Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Artykuły. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=7509)

Dan the Automator 22-07-2004 14:20

Artykuły.

Dziś MatKus skończył projekt zapowiadany przez nas już dawno, mianowicie Artykuły. A co to takiego? Jest to miejsce na wasze poradniki, FAQ, arykuły dotyczące wszystkich aspektów Tibii (oraz związanych z tibią, np zabezpieczenia przeciw hackerom). Tak, to nie błąd - na WASZE poradniki itd.
W jaki sposób będą sie tam pojawiać? Powstał nowy dział, nazwany po prostu "artykuły", tam będą znajdowały się wasze teksty w formie tematów. Sam nie możesz dawać tam tematów, ponieważ nim ów tekst znajdze się na stronie, moderator musi ocenić, czy się nadaje. Tematy można zato umieszczać w dziale "propozycje", zaraz pod "artykuły". Moderator przeczyta, poprawi EWENTUALNE błędy, po czym jak uzna że art jest dobry - przeniesię do właściwego działu.
Więc jeśli chcesz podzielić się z innymi tibijczykami swoją wiedzą, doświadczeniami - nie czekaj, tylko chwyć za pióro i pisz do "propozycji"
Zapraszamy również do czytania tekstów innych tibijczyków - kto wie czy nie dowiesz się czegoś, o czym do tej pory nie wiedziałeś? Reasumując:
Wesprzyj tibia.pl już dziś! :)
Pozdrawiam

MayGyver 22-07-2004 14:25

dobry pomysl
zmniejszy sie ilosc porad pisanych przez newbie-noobkow w innych tematach i niekoniecznie w pelni prawidlowych

w zwiazku z tym dla najbardziej aktywnych osob piszacych poradniki proponuje dac ciekawa range aby mogli oni byc identyfikowani w innych dzialach
z tym juz powinien byc mniejszy klopot niz w przypadku rang dla wszystkich, mniej postow do sprawdzenia oraz to ze w artykulach beda tylko tematy zaakceptowane przez admina/moda

i dodatkowe pytanie, czy mozna w takim poradniku umieszczac screeny?
przydatne by to bylo w przypadku pisania porad jak pokonac danego stwora

Dan the Automator 22-07-2004 14:31

re.up
Tak można dawać screeny. Nad rangą jeszcze pomyślimy, ale głupi pomysł to to nie jest :)

p.s nie dawajcie poradników w stylu "jak zabić trolla", niech to będzie cuś "wyczerpującego"

Leo 22-07-2004 15:13

Chce umieścić poradnik jak przejść rooka. czy mogę? nie jestem pewien bo to będzie dokładna ( w miare mozliwosci ) solucja. czy nie jest to zakazane

Dan the Automator 22-07-2004 15:24

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Leo
Chce umieścić poradnik jak przejść rooka. czy mogę? nie jestem pewien bo to będzie dokładna ( w miare mozliwosci ) solucja. czy nie jest to zakazane
Hmmm najlepiej będzie jak napiszesz kawałek, moderatorstwo oraz userzy ocenią - i jeśli będzie dobrze to dokończysz...

Ciężko jest mi teraz powiedzieć, bo narazie nie wiem w jakiej formie będzie ów poradnik.

Ale jestem dobrej myśli :)

Olorion. 22-07-2004 15:35

Ja nie mam pojecia na czym mogla by polegac solucja do tibii. Chyba tylko jako opis questow itp

globi 22-07-2004 15:45

No dobry pomysl z tymi artykulami. Ale ja raczej sie nie bede zabieral do pisania bo uwazam ze jeszcze za malo wiem<nie jestem n00bem>

Skrzat 22-07-2004 18:11

Super ,Super

To wasze artykuly sa super bardzo mi sie podobaja ;) trzymajcie tak dalej zeby strona tibia.pl miala coraz nowsz rzeczy co tu duzo mowic dla mnie bomba.

Czkowron 22-07-2004 22:02

Eeeech......

Powiem krótko.....

Jestescie chyba troszke zacofani ;) . Taki coś powinno już dawno być!! . No ale lepiej późno niż wcale.........
Nareszcie każdy uzytkownik (z wyjątkiem tych zbanowanych , ofkoz ;) ) , będzie mógł umieszczac swoje porady , po to aby służyły innym w dobrej sprawie :) . nic tylko po prostu pogratulowac pomysły , wykonania, oraz jego realizacji ;) :)

BTW.....Mam mała taką sugestię co do tego......

Mogło by być takie coś że naprzykład jak ktoś ma jakieś upomnienie, a dany poradnik/solucja , jest dobra , upomnienie możnaby za to zdejmować :)

Rozważcie to ;)

Dan the Automator 22-07-2004 22:13

re.up
Tak, tak pewnie będzie, tzn zależy czy user poza poradnikiem wykazuje poprawe :D

yon 26-07-2004 14:05

ql. czesc artykulow z 'poradnikow' moglaby byc tam przeniesiona.. czesc albo i wszystkie :) bo po co miec 2 tak podobne do siebie dzialy (tak! wiem ze sa roznice).

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:14.