii byłaby prostokątna, to nie powinna kończyć się w tym miejscu, gdyż, jeśli przejedziesz (Alt+strzałki) trochę niżej, to okaże się, że w tym miejscu wcale nie powinien wypaść kraniec mapy - po prostu niżej są korytarze, które są położone jeszcze na lewo od tego "krańca mapy".

Cytuj:

Te czarne pole to poprostu "nienarysowana" mapa.

To już mnie bardziej przekonuje. Myślę sobie, że po prostu, nawet jeśli mapa Tibii jest w całości prostokątna, to tam po lewej stronie i tak już nic nie ma, więc zrobili już puste pola. Jakkolwiek, co napisałem w poprzednim zdaniu, przejechawszy na automapie nieco niżej, trafiamy na korytarze które leżą dalej na lewo, więc to wcale nie musi być koniec mapy, tylko, jak napisał kolega: "nienarysowana mapa".

Cytuj:

Mozecie sie tam przejsc z wlaczonym lighthackiem to zobaczycie dokladniej

Nie używam oszustwa w grze. Nawet do sprawdzenia poprawności narysowania mapy gry. Lepiej nie przyznawaj się do tego, że to używasz - to niezgodne z Tibia Rules. :-P

Pozdrowienia.

Zito 27-06-2006 17:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jarassimus
To dość dziwne, bo przecież, jeśli mapa całej Tibii byłaby prostokątna... Myślę sobie, że po prostu, nawet jeśli mapa Tibii jest w całości prostokątna, to tam po lewej stronie i tak już nic nie ma, więc zrobili już puste pola.

Tak masz racje... w ktoryms z updatow cipsoft powywyrzucal niepotrzebne fragmenty mapy, ktorych gracze 'i tak nie widza', co mialo za zadanie odciazyc troche servery. (W koncu te pola zajmowaly niepotrzebnie pamiec) ;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:45.