Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Exp pallem na tombach, help :D (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=74077)

HuBo 22-04-2006 20:56

Exp pallem na tombach, help :D

Mam 13 pallka skille 50/41 i chcialbym pojsc na jakiegos tomba polootowac itp, chcialbym zeby bylo duzo ghuli i moze byc pare scarabów. Prosze Was o pomoc poniewaz nigdy nie gralem pallem z paccem i nie expilem na tombach.
Mapki mile widziane
Dzieki za pomoc;)
PS : Nie zbluzgajcie mnie od razu bo szukalem :D

spider-bialystok 22-04-2006 21:16

Polecam pierwsze pietro z potworkami na tombie 'pod ropa'. Musisz pokopac troche w okolicy tej czarnej ropy na ankrahmun [szukaj na polnocnym-wschodzie od glownego wejscia do miasta]. Jest tam duzo ghuli, szkieletow, jeden beholder, 1 czy 2 scaraby i 1 mumia [ale jezeli chcesz mozesz bic same ghule i skele]. Bardzo dobre miejsce do expienia i zarabiania dla low lvl paladyna. Pamietaj jednak zeby wziasc troche fooda ze soba bo tam raczej wiele go nie znajdziesz.

rafalinho 22-04-2006 21:18

a nie lepiej by bylo na dwarf guardach expic albo cos kolo tego ?;)

HuBo 22-04-2006 21:25

@Up
Nie, bo 50 dista to za duże waste boltów, a i loota by mi zabierali, a na pacc area juz raczej nie ma takich osób

@spider~

Móglbys mapke tego tomba zamiescic i co w której komnacie jest?
Byłbym bardzo wdzięczny, a jezeli to robi jakies kłopoty to daj sobie z tym spokój :)

Venderer 22-04-2006 21:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez rafalinho
a nie lepiej by bylo na dwarf guardach expic albo cos kolo tego ?;)

Wg. mnie troche to za słabe skille są i lv aby bezpiecznie expić palkiem na Guardach -.- Pozatym pytanie jets o tomby...

Tar Tomb jest najlepszy, tak jak powiedział Spider~, musisz iśc na północ od Ankh to tej czarnej ropy i kopać obok takiej plany w krztałcie odwróconej litery L, zresztą poszukaj sobie jakiś filmiq w którym jest pokazana droga, np. Zwiedzaj z Cichym"

Sir Tymol 22-04-2006 21:33

nie mam nic do roboty to dam Ci link do filmu z serii "Zwiedzaj z Cichym"
tomba "black water": http://rapidshare.de/files/4194345/t...Water.rec.html

HuBo 22-04-2006 21:36

Dzięki wszystkim za pomoc ;) Filmik właśnie obejrzałem i tomb jest ok, kupie exure gran i wezme ihy i lece expic :D, jeszcze raz thx.
Temat do zamknięcia

the beściak 23-04-2006 02:11

Moje zdanie na ten temat

MYsle ze najlepszym wyjsciem jest expieniec= i lootowanie na PoHu albo na gohstlandzie. exp jest niezly i loot tez. z tym ze na PoHu (mam na mysli cmentarz) moze wyskoczyc GS, a na gohstlandzie DS.B) Jednak z takimi skilami mozesz chodzic rowniez na guardy tak jak to ktorys kolega powiedzial.:D Ja sam chodze na gohstland i dwarfy guardy na 15 lvl z ta roznica, z nie mam PACC (niestety):( milego expienia i lootowania. aha i jescze cos. nie tyrajcie mnie teraz od razu za to ze mam dopiero 15 lvl i w ogole. ale ja umiem grac tylko nie mam za duzo czasu. licze na wyrozumialosc ;)

domin3x 23-04-2006 10:55

Mi sie palkiem dobrze expilo na tym lvlu co ty i skille podobne (51/35) na tombie na zachodz od ankh, na takim malym polwyspie, na poziomie -2, ale jak chcesz tam isc to uwazaj, ja chodzilem tylko od schodow w lewo, tam jest resp stone golema, czasem moze wyskoczyc nawet 2 crypty i 2 mummie, wiec radze uwazac, a na tomb black water palkiem nie expilem, bo lubie lekki hardcore, a tam prawie same ghule;)

Mikeangello 23-04-2006 14:40

Najlepiej idz sobie do tego tomba na zachod on ank, na takim polwyspie. Na -2 poziomie jest duzo ghouli. Jest tez tam sporo shamblerow, mummi, scarabow, szkieletow, slime'ow i skorpionow. Wg. mnie jest to najlepszy tomb dla palka- duzo miejsca, duzo fooda(z larw, lionow itp.),duzo potworkow. Ja tam expie caly czas odkad se kupilem pacc (drugi raz).

poreda 23-04-2006 20:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez the beściak
MYsle ze najlepszym wyjsciem jest expieniec= i lootowanie na PoHu albo na gohstlandzie. exp jest niezly i loot tez. z tym ze na PoHu (mam na mysli cmentarz) moze wyskoczyc GS, a na gohstlandzie DS.B) Jednak z takimi skilami mozesz chodzic rowniez na guardy tak jak to ktorys kolega powiedzial.:D Ja sam chodze na gohstland i dwarfy guardy na 15 lvl z ta roznica, z nie mam PACC (niestety):( milego expienia i lootowania. aha i jescze cos. nie tyrajcie mnie teraz od razu za to ze mam dopiero 15 lvl i w ogole. ale ja umiem grac tylko nie mam za duzo czasu. licze na wyrozumialosc ;)

Nawet nie proponuj w temacie, w ktorym pyta sie 30lev- o expienie pohu. Przeciez nawet mino archer potrafi zjechac wysoko levelowego pala, a co dopiero 13 level. Pomysl troche zanim cos napiszesz bo wezmie to na powaznie i pojdzie tam expic. Na twojich skillach proponuje wykonac postmana (Jezeli masz fundusze?), i isc expic na dwarfach soldierach z pojedynczym respem guardow.

HuBo 23-04-2006 21:58

:)) Już expie sobie na Black Water na -2 bije ghule, mumie i shamblery i jest ok, za strzaly sie zwraca nawet troche z lootem :D

Turus Amaw 24-04-2006 09:04

dobrze sie expi palem na tombach ale w niektorych tombach sa stalkery wiec uważaj bo na tym lvlu mogą cię troche pobić

Hardcore Pally 25-04-2006 16:48

lec exp na cypel...:]

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:25.