Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Palek na non-pvp - skilowanie. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=74577)

Flashman 26-04-2006 15:33

Palek na non-pvp - skilowanie.

Nic nie znalazłem. Przeczytałem te same poradniki chyba po 10 razy każdy i niestety nie dowiedziałem się czego chciałem. Jestem palek 10 lvl, skille 36/32 i chciałbym poskillować. Roty za szybko padają a w grupie prędzej ja padne. Chciłabym poskilować chociaż do 60-70 dist. żeby potem polatać tu i tam :) Czy ktos mi pomorze? Mam vampa shielda jakby co. Proszę o szybką odpowiedź!

scarab 26-04-2006 15:55

Idź na dwarfy, a jak dwarfy za szybko podną to idz na slime albo cyce ale chyba troche to za silne :) myśle że Ci pomogłem.

Roni Shooter 26-04-2006 16:21

Bylo cos takiego "Trening doskonaly na non-pvp" .Tam jest napisane ladnie co i jak musisz miec kolege z 28 lvl + chyba sorka i zeby ci przywolal monka i blokowal Geomancera a ty se kupujez 300 sperow se lurujesz cos i lejesz

Flashman 26-04-2006 16:56

Odp.

@scarab
Slime raczej nie. W carlin zabijalem BS przy skillu 15 :P i straciłem okolo 50 HP przy skillu 32 shield i 30 BSa. Cyce to jeszcze nie. Jak bezdie shield 45 to dopiero. Raz mnie 3 dwarfy otoczyły to musiałem uciekać :(
@Roni~
EEeeEEee widać że nie przeczytałes wszystkiego. To jest NON-PVP czyli nie mozna siebie atakować ani summonów. Odpada.

Nie wierze również w szybkość dista. On leci dosyć wolno (przynajmniej u mnie.)

Wipigi 26-04-2006 19:34

W zasadzie mam ten sam problem-amianowicie chce zrobic jakies 65-70 dista i nie wiem gdzie skillic :/
Jak skille na trollach speary sie rozwalaja i potem musze lazic ze sql staffem zeby nazbierac tych spearow

Jak skille na gobach na edron kamyki za szybko sie rozwalaja i nie mozna normalnie skillic bo znowu msuze ze sql staffem skillic

Wszyscy moi koledzy mowili mi ze <skillilem na cycach ze spearami> no ok, ale te speary zara sie rozwala i nie bede mogl skillic :/ Halp !

Roni Shooter 26-04-2006 20:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Flashman

@Roni~
EEeeEEee widać że nie przeczytałes wszystkiego. To jest NON-PVP czyli nie mozna siebie atakować ani summonów. Odpada.

A ty chyba nie umiesz czytac -.- ... Napisalem ze Monk Blokuje Geomancera... a pall wali w geo ...

kostooch 26-04-2006 20:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Roni Shooter
A ty chyba nie umiesz czytac -.- ... Napisalem ze Monk Blokuje Geomancera... a pall wali w geo ...

Gorzej, jak sie Geomancer przerzuci.

ari2423 26-04-2006 21:27

jezeli monk zablokuje geo a pall bedzie atakowal z boku to sie nie przezuci :)

Flashman 26-04-2006 21:37

Odp.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Roni Shooter

Hahah dobre. Nie czytałes. Mam skill 36 dista a ty mi na geomancery walisz! Jakbym miał z 80 to tak. ALe nie 36! Pozatym jakiemu sorcowi bedzie sie chciało łazić ze mną żeby tylko postać i popalić mane? Chciałbym na cycach skillować, mam kilka miejscowek ale beda mnie niezle naparzały. Ja nie wiem jak to palki robią ten 60 dist tak szybko! Mają jakąs kopalnie kamyków czy co? Kamienie są oki ale 100 za 2k to nie interes!

Lord'Nesteloo 26-04-2006 21:44

Nie gadaj ze za szybko padaja ...
Full def ,to najwazniejsze.
Za czasow kiedy gralem jeszce pallkiem na foldzie (all co tam jest) wbilem do 50 w dyscie. Jedyna korzysc z tego ze z frost trolli wypadaja speary.
Pozniej od 50 to juz niezla jazda :/ Mozna w amazon camp na valkiriach i amazonkach skillowac.

Flashman 27-04-2006 11:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord'Nesteloo
Nie gadaj ze za szybko padaja ...
Full def ,to najwazniejsze.
Za czasow kiedy gralem jeszce pallkiem na foldzie (all co tam jest) wbilem do 50 w dyscie. Jedyna korzysc z tego ze z frost trolli wypadaja speary.
Pozniej od 50 to juz niezla jazda :/ Mozna w amazon camp na valkiriach i amazonkach skillowac.

Na foldzie jak znajdziesz wolnego trolla to będziesz szczęśćciarzem. Byłem tam to ciągle ktoś mi zabijał albo co innego.

Może jakiś doświadczony paladyn z serva non-pvp napisze mi jak on doszedł do hmm... 70 dista? I jak tu olewać shield? Jak go oleje to mogę najwyżej na rotach skillować :( Help me!

Dwimenor 27-04-2006 11:21

Cóż, jeżeli chodzi o n pvp to trochę inaczej się "skilluje" Do 40 można w bólach dociągnąć na trolach.frost trolach.goblinach/amazonkach itp. Można.

Potem, jak masz chwilę wolnego czasu(wypracowanie z polaka itp) stoisz pod dp i strzały robisz. Teraz to już tylko znalezienie odpowiedniej miejscówki na zużycie ich(Ghule w gl chyba najlepsze. Ewentualnie cyklopy). Za zdobytą kasę kupujesz strzały i tak w kółko. Bez dorabiania raczej się nie obejdzie.

Takie jest moje zdanie, tak mniej-więcej robiłem i jestem zadowolony. Od 60 dista(35lv) nie trenuje ani trochę. Tylko kusza w ręku i exp.

Uzyskanie wyskokiego dist na niskim lv w takim wypadku jest bardzo tródne.

Flashman 27-04-2006 12:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dwimenor
Cóż, jeżeli chodzi o n pvp to trochę inaczej się "skilluje" Do 40 można w bólach dociągnąć na trolach.frost trolach.goblinach/amazonkach itp. Można.

Potem, jak masz chwilę wolnego czasu(wypracowanie z polaka itp) stoisz pod dp i strzały robisz. Teraz to już tylko znalezienie odpowiedniej miejscówki na zużycie ich(Ghule w gl chyba najlepsze. Ewentualnie cyklopy). Za zdobytą kasę kupujesz strzały i tak w kółko. Bez dorabiania raczej się nie obejdzie.

Takie jest moje zdanie, tak mniej-więcej robiłem i jestem zadowolony. Od 60 dista(35lv) nie trenuje ani trochę. Tylko kusza w ręku i exp.

Uzyskanie wyskokiego dist na niskim lv w takim wypadku jest bardzo tródne.

No dobra fajnie tylko od 30 dista trole padają po 1-2 strzałach, strzały mozna robić od 13lvl a ja mam 10 a jak raz byłem z 42 na cycu to zeszło mi chyba z 15 strzał :( Ghule wszystkie zajęte. Ghostland odpada, HG nawet nie myślę bo nie wyjdę ,PoH? a może GS przy okazji? Dobrze mi się trenowało kamieniami ae 100 za 2k to troszkę za dużo z moim 200 gp w depo :)

Roni Shooter 28-04-2006 11:36

Noobq -.-

Cytuj:

Hahah dobre. Nie czytałes. Mam skill 36 dista a ty mi na geomancery walisz! Jakbym miał z 80 to tak. ALe nie 36! Pozatym jakiemu sorcowi bedzie sie chciało łazić ze mną żeby tylko postać i popalić mane? Chciałbym na cycach skillować, mam kilka miejscowek ale beda mnie niezle naparzały. Ja nie wiem jak to palki robią ten 60 dist tak szybko! Mają jakąs kopalnie kamyków czy co? Kamienie są oki ale 100 za 2k to nie interes!

NOm ty pierwszy raz grasz palkiem no nie??Nawet jak by ci kolega blokowal demona monkiem a ty bys nie trafial i tak by ci Dist rosl ... nie zalezy czy trafiasz czy nie tylko od tego ile razy wyzucisz Spire z łapy:baby:

Avager 28-04-2006 12:10

up:...
To jest tak jak u knighta...raz na 30 hitow musisz trafic "blooda" ...

Chyba ze zmienili...ale jak ostatnio gralem pallkiem (2-3 miechy temu) to raczej nie zmienili ... .

Dumel 28-04-2006 15:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Avager
up:...
To jest tak jak u knighta...raz na 30 hitow musisz trafic "blooda" ...

Chyba ze zmienili...ale jak ostatnio gralem pallkiem (2-3 miechy temu) to raczej nie zmienili ... .

lol zmienili pisali nawet na foru ze nie trzeba
@topic
koles oczekujesz od nas pomocy?? no nie wiem. ciagle tylko piszesz takie posty, jakbys chcial powiedziec ze all to nooby. A tak w ogule to a tez gralem palkiem na no-pvp i jakos dobze mi sie skillowalo do 45 wiec nie gadaj, i w dodatku na 36 trole to ja ledwo przebijalem-,- AA wiem!! ty walisz z full ataku czy nie prawda??

Flashman 29-04-2006 11:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dumel
lol zmienili pisali nawet na foru ze nie trzeba
@topic
koles oczekujesz od nas pomocy?? no nie wiem. ciagle tylko piszesz takie posty, jakbys chcial powiedziec ze all to nooby. A tak w ogule to a tez gralem palkiem na no-pvp i jakos dobze mi sie skillowalo do 45 wiec nie gadaj, i w dodatku na 36 trole to ja ledwo przebijalem-,- AA wiem!! ty walisz z full ataku czy nie prawda??

Chyba poto założyłem ten teamt nie? Może poprostu źle interpretujesz? Może i są nooby ale większość ludzi to tacy którzy chętnie pomogą, a nie tak jak ty odrazu naskakujesz że ja piszę że all to nooby. Koleś zastanów się co ty piszesz?
@topic
Miałem pala i na normal pvp i na non-pvp. Na normal pvp to wiadomo ghoul/monk i oki. Na non-pvp to grałem jak kamienie stały po jakieś 300gp za 100. Teraz za 100 trzeba dać 2k :( Jak lece na roty ze spearami to pare rzutów i rot ded. Wale z FULL DEF!

Venderer 29-04-2006 12:43

Cytuj:

Miałem pala i na normal pvp i na non-pvp. Na normal pvp to wiadomo ghoul/monk i oki. Na non-pvp to grałem jak kamienie stały po jakieś 300gp za 100. Teraz za 100 trzeba dać 2k :( Jak lece na roty ze spearami to pare rzutów i rot ded. Wale z FULL DEF!

Jeśli wogóle ktoś te kamienie sprzedaje...
Ale nie wiem co to za problem samemu sobie nazbierać?
Jak szukałem kamieni dla palka, poszedłem knighcikiem na Femour Hilss, tam gdzie jest quest, i otwierając wszystkie już zabite gobo + to co sam zabiłem, na jednym przejściu przez podziemia miałem ok 30-40 kamyczków, a nie chodziłem wogóle po poziomach +1...

@Down
Boshe jeśli dla ciebie roty za szybko padają to jesteś poprostu za mało cierpliwy.. Ja swoim Palkiem, bez problemu wyskillowałem +40 dista na trollach =.=...

Flashman 29-04-2006 14:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Venderer
Jeśli wogóle ktoś te kamienie sprzedaje...
Ale nie wiem co to za problem samemu sobie nazbierać?
Jak szukałem kamieni dla palka, poszedłem knighcikiem na Femour Hilss, tam gdzie jest quest, i otwierając wszystkie już zabite gobo + to co sam zabiłem, na jednym przejściu przez podziemia miałem ok 30-40 kamyczków, a nie chodziłem wogóle po poziomach +1...

Łatwo powiedzieć. Dla mnie było szczęsciem jak zebrałem okolo 30 w godz. Na Harmonii (HAIL!) mnóstwo ludzi gania za kamieniami! Pozatym to jest nudne jeden gob na 10 sqm. Wiesz dziex ale ta metoda mi nie odpowiada. Może wiesz gdzie ze spearmi powinienem skillować na dist 36 bo roty za szobko padają??

bombek 29-04-2006 15:09

Na wstępie:
- Czy ktoś tu jest noobem??
-Ależ oczywiście, jest ich nawet kilka.

Rozwiniecie:
Ja moim palkiem skilowalem do 45-47 na rotach a od 45-47 do 52 skilwoalem na full def tesh na rotach ale to juz bylo bardizje expienie

Ty chyba walisz na full atk:D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:05.