Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Nowy Gamemaster (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=74765)

Raul 27-04-2006 21:32

Nowy Gamemaster

Niespodziewanie CipSoft wybrał dziś nowego gamemastera. Od teraz jest nim były counsellor - Havey. Mamy oczywiście nadzieję, że spełni pokładane na nim oczekiwania i przyczyni się do lepszego funkcjonowania świata w Tibii.

Krico 27-04-2006 21:42

Kiedyś nie robili z tego takiego szumu, teraz na pierwszej stronie w newsach musi być napisane, że CipSoft "zatrudnił" nowego gamemastera.

Fajnie, że coś się zmienia, ale to wciąż za mało wg mnie... wciąż za mało tych "rule enforcerów"... Powinni zatrudnić płatnych GM'ów :)

~Krico

Samores 27-04-2006 21:50

Może się będzie częściej pojawiał na Guardi bo ostatnim razem był któryś daaaaaaano... temu :p

Venderer 27-04-2006 21:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raul
Mamy oczywiście nadzieję, że spełni pokładane na nim oczekiwania i przyczyni się do lepszego funkcjonowania świata w Tibii.

Miejmy nadzieję ;) oczywiście życzę mu powodzenia!

Celmir 27-04-2006 21:55

Jestem uprzedzony do ludzi z Niemiec. Do tego gm'a również.I czemu takich leszczy biora.....35ms afff;(

extremepatrick 27-04-2006 22:01

Newsy!

:D Pisałem już do dwóch modków jakieś 30 minut wcześniej o dodanie tego newsa (do Dr. Omadera i do MayGyvera), ale widze że jednak ktoś uważnie obserwuje Tibia.com :) Thx Raul za dodanie newsa ;p ale wciąż nie ma newsa o Update Technicznym, który ma niebawem nastąpić...

Cytuj:

At the moment we are working hard on the already announced statement control that will be introduced to the game soon. The statement control will allow senior tutors to report illegal statements from all public channels directly to Customer Support. In addition, several smaller features will be introduced. For example, a new handling of the trade channel will ensure that you do not write messages there unintentionally.

In the course of the implementation of these new features, we will also present some technical improvements. Password encryption will provide additional security for everybody that plays Tibia in a network. In addition, the client will also support the use of DirectX version 9.0 and OpenGL. This will ensure that also owners of graphic cards with high 3D performance are able to play Tibia without any problems.
News mówi krótko o tym, że niedługo do gry zostanie wprowadzone parę technicznych poprawek. Senior Tutorzy będą mogli wszelkie wypowiedzi z publicznych kanałow niezgodne z prawem zgłaszać do Customer Supportu. Wprowadzony zostanie system, który wyeliminuje pisanie bzdurnych widadomości na Trade co się często zdarza, gdy ktoś pomyli okno. W życie wejdzie szyfrowanie haseł, co będzie dodatkowym zabezbieczeniem dla ludzi grających w Tibię w publicznych sieciach. Klient gry bedzię obsługiwał DirectX wersję 9.0 oraz OpenGL. Pozwoli to graczom posiadającym lepsze karty graficzne granie bez żadnych problemów (wcześniej trzeba było instalować stare sterowniki).

[edited by maygyver]
pozwolilem sobie odpowiedziec w tym poscie

news o ktorym mowisz juz jest
http://forum.tibia.pl//showthread.php?p=778095

Tulf 27-04-2006 22:04

35 lev=noob sam jeszcze dobrze grac nie potrafi a juz ma GMa
Pupy nadstawił Cipowi :D

extremepatrick 27-04-2006 22:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tulf
ło to co on tyle czasu robil ze 35 lev ma

Widzisz.. może właśnie przez ten czas pomagał innym graczom (Help Channel), reportowal bugi i różne inne rzeczy, doglądał forum itd., dlatego zasłużył sobie u CipSoftu :)

Duch Niespokojny 27-04-2006 22:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raul
Mamy oczywiście nadzieję, że spełni pokładane na nim oczekiwania i przyczyni się do lepszego funkcjonowania świata w Tibii.

Zapewne przyczyni się do lepszego funkcjonowania (czytaj: więcej banów za offensive statement) świata - Atniki, bo na inne światy pewnie nawet nie zajrzy. Co zresztą widać - jedyny GM-owy char jaki zrobił do tej pory jest właśnie na Antice. Ten serwer ma już pewnie z 50 GM-ów a reszta obchodzi Cipów tyle co zeszłoroczny śnieg.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Celmir
Jestem uprzedzony do ludzi z Niemiec. Do tego gm'a również.I czemu takich leszczy biora.....35ms afff;(

Co ma lvl do bycia gamemasterem? Może mnie oświecisz, bo jakoś nijak nie mogę znaleźć zależnosći?

Lasooch 27-04-2006 22:39

Za dużo OTSa -,-

Dobrze oczywiście, że jest kolejny GM, źle oczywiście, że tylko na Antice, jak większość.

Do niektórych up - co z tego, że 35 ms? Równie dobrze może mieć hidden chara na 100+ >.> zresztą tu chodzi o inne rzeczy niż lvl... a panowie, którzy go od leszczy wyzywają pewnie sami takiego lvl nie mieli.

pwkucia 27-04-2006 22:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mamut Sorcerer
A ja mam fajną propozycje do CipSoftu, ale nie wiem czy to ktos by mogl przetlumaczyc na angielski i wyslac im. Otoz ta: Mogli by wprowadzic takie komendy dla graczy jak: !exp - sprawdzenie ile expa potrzeba do nastepnego lvla,
!mana - sprawdzenie ile many potrzeba zuzyc do nastepnego mlvla, !online - sprawdzenie kto jest aktualnie online. Bardzo bym prosil zeby ktos to przetlumaczyl na angielski i wyslal do CipSoftu. Z gory wielkie DZIEKI :)

@offtop
Coś mi w tej wypowiedzi zaśmierdziało OTS-em

Fajnie, że mamy nowego GM-a. Tylko oby pojawiał się na servie i wypełniał swoje obowązki

Myst Rydan 27-04-2006 22:46

No właśnie. Level tu ma bardzo małe znaczenie. Znam wielu high leveli, którzy są - co tu dużo mowic - poprostu noobami. A jako Counsellor zasluzyl na awans.

coo84 27-04-2006 23:00

Co chwila wwalają nowych gamemasterów, a gra jak była opanowana przez złodziei/noobków, tak jest....gamemasterów jest za mało, nie mogą nadążyć...im więcej tym lepiej, ale..............DLACZEGO TAK MAŁO POLSKICH GM?.......polaków jest prawie najwięcej na tibi...

Dr.Mortus 27-04-2006 23:04

No właśnie... a jakość nie przekłada się na ilość w naszym wypadku :/ A przynajmniej na większości Honery.

Krico 27-04-2006 23:17

Jeżeli już o to chodzi to najwięcej mamy gamemasterów-Niemców...

hmm... ciekawe dlaczego? ;)

Master Mind 28-04-2006 01:08

Omg i co z tego ze nowy gm -.- Kazdy zna prawde, pologuje sie przez miesiac,pobaduje ludzi i potem slad po nim zaginie ;) Moze go spotkacie raz na rok :p

Y@hu^^ 28-04-2006 09:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kotlet dragonia
Przez dwa razy kture mialem postacie w tibi Gamemasterzy najpierw mnie banowali a potem usuwali konto.Dość powiedziec ze sami mnie podpuscili, abym zrobilcos zakazanego przez tibia rules. Dlatego uwarzam ze
gamemasterzy(chociaż połowa z nich to zlodzieje).Mam też 3 character i gdybym nie ignorowal wszystkich prywatnych rozmów już pewnie dawno misialbym kiblować na rook'u.DLATEGO UWAŻAM ZE Cip Soft POWINNO DOKONAĆ SUROWEJ SELEKCII GAMEMASTERÓW.X(

Ps.Nie boje sie kolejnych banów ale ostrzegam wsystkich STRZERZCIE SIE GAMEMASTERÓW!X

Moim zdaniem nie dorosles do Tibii jeszcze...

@temat
A sie narobilo tych GM'cÓw :o

Elder Nagan 28-04-2006 11:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tulf
ło to co on tyle czasu robil ze 35 lev ma

nastepny idoita ktory mysli ze lvl to wszystko...zapewne tenn"35 lvlowy noob" wie wiecej o tibii niz wy...

ja mam w dupie tych gmow gdy sa potrzebni to ich nie ma...X( X(

X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X(

luk_12345 28-04-2006 13:06

Gm

ja mysle ze GM przydaly by sie wiencej na swiatach no-pvp bo tam najwienksze noobstwo sie rozwija X( name: Materro ryus :) kinght :miecz: lvl: 31:wiking: lvl m: 4:mag: skills: 60 sword:berserk: shield :crusader:
name real: lukasz:cup:

hide 28-04-2006 13:15

Kól...
To ilu już jest GMów? 30?
A serwerów 70... Byłoby 'jakoś' jakby było ~14o GMów a tych 30 nie da rady utrzymac porządku na 10 serwerach...

No ale powodzenia :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:48.