Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Magia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=16)
-   -   Exori Vis.Melee Fighting (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=75369)

matekk fst bolt 01-05-2006 20:32

Exori Vis.Melee Fighting

Yo mam takie pytanie czy jak bije z exori vis to szybkosc mele fightingu jest taka sama ??

Przyklad:
Sork bije draga z exori vis, a najt z sova i obrazenia sa zadawane w tym samym czasie ?? czy exori vis mozna puszczac szybceij niz udezenie sova ?

Arturo Michael 01-05-2006 20:49

Ehhh....

Z tego co sie domyslam to chodzi tobie ,że ktoś walnie z melee w draga , to czy szybkość exori vis bedzie taka sama ? Jak o to chodzi to tak ,bo wiedz ,że jest coś takiego jak "Exhausted" w czarach. A Exhausted po prostu blokuje wypowiedzanie zaklęć w szybkim tempie.

Etoric 01-05-2006 20:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez matekk fst bolt
Yo mam takie pytanie czy jak bije z exori vis to szybkosc mele fightingu jest taka sama ??

Przyklad:
Sork bije draga z exori vis, a najt z sova i obrazenia sa zadawane w tym samym czasie ?? czy exori vis mozna puszczac szybceij niz udezenie sova ?

exori vis jest o wiele szybsze jak masz wyczucie jak wcisnac hotkey zeby nie bylo exh~ bo to mozna w 3 sekundy 3 razy pusciic Exori Vis..a melee wali o wiele wolniej i za wiele mniej xP

matekk fst bolt 01-05-2006 21:00

Kurde ale to niemozliwe ze vis szybceij wali niz sov czy inna bron..Jak liczylem to z sova idzie co 2 sekundy a z visa tez jakos 2 skeundy a cipy by nie zrobili czegos takiego ze z visa szybceij chyba ;/

poisoner 01-05-2006 21:22

Cytuj:

Z tego co sie domyslam to chodzi tobie ,że ktoś walnie z melee w draga , to czy szybkość exori vis bedzie taka sama ? Jak o to chodzi to tak ,bo wiedz ,że jest coś takiego jak "Exhausted" w czarach. A Exhausted po prostu blokuje wypowiedzanie zaklęć w szybkim tempie.
No co ty nie powiesz? To nie mozna 10 pod rzad walnac?
Cytuj:

exori vis jest o wiele szybsze jak masz wyczucie jak wcisnac hotkey zeby nie bylo exh~ bo to mozna w 3 sekundy 3 razy pusciic Exori Vis..a melee wali o wiele wolniej i za wiele mniej xP
Z dragon lancy na skilu 86 axa wale spokojnie za 200+ w draga. Exori vis wiecej?
@topic
Teoretycznie szybkosc exori visa i szybkosc melee jest taka sama, poniewaz exhaust trwa tyle samo co przerwa w uderzaniach sova. Jednak w praktyce szybszy jest sov poniewaz zaden czlowiek nie ma zegarka szwajcarskiego w glowie i nie potrafi wyliczyc super dokladnie tych 2 sekund, w efekcie uderza wiec z exori visa co wiecej niz 2 sekundy. Jedynym rozwiazaniem, aby wyrownac szanse jest tutaj uzywanie bota, ktory sam strzela z visa i jest w 100% dokladny albo przynajmniej w 99% jak np tibia auto. :p

Nytalith 01-05-2006 21:30

exhousted na exori vis trwa 1 sek, wiec teoretycznie mozna walnac 2 razy w ciagu 1 hita z melee

WielkiSorc 02-05-2006 12:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez poisoner
No co ty nie powiesz? To nie mozna 10 pod rzad walnac?

Z dragon lancy na skilu 86 axa wale spokojnie za 200+ w draga. Exori vis wiecej?
@topic
Teoretycznie szybkosc exori visa i szybkosc melee jest taka sama, poniewaz exhaust trwa tyle samo co przerwa w uderzaniach sova. Jednak w praktyce szybszy jest sov poniewaz zaden czlowiek nie ma zegarka szwajcarskiego w glowie i nie potrafi wyliczyc super dokladnie tych 2 sekund, w efekcie uderza wiec z exori visa co wiecej niz 2 sekundy. Jedynym rozwiazaniem, aby wyrownac szanse jest tutaj uzywanie bota, ktory sam strzela z visa i jest w 100% dokladny albo przynajmniej w 99% jak np tibia auto. :p

Ta... Albo zamiast bot'a użyc głowy i znaleść w hotkeyach taką opcje, że czar wystrzeliwany jest automatycznie po naciśnięciu hotkeya... Wtedy wystarczy tylko trzymać cały czas klawisz (domyślnie) F1...

Alanus Lutinum 02-05-2006 13:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nytalith
exhousted na exori vis trwa 1 sek, wiec teoretycznie mozna walnac 2 razy w ciagu 1 hita z melee

No to sprawdź czy to prawda. Jakby Exahausted na czary trwało 1 sekundę to byłoby znacznie mniej knightów. Teoretycznie Melle i czary są takie same, z tą różnicą,że meele jest automatyczne (osobie uderzającej z meele wystarczy kilknąć w battle na potwora) a Exori Vis, zależy kiedy osoba używająca tego czaru chce go użyć (musi stanąć w odpoiedniej pozycji ,żeby uderzyć potwora a po za tym kosztuje 20 many i mana fluidy kiedys sie konczą)

Według tamtego co powiedziałem Meele jest szybsze.

Nytalith 02-05-2006 13:57

Cytuj:

No to sprawdź czy to prawda. Jakby Exahausted na czary trwało 1 sekundę to byłoby znacznie mniej knightów. Teoretycznie Melle i czary są takie same, z tą różnicą,że meele jest automatyczne (osobie uderzającej z meele wystarczy kilknąć w battle na potwora) a Exori Vis, zależy kiedy osoba używająca tego czaru chce go użyć (musi stanąć w odpoiedniej pozycji ,żeby uderzyć potwora a po za tym kosztuje 20 many i mana fluidy kiedys sie konczą)

Według tamtego co powiedziałem Meele jest szybsze.
Sprawdzalismy to z gildia, 4em innym graczom wyszlo to samo. Sami bylismy zdziwieni ale tak juz jest:)

jaroslawbeczek 02-05-2006 14:32

ludzie, no proste że vis jest szybsze!! po co ten temat?
smiesza mnie wypowiedzi, np goscia ktory ma w podpisie : 15 lvl knight, i co jest oczywiste, jest doswiadczony i broni swojej profesji: aa knight wali szybciej!
vis jest szybsze , trzeba dobrze wyczuc hotkeya, ale to jest latwe..

Mistrz Lomaxu 02-05-2006 15:47

zalezy jeszcze z czego walisz bo jesli club to wolniejszy jest od visa ale sword szybszy

Serphilim 02-05-2006 16:24

od kiedy?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mistrz Lomaxu
zalezy jeszcze z czego walisz bo jesli club to wolniejszy jest od visa ale sword szybszy

powiedz mi jeszcze od kiedy bo jesli od zalozenia twojego konta to ...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez moj wrodzony bodziec smiechu
ale fajna teoria

a tak do tematu to nie wiem, chyba równo

Zyphiel 02-05-2006 16:31

Exori vis jest szybsze od melee, ja zazwyczaj trafiam 2-3x z visa nim mój bloker uderzy z miecza. To nie jest takie trudne - dajesz autosend hotkey i trzymasz... Żadna filozofia -.-

Drakeel 02-05-2006 17:33

to nie ma znaczenia i tak knight nie musi sie tak przejmowac atakami jak mag

Crucio 02-05-2006 18:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mistrz Lomaxu

Idiota?
Wszystkie bronie 'walą' w takich samych odstepach czasu ;d.

matekk fst bolt 02-05-2006 19:04

Juz się dowiedzialem normalnie Melee jest takie same jak Vis!

Vis nie moze byc szybszy wtedy w ogóle najtow by nie było :PP
Wam sie moze tak wydaje ze vis szybszy bo co chwilke hotkeye naciskacie

jaroslawbeczek 02-05-2006 19:25

kur** mać czy to tak ciezko zrozumieć ze vis jest szybszy??

Rethfing on Aldora 02-05-2006 21:02

Jarosław nie odzywaj się.
Każdą bronią meele uderzasz raz na jedną rundę - czyli co 2 sekundy.
Exhausted też trwa 2 sekundy, więc nie ma co rozważać czy można z exori vis walnąć szybciej czy nie.

Voldi 02-05-2006 21:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zyphiel
Exori vis jest szybsze od melee, ja zazwyczaj trafiam 2-3x z visa nim mój bloker uderzy z miecza. To nie jest takie trudne - dajesz autosend hotkey i trzymasz... Żadna filozofia -.-

tjaa...akurat nie. Znasz cos takiego jak zmęczenie?? Spróbuj na sekunde wypowiedzieć 20x Exori Vis. Trudne co??

Nytalith 02-05-2006 21:19

k**** czy wy kiedykolwiek uzywaliscie exori visa? nacisnijcie se hotkeya co sekunde, zobaczycie co bedzie-.- sprawdzalem to z stoperem. Exhousted na exori vis/mort/flam i na czary leczace trwa 1 sek!!!!!!

kk? Dotarlo?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:47.