Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Wielcy faraoni, czy aby napewno?? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=76188)

Didier19 06-05-2006 21:51

Wielcy faraoni, czy aby napewno??

Mam kilka pytań związanych z tymi niezwykłymi, olbrzymimi mumiami.
Nigdy z nimi niewalczyłem, nawet niewiem gdzie je można spotkać w ankrahmun, lecz mam nadzieje że paru doswiadczonych graczy odpowie mi na moje pytania.
A więc :
1.Gdzie wystepują faraoni, czy tylko na queście na hota, czy również są inne miejsca.
2.Od którego lvla i skili bloker da rade zblokować faraona (obojętnie jakiego faraona, nawet tego najsłabszego).
3.Czy ktoś dał rade zabić choć jedną z tych mumi solo?
4.Jak potężni potrafią być, jaki faraon zadaje mniej więcej jakie obrażenia.

aires 06-05-2006 22:27

1. Tylko na quescie.
2. Dac rade to moze i na 105~ ale tak bezpieczniej to 115-120
3. Lozasig zabil Vasha~, Penancea zabil Rahemosa.
4. To zalezy, najgorszy jest chyba Morg, kolega dostal hita za 1000 :]

szymon287 06-05-2006 22:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez aires
1. Tylko na quescie.
2. Dac rade to moze i na 105~ ale tak bezpieczniej to 115-120
3. Lozasig zabil Vasha~, Penancea zabil Rahemosa.
4. To zalezy, najgorszy jest chyba Morg, kolega dostal hita za 1000 :]

1. nie, bo tylko na quescie to by wynikalo ze tylko 1raz mozna ubic a mozna je normalnie huncic, wystepuja one w tombach (1tomb=1mumia)
2. skille nie wazne, jesli chodzi o lv to teoretycznie od 80lv, ale nie wiem czy komus sie udalo (pewnie tak ze ssa) ale tak to 100++
3. tak, byl nawet filmik jak jakis 185(chyba) ek soluje caly faraon room
4. sam faraon moze nie byc taki grozny jak jego summony i to co go otacza bo wali wieksze combosy niz on sam, ale w rzeczy samej faraon wymiata ^^

@down:
no tak z ssa nie wypadli, ale pewnie da sie z wielkim fartem bloczyc -.^

aires 07-05-2006 01:48

1. Nic z tego wcale wynikac nie musi :p Poprostu napisalem ze faraonki sa tylko w pomieszczeniach gdzie robi sie quest i niema ich gdzie indziej, chyba o to mu chodzilo.
2. Fajnie by bylo jak by ssa dzialalo. Jak blokowalem vasha~ ze ssa to potem sie dziwilem czemu nie tracilem ladunkow. Vash atakuje z nut jak banshee za 700~ i ssa nie dziala. Mahrdis z ognia wiec tez nie. Thalas z poisona itp. Jedynie moze na morga~ by dzialalo ale tam towery strzelaja z throwing stars wiec ssa zniknie jak tylko wejdziesz... Tak wogole to kolega uparl sie na ten quest i poszedl blokowac na 108lvl z macro. Questa do tej pory nie skonczyl a padl 3 razy. Dodam ze mial 140+ED i 170MS za shooterow na swiecie non-pvp.

Zemsta 07-05-2006 21:03

Sam faraon jest(moze?) sily demona, ale u niego w pokoja sa np. plaguethrower(czy jakos tak), magicth~ jeszcze jest np. behemot czy warlock, wiec ubicie tego jest ciezkie.
Jeden tomb= 1 Faraon, czyli jest 8 tombow= 8 faraonow

Palladyn von hellgate 07-05-2006 21:12

wpisz sobie ten nick Herganon ten koles huncil na faraonach dlatego ma wyczepiste itamy lub tego gostka co wogule nie hunci na faraonach (buhahhaahaha)Pskonejott

elmo_us 08-05-2006 00:03

http://www.tibicams.tibianetwork.net...vies/show/8744

Tu masz filmik jak 140 paladyn proboje zabic 1 faraona solo (Mahrid)

Gidek 08-05-2006 16:56

Widziałem ten filmik oczywiście padł. Natomiast sam uważam, że jest to możliwe, ale nie oszukujmy się należy mieć wysoki lvl no i skille/mlvl rzędu boskiego bo wejść wcześniej możesz, ale po co ? Żeby stracić około 100k w aol'u i blessach nie licząc uhów/mf'ów expa etc. Miałem z nimi styczność, ale nie polecam iść bez pożądnego team'u choć widziałem nieraz jak wszedł team bardzo pożadny i nikt z tego nie wyszedł cały... Dla mnie team powinien się składać z 2 knightów i 3-4 shooterów. Może przesadzam, ale to jest raczej bezpieczniejsze niż wchodzenie solo albo z blokerem i shooterem :P ODRADZAM !!! :P

Hupe 08-05-2006 17:38

Hehe mozesz i bloknac na 100....a mozesz nie dac rady na 120.

Widzialem film jak 121 ek bloczy faraona- pierwszego lajtowo, a na drugim dostal takie combo ze padl w sekunde, majac prawie full hp.

Mikeangello 08-05-2006 19:36

A co do faraonów to mam pytanie(może zabrzmiec glupio), co pisze na niezywym faraonie??? slain pharao? remains of pharao? czy co??

balun 08-05-2006 21:49

Ja mam film jak faraona bloczy pall cos kolo 90 lvl i byl jeden shooter sorc 120(chyba) na non-pvp.Zabili z 10 tych bestii.

hide 11-05-2006 19:01

@ Balun
Tzw. szczęście...

elmo_us 13-05-2006 11:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gidek
Widziałem ten filmik oczywiście padł. Natomiast sam uważam, że jest to możliwe, ale nie oszukujmy się należy mieć wysoki lvl no i skille/mlvl rzędu boskiego bo wejść wcześniej możesz, ale po co ? Żeby stracić około 100k w aol'u i blessach nie licząc uhów/mf'ów expa etc. Miałem z nimi styczność, ale nie polecam iść bez pożądnego team'u choć widziałem nieraz jak wszedł team bardzo pożadny i nikt z tego nie wyszedł cały... Dla mnie team powinien się składać z 2 knightów i 3-4 shooterów. Może przesadzam, ale to jest raczej bezpieczniejsze niż wchodzenie solo albo z blokerem i shooterem :P ODRADZAM !!! :P

Stan: Aktywny gracz
Imię: Zibi Mata
Profesja: Sorcerer
Gildia: Execiutors
Świat: Secura
Poziom: 52
Skille: 15/23
Poziom mag.: 50

Ciekawe gdzie miales z nim stycznosc na 52 lvl z tego co wiem to jest bramka od 80...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:22.