Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Szybkość z bohami i bez... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=75872)

Ponury Bob 04-05-2006 22:00

Szybkość z bohami i bez...

Witam , mam 37 lvl i zakupiłem bohy.
Zauważyłem , że mając je na sobie moja szybkośc wcale nie wzrosła.
Może chodzę trochę szybciej , lecz jest to baardzo mała różnica.
Słyszłem , że bohy od jakiegoś lvlu działaja naprawdę lepiej.
To prawda ?

Jeżeli temat był to sorry , lecz szukałem i nic nie znalazłem ;(

Z góry Thx za pomoc ;p

Robee 04-05-2006 22:03

może sandały kupiłeś? :P A na serio to ci się tak zdaje, tak naprawwdę chodzisz szybciej;) A to że bohy działają od X levelu to nieprawda. Tzn jak masz wyszy lvl i masz bohy to szybviej chodzisz bo szybkość też od lvla zależy

Ponury Bob 04-05-2006 22:04

lol

You see boots of haste.It weighs 7.50 oz. Bohy...
Jest minimalna różnica , może narazie kupić np Demon Shield a bohy na 45 lvl ?

Ponury Bob 04-05-2006 22:09

Bohs

Może ktoś inny się wypowie ? :p

Bodziu 04-05-2006 22:09

Odpowiedz wątku

Na twoim level'u chodzi się w butach prędkości szybciej ale widać tylko niewielką różnicę.
Dopiero w granicach 40-50 lvl już są jakieś postępy :p .

Ponury Bob 04-05-2006 22:15

Bohs

Więc na tym lvl inwestować w Defa poszczególnych części eq ?

Skrzat 04-05-2006 22:15

Powiem tak ze bochy dodaje 40% do twojej szybkosci maksymalnej I predkosc bohy zalezytylko i wylacznie o od lvl A o co chodzi jesli masz wiekszy lvl to szybciej chodzisz a jesli masz bohy to do tej calej szybkosci dodaje 40% wiec jesli grasz na pvp i masz malo kasy zainwestuj w bohy (pk) a jak pk to szybciej uciekniesz a jezeli grasz na non-pvp bohy kup na 50 lvl

P.S Sorki za ortografie i mam nadzieje ze pomoglem

A i zapomnial bym

Pal 30+ lvl bohy zawsze pvp - non pvp

Mag - Patrz pal

Knight - patrz opis u gory

Shokei 04-05-2006 22:17

ja bym raczej zobaczył ile mam framerate(klatki) na sekunde :p jak 20 to nie dziwie sie że róznicy nie ma XD
btw. options>graphic>advanced

Ponury Bob 04-05-2006 22:17

Bohs

Gram na Non Pvp , a przecież nie jestem palkiem ani sorc/drut więc nie uciekam raczej przed monsterami ;p ani przed Pk

Skrzat 04-05-2006 22:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ponury Bob
Gram na Non Pvp , a przecież nie jestem palkiem ani sorc/drut więc nie uciekam raczej przed monsterami ;p ani przed Pk

kup bohy od 50+

pawepek 04-05-2006 22:19

co za zbierznosc, tez mam 37 lvl i tez mam bohy... a tak na serio to pochodz 1h z bohami i nagle je zdejmij... zobaczysz roznice...

Ponury Bob 04-05-2006 22:24

Bohs

Nie wiem czemu , ale chyba sprzedam bohy ;p
kupic rh zamiast cruza czy demonke zamiast vampa ?

Oskar111 04-05-2006 22:34

na 30 lvlu wyprzedzalem 50 ;] roznica jest zauwazalna, dla ciebie to troche a polaz z jakims kolega o 25 lvli wiekszym i bedziesz lazil tak jak on. slyszalem wiele teorii o % o lvlach etc. jednak to co mowie jest sprawdzone. pozdrawiam

Lasooch 04-05-2006 22:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Skrzat
Powiem tak ze bochy dodaje 40% do twojej szybkosci maksymalnej I predkosc bohy zalezytylko i wylacznie o od lvl A o co chodzi jesli masz wiekszy lvl to szybciej chodzisz a jesli masz bohy to do tej calej szybkosci dodaje 40% wiec jesli grasz na pvp i masz malo kasy zainwestuj w bohy (pk) a jak pk to szybciej uciekniesz a jezeli grasz na non-pvp bohy kup na 50 lvl

P.S Sorki za ortografie i mam nadzieje ze pomoglem

A i zapomnial bym

Pal 30+ lvl bohy zawsze pvp - non pvp

Mag - Patrz pal

Knight - patrz opis u gory

Pierdoły. Według formuły Dagora Dragontooth'a, zastosowanej na erig.net (a tam raczej sprawdzone rzeczy są, right?) BoH przyspiesza o 20 leveli.

Co prawda "we do not guarantee its accuracy", ale erig jest stroną raczej sprawdzoną, a Dagor ma level około 200, więc doświadczonym graczem jest, a że chciało mu się w formuły bawić, to tym lepiej ^^

Dragonit 07-05-2006 14:42

Ej,o co chodzi z tymi klatakmi na sekunde??czym wiecej to znaczy ze na danym komputerze się szybciej chodzi?Bo ja mam średnio 40.

@UP to nie prawda,bohy nei przyśpieszają o 20lvl nie gadaj bzdur.

Diabel Marcin 07-05-2006 14:47

@up
Ty idioto, wymadrzasz sie a bohy naprawde przyspieszaja o 20 lvli. Mozesz sobie sprawdzic to na erig.net. Kretynie!!!!

Lasooch 07-05-2006 14:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dragonit
Ej,o co chodzi z tymi klatakmi na sekunde??czym wiecej to znaczy ze na danym komputerze się szybciej chodzi?Bo ja mam średnio 40.

@UP to nie prawda,bohy nei przyśpieszają o 20lvl nie gadaj bzdur.

Już gdzieś widziałem posty, w których się strasznie wymądrzałeś. Tak jak teraz. A tak się składa, że przyspieszają o 20 lvl.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Diabel Marcin
@up
Ty idioto, wymadrzasz sie a bohy naprawde przyspieszaja o 20 lvli. Mozesz sobie sprawdzic to na erig.net. Kretynie!!!!

Nie bluzgaj tak, bo ktoś Cię jeszcze reportnie ;>

Diabel Marcin 07-05-2006 14:57

@UP
Poprostu wkurza mnie koles ktory ma 13 lvl i pewnie w zyciu bohow nie mial i mysli ze wie o nich najwiecej. Grrrrrrr...

frick 07-05-2006 14:58

lol

Ja juz dawno przestalem wierzyc w to co na erig.net pisze, wiec nie bluzgaj tu i nie ufaj tak jednej stronce ;o bo to wcale nie musi byc prawde nc

Xzonixek 07-05-2006 15:07

@Up.
Więc jak to możliwe że 35 palem z bohami biegalem równo jak 65 knight? Dziwne co nie? Ja mam wogle odmienne zdanie niż ta teoria i wogle szybkości postaci.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:37.