Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Depo (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=7373)

Kamillllls 18-07-2004 21:38

Depo

Tak, wiem, teraz kapletnie moge sie narazic na wysmianie z waszej strony (z reszta jak zwykle, kiedy o cos pytam ;( ), ale spytam mimo to :P ...hhmmmy...slyszalem, ze w depo mozna trzymac nawet 1000 przedmiotow (moze poprostu ktos mnie oklamal :( )...ale kiedy ja wsadzilem ,,kilka''...poprostu juz niemam miejsca!!!!Jak to mozliwe, czy w depo konczy sie miejsce, tak jak np. w plecaku????

P.S.Jak zwykle szukalem...i jak zwykle nie znalazlem :P ...byl tylko temat w ktorym ludzie sie chwalili, np., ze ich depo wazy tyle i tyle, albo, ze maja 250 przedmiotow :O

Edit:Moj genialny umysl zrodzil pewna teorie... :P ...na kazde wolne miejsce w depo, mozna wsadzic 1 plecak, a do plecaka, przedmioty...albo kolejny plecak :P ...to jest tak???Jesli tak to potwierdzcie, ok???
A jak nie to poprostu wyzwijcie od n00ba ;( .......i napiszcie jak jest na prawde, ok??DZIEKI!!!

Tomkos 18-07-2004 21:54

BRAWO :D , na jednej kratce mozesz miec plecak, w tym plecaku plecak i tak do nieskonczonosci a ile masz kratek ;) :P

TheNatoorat 18-07-2004 21:57

Nikt nie będzie się smiac ani wyzywać od n00bów (co najwyżej newbie). W pojemności 1000 przedmiotów chodziło o to, ile kratek mozna zapchać w depo (niewazne czy sa w samym dp, czy w plecaku w dp, zawsze będzie to to samo). PRzykładowo podam, że 100 hamów zajmuje 1 kratkę, wiec liczy się jako 1 przedmiot. Backpack UH liczy się jako 21 przedmiotów, bo jest to sam bp i 20 runek itd.

Kamillllls 19-07-2004 06:28

Aha...dzieki, dzieki, juz (chyba :baby: ) wrzystko wiem, dzieki za szybka, i uprzejma :D odpowiedz!!

P.S.Odkad niema licznika postow, jest coraz mniej n00bow :P ...Szanowni ( :P ) moderatorzy - dobra robota!!! :D

Edit:No, a jednak nie wrzystko :P ...zawsze o czyms zapomne...kiedy klikasz na ,,skrzynke'' i robisz ,,open'', masz tam jeszcze duzo miejsca...mozesz tam cos wsadzic, czy tam moze ci ktos ukrasc??Trzeba kliknac na czarna ,,skrzynke'' z napisem ,,depot'', czy juz wczesniej mozna sie ,,wykladac''???

stozek 19-07-2004 07:29

Można już wcześniej. Ja wykładam wszystko wczesniej a do tej skrzyni kłade kase, żeby było ją łatwiej znaleźć.

Byczek 10-08-2004 21:39

Rzeczy moożesz trzymac zarówno przed "tą czarną" skrzynką jak i w tej skrzynce. Nie ważne gdzie trzymasz rzeczy. Ani z tąd, ani z tąd nikt ci nic nie uradnie.

Helixaw 10-08-2004 23:47

A ja korzystając z sytuacji chcialem się dowiedzieć czy jeśli mam rzeczy w depo w thais i przejdę do ab'd to czy w ab też będę mial te same rzeczy co w thais???
To chyba nie zasluguje na nowy temat ;)

plaska 10-08-2004 23:54

niestety nie, bedziesz miał nowe puste dp :)

Kamilllllls 11-08-2004 19:21

eee...to znowu ja... :) ...slyszalem, ze mozna przesylac parcela do innego miasta, nawet do tego, w ktorym nie jestesmy (lub nasz znajomy) "zameldowani"...np. (tak obrazowo :p )..."mieszkam" w Venore i chce wyslac paczuszke sam do siebie :p :) ...to czy ta paczka dojdzie do depo np. w Thias??...oczywicie jesli ja tak zaadresuje :p ...czy bedzie poprostu tak, jak bym ja zle zaadresowal??

Ghost Nieudany 11-08-2004 19:38

Tak, to prawda, można wysyłać sobie rzeczy za pomocą parcela. Jest to o wiele wygodniejsze od noszenia wszystkiego z miasta do miasta. Tak więc jeśli przenosisz się do miasta na stałe/dłuższy czas, wyślij wszystkie swoje rzeczy z depo w parcelu. Jeśli masz zamiar zawitać tylko na krótki czas, wrzuć tylko kasę i zabawki do treningu.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:16.