![]() |
Jak się uchronić przed NetCutem? :/
Mam DSL'a 1Mb; 12 osób w sieci. Codziennie mnie ktoś odcina programem netcut i tu pytanie jak się przed tym ochronić ? Szukałem na googlach, jedyne co się dowiedziałem to założyć zabezpieczenia, które może mieć tylko admin, a ja takowym nie jestem. Nie jestem żadnym "zapychaczem" sieci, nic nie ściągam, a tu nawet nie można sobie w necie posiedzieć :/ Już nie chodzi o to żebym wiedział kto mnie odcina, tylko o to żebym miał spokój. Tak wogóle planuje namówić rodziców na neo~ , opłaca się ?
|
Skontaktuj się z adminem sieci.
|
@Up
Gadałem z nim.... i przyznaje się że mnie odcinał pare razy, a tak to się ciągle tłumaczy, że to może być ktoś inny-.-' Ja mu, że nie będe płacił, a on : to cie odetne na zawsze :/ |
Dasz się szantażować? Stary, Ty płacisz, Ty wymagasz! Stawiasz jasne warunki: Albo masz neta jak należy i on nie robi pierdół, albo zrywasz umowe!
|
Mówiłem mu już to 100 razy, że on jest adminem i powinien dbać o sieć itp... ale on to ma w d****. Kiedyś sie wnerwiłem i odciąłem cały server to padł na GS'ach i nie miałem neta przez 3 dni -.-' Z nim się nie da gadać, dlatego chce albo założyć neostrade, albo znaleść zabezpieczenia. Jego wymówki to że ciągle ściągam i on ma lagi, a to nieprawda :/
|
Cytuj:
Jak tak cie traktuje, zrywasz umowe i koniec. |
Kup sobie chello nie neo. Po pierwsze tańsze i lepsza prędkosc.
A co do tematu to nie wiem. Powiedz rodzicom żeby z nim pogadali, bo ciebie może nie chce wysłuchac. Niech mu pogrożą zerwaniem umowy. A jak tak juz robiłeś to najwyzej zerwij i jak mowilem załóż chello a jak się nie da chello to neo. |
Cytuj:
No dobra, a czy ktoś wie jak się zabezpieczyć przed netcutem ? Bo to mnie bardziej nurtuje :/ Jeśli nie, to temat do zamnknięcia, dzięki :) |
Szukales cos w googlach?
Co do kolesia do sprawdz warunki umowy, punkt po punkcie i moze znajdziesz jakis haczyk na tego admina :P |
Jeśli nie jesteś adminem to nic nie zrobisz. Rezygnuj z tej umowy jak najszybciej, tak jak mówią wszyscy.
|
Ale co to za sieć masz? Blok/osiedle ect
Ile lat ma 'admin'? Coto za tłumaczenie : 'ktoś inny odciął'? Jak ty mogłeś uwalić serwer? Macie jakąś umowę czy wszystko 'na gębę'? Wg mnie to jakaś lipna rozdziałka stworzone przez dzieciaki i jakto dzieciaki nie mogą dojść do ładu i składu....... |
@up zgadzam się. Co to za admin co nie potrafi zadbać o swoją sieć i co za tłumaczenie "bo ty ciągle ściągasz i ja mam lagi " buehehehehehehehe a h&j go obchodzi co ty robisz płacisz kasę i wymagasz. Rada albo przenieś się do jakiejś porządnej sieci/neo/chello lub cokolwiek innego byle szybkie i tanie i wbijaj w podziały sąsiedzkie z małolatami którzy sądzą że skoro dzielą to mogą wszystko jak zostanie sam w swojej "sieci" i będzie musiał bulić całą kasę za dsla dla TPSA wtedy zrozumie swój błąd. Co do twojego pytania: to on cię cały czas odłańcza od neta. Jedyne co możesz zrobić to firewall on zarządza serwerem/routerem (czy tam jeszcze czymś innym w zależności na czym dzieli) i może wszystko
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Żeby ubiec pytanie, jaką masz prędkość up/down?
|
Płace 32,50zł, prędkość MAX jaką miałem 150~, ale to raz na ruski rok. Średnio 70~
Niby jest regulamin, że ściągać można po 22:00, ale to i tak nie ma znaczenia... |
A daj sobie spokój z taką siecią - bez umowy, bez niczego niby wszystko fajnie transfer 70 kb za 32,50 zł to bardzo dobra cena ale jeśli są takie problemy to lepiej się do czegoś lepszego przenieś.
|
Dobra dzięki wszystkim.
TEMAT DO ZAMKNIĘCIA |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:08. |