![]() |
Problem natury technicznej ?
Niedawno kupiłem nową klawiature. JEstem szczęśliwym użytkownikiem ;), jednak po włączeniu tibi, po jakimś czasie klawisze odmawiają posłuszeństwa, niektóre jak np. backspace twoży "kwadraciki". Po wyłączeniu tibi, problemy hmm... narastają, w myszce nie działa Scroll, a Włączając "Mój komputer" potem kolejne foldery, ktore uruchamiam, włączają się w oddzielnych oknach. Przeinstalowanie Tibi nie było dobrym rozwiązaniem, o dziwo antywir niczego nie wykrył, może to coś innego. Jeśli ktoś ma jakieś sugestie, bądź zna rozwiązanie tego problemu, niech napisze tutaj, lub wyśle pm. Z góry dziękuje.
|
A były do tej klawiatury jakieś sterowniki (zwykle są, ale nie są potrzebne, może o to chodzi)?
|
hmm, jak zwykle dołączona jest jakaś płytka, ale pewnie z zmianą ustawień do klawiszy multimedialnych, sprawdze, może pomoże, bo jak wiadomo XP sam wykrywa sprzęcior :)
|
Radze ponownie zainstalować system.:(
|
w sumie to wolałbym tego uniknąć :)
|
Może Ci się klawisze 'wcisnęły' i utkneły? Wyciągnij wszystkie klawisze funkcyjne(alt, ctrl, shift, win, itp.) i zobacz czy przypadkiem nie są same wciśnięte. Miałem kiedyś podobne objawy, i się okazało, że ctrl był przyduszony.
Pozdrawiam. |
Cytuj:
|
niedawno odkryłem że zdecydowana większość z tych objawów występuje po wciśnięciu "CTRL", jednak i tak nie moge byćw 100% pewny ze chodzi tutaj o wcisniecie i zablokowanie sie klawisza, bo wciskając backapace nie pokazująsie "kwadraciki":). a co do wypowiedzi wyżej, to jestem glupi jesli chodzi o takie rzeczy :D, jestem w sumie konsolowcem ;)
|
Pozycz od znajomych inna klawiature i mysz.
Jesli problem bedzie sie powtarzal to masz walniete porty ps2 na plycie glownej. |
jeśli martwi cię otwieranie się okienek w osobnych oknach ;)
radzę sprawdzić w ustawieniach folderów, czy abyś przypadkiem nie miał tej opcji włączonej bo to akurat problemem chyba być nie powinno sprzętu żadnego, lecz wyłącznie winą tego, co nakliknął i zmenił świadomie bądź nie użytkownik komputera :) choć zawsze przyduszony dłużej klawisz funkcyjny powoduje zmianę ustawień - jak shift jest masakrą dla literek :) d.Taube |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:05. |