Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Różdżka <---- Broń zagłady? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=76098)

Aquastar 06-05-2006 10:59

Różdżka <---- Broń zagłady?

Różdżka najlepsza do pkowania dla sorców. Czy można ją zabic łatwo?

Dragonit 06-05-2006 11:01

Nie,różżka nie jest najlepsza do pk dla sorców.Niżsi lvl magów nie raz zawiedli się dedając na knajtach i palach na podobnym sobie poziomie,a wyższo lvl mogą używać i robić silne runy.Co z tego że z takiego Wand if Inferno walniesz na 100lvl knajtowi 100lvl 40 jak on ci walnie 2 razy tyle,a ma od ciebie 3x wiecej hp?

To tylko moje zdanie i nie cche się kłucić.Co do sondy to mój ulubiony żywioł różdżki to ogień.

Aquastar 06-05-2006 11:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dragonit
Nie,różżka nie jest najlepsza do pk dla sorców.Niżsi lvl magów nie raz zawiedli się dedając na knajtach i palach na podobnym sobie poziomie,a wyższo lvl mogą używać i robić silne runy.Co z tego że z takiego Wand if Inferno walniesz na 100lvl knajtowi 100lvl 40 jak on ci walnie 2 razy tyle,a ma od ciebie 3x wiecej hp?

Hehe wim ale taką różdżką na mniejszym lvl chłopie Rzeźniż... na 8 lvl niezly przedmiot do pk ale rózdzka i tak pomaga bo przed update to niemiales jej i z broni tlukles :|? A tera masz pewnosc ze trafisz z najlepszej -/+ 40 w czlowieka :P X(

Texterus 06-05-2006 11:23

Raczej 30+/- w czlowieka i musisz byc dostatecznie blisko, 1 kratka odleglosci od ofiary przy wand of inferno, a przy tempest rodzie musisz stac tuz przy celu.

Teo 06-05-2006 12:43

rozdzki sa bardzo pomocne przy zabijaniu afkerow. kiedys nie bylo szansy trafic knighta ktory zostawil postac bez opieki (chyba ze runami). dzidy daja nam mozliwosc zadawania obrazej bez wzgledu na eq i skille przeciwnika. 15 sorcem mialem fraga na 47 knighcie ktory myslal ze o 3 w nocy go nie dorwe na foldzie, jednak bilem go chyba z 10minut (vortexem) :)

Aquastar 06-05-2006 19:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Teo
rozdzki sa bardzo pomocne przy zabijaniu afkerow. kiedys nie bylo szansy trafic knighta ktory zostawil postac bez opieki (chyba ze runami). dzidy daja nam mozliwosc zadawania obrazej bez wzgledu na eq i skille przeciwnika. 15 sorcem mialem fraga na 47 knighcie ktory myslal ze o 3 w nocy go nie dorwe na foldzie, jednak bilem go chyba z 10minut (vortexem) :)

No Teo jeden porzadny ktory potwierdza ze rozdzki to bron zaklady >>>POZDRO<<<

Lasooch 06-05-2006 21:05

Pytasz, "czy można nią zabić łatwo". A przecież masz już wyrobione zdanie. A Teo nie napisał, że to broń zagłady, tylko że dobra na afkerów.

Eletin 06-05-2006 21:19

Cytuj:

@Teo tylko pogratulowac mialem podobna sytuacje ale na sorcu 25 lvlu :D tez afkowal za tym zamkiem na senij dostal raz z gfb a pozniej snakebite rod
@Topic to bez watpienia bron zaglady :D

Lord Wlodek 07-05-2006 11:37

Cytuj:

To dlatego ma tyle kaski xD tak to spokojn ie expie a po nocach afkerów zabija
Co do rozdzek fajna sparawa bo przed update 8 sorc nkie mial duzego pola manewru a teraz z darmowa rozdzka moze isc odrazu expic

Dragonit 07-05-2006 14:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aquastar
Hehe wim ale taką różdżką na mniejszym lvl chłopie Rzeźniż... na 8 lvl niezly przedmiot do pk ale rózdzka i tak pomaga bo przed update to niemiales jej i z broni tlukles :|? A tera masz pewnosc ze trafisz z najlepszej -/+ 40 w czlowieka :P X(

Przed uptade tłukłem z broni,ale na 11lvl miałem przy sobie min.1 BP gfb,1 BP ih i 1 BP hmm :P Wtedy byo fajnie.

Chociaż na takim 8 lvl z różżką możesz zabić wyższo lvl postać kogoś innego,wykorzystując potwory,które by komuś blokowały droge i inne przeszkody terenowe :D chociaż na 12 można si.ę łatwo nadziać.Jest też dobra dla noob chara,który zabij afkerów.

Ashlon 07-05-2006 14:09

Trudno zabic kogos, kto nie jest newbem i ma kilka runow leczacych w plecaku. Juz widze 20lvl z wand of plague goniacego 20 knighta z uhami :D

skryhull 07-05-2006 14:10

różdzki wbrew pozorom nie są takie dobre, ale jak poruwnać je z runami to zrzerają o WIELE MNIEJ many na przykład różdzka moonlight rod wali za tyle co Light magic missile a zabiera po kilka many za każdy strzał! ale jak porównać explo albo sdka do różdzki to wychodzi że z różdzki bardziej się opłaca bić trole czy też roty, a pkowanie z różdzki nie ma przyszłości chyba że koleś jest afk albo jakiś noob co wogule uhów nie ma... Sd jest lepsze bo szybciej sie ubija, albo chociaż explo, jednak kombo runy+różdzka bywa dość skuteczne...

johny's 08-05-2006 17:43

wand of plague....

ta wanda sie dobrze pkuje' na 24lvl...
najlepiej jak dorzucimy do tego serie hmm...

Patka 08-05-2006 17:52

różdzki sa dobre ale nie najlepsze np.druid sorc mogą sie przydac ale taki knigt po co mu to?po nic. ale tak przy okazji mój ulubiony żywiol rózdzki to ogien :2handed: :sword: :kon: :king: :miecz: :flaga_pl:

ripper 08-05-2006 17:56

@up
Możesz mi wyjaśnić po co Ci te emotki na końcu posta? Niezmiernie mnie to ciekawi Xd
@topic
Wandy w porównaniu do run są kiepskie, przydają się do zabijania afkerów, albo do "przygotowywania" ofiary do zabicia sdkiem.

Oskar111 08-05-2006 18:04

@up
dobrze mowisz :D (przygotowanie pod sd)
@topic
lepiej jak ofiara/pk traci "pare" hp wiecej (ciekawe kto zaprzeczy) teraz pkujac 4example druidem taki knight zawsze otrzymuje hity rzedu kilkudziesieci hp z roda, a on sam nie musi trafic(shield/arm), [palek w zasadzie tez ;p ]
bronia zaglady moze byc wiele rzeczy (jak rozdzka), wystarczy tylko wiedziec jak danego przedmiotu uzyc
edit:
@down
teraz przynajmniej taki sorc/druid bedzie sie trzymal blisko ciebie zeby cie hitnac ;] a to + 4u

Koszyk 08-05-2006 18:12

Ehh... jestem knightem... i wg mnie rozdzki sa skopane... bo idzie na Ciebie 5 sorcow 35+ i juz masz 150 hp w plecy ( wanf of inferno zabiera 30+ hp) teraz kazdy z tych sorcow SDka walnie i moze pasc nawet 70 sorc na combo... lub 40 knight. Dla sorcow wandy rox dla knightow wandy sux.

poisoner 09-05-2006 00:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aquastar
Różdżka najlepsza do pkowania dla sorców. Czy można ją zabic łatwo?

Taaaa mozna latwo zabic... rata

hide 10-05-2006 21:11

Nie no, spoko że są. Słyszałem że jeźdźcy apokalipsy mają zamiar ich użyć >.>

Jeśli chcesz kogoś zabic wandem/rodem [i tylko nim] to:
- jesteś idiotą
- wiesz że ktoś jest idiotą i właśnie idziesz go zabić
- masz 7 kolegów z uber PvP którzy zblokują ofiarę [łatwizna na otwartym terenie...] i będą tam stać i czekać aż padnie...

Opcja nr 3 ma jednak pewne wady...
- szkoda się tak zbierać na low lvla
- hlvl wezwie kumpli którzy was zmasakrują/sam was zniszczy
- jeśli jest idiotą na hlvl to pewnie i tak nie ma dobrego eq...

Wniąsek: Można nimi co najwyżej pomęczyć afkerów...

Magik Rozko 10-05-2006 21:38

Rod/Wand Fajna sprawa osobiscie uzywam Volcanic Rod wali na daleki dyst i nawet niezle ... ale sama rozdzka pekowac to przesada .. Wolno leca hity duze szanse na skuteczne leczenie nawet jesli nie jest sie dobrym graczem.. zazwyczaj same 8 levelki wychodza na maina i zaczynaja wszystkich bic nie patrzac jaki masz level z tego powodu Wandy i Rody mi sie nie podobaja ... Ale plusem jest to ze sa bardzo pomocne w expieniu no i jesli chodzi o pk to tak jak wspomnaliscie na poczatek troche powalic a potem sd ;) :evul:

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:56.