Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=31)
-   -   Wszystko o gildii. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=7642)

Parys 25-07-2004 12:02

Wszystko o gildii.

Więc to jest mój drugi poradnik. Tym razem napisze o gildii ( Sorry modku, ale twój poradnik był niekompletny).

Co to jest gildia?
Gildia jest to stowarzyszenie graczy, którzy mają jakiś cel w tym co robią np. Zrzeszanie druidów i ochrona ich, pomocy innym graczom. Jedna postać może być tylko w jednej gildii.

Jak założyć gildię?
Żeby założyć gildię należy:
Wejść na stronę www.tibia.com, a następnie przejść do zakładki gildie. Wybieramy obojętnie jaki świat i przechodzimy na sam dół strony. Widzimy napis Found New Guild. Klikamy na niego. Pokazuję się nam strona:
http://img78.photobucket.com/albums/...sz_90/pic4.jpg
Wpisujemy:
Guild name - Nazwa gildii. *
World - Świat na, którym ma istnieć gildia. *
Leader - Nick lidera gildii (Musi mieć PACC)
Password - Hasło do konta na, którym jest lider.
* - Nie można zmienić w przyszłości.

Co zrobić, aby gildia funkcjonowała prawidłowo?
Żeby gildia funkcjonowała prawidłowo (etc. widniała na głównym spisie) potrzeba 4 OSOBNE konta z PACC. Czyli ogólnie rzecz biorąc trzeba 5 kont (nie postaci) z PACC.

Zapraszanie nowych członków.
Aby zaprosić nowych członków trzeba być vice liderem lub samym liderem. W tym celu trzeba kliknąć invite character, a następnie wpisać nick postaci, która ma zostać zaproszona.

Wchodzenie do gildii
Aby wejść do gildii trzeba: wejść na stronę www.tibia.com, następnie przejść do działu gildie. Gdy już to zrobimy wybieramy świat na, którym jest gildia, klikamy submit, a później szukamy naszej gildii. Gdy już jesteśmy na ekranie na którym są wypisani członkowie gildii schodzimy na dół strony i logujemy się. Następnie klikamy join guild, następnie submit i jesteśmy w gildii.

Domy Gildii ( Guild House)
Nie będę się rozpisywał na ten temat, ponieważ już to zrobiłem. Serdecznie zapraszam do tego tematu.

Przyciski
http://img78.photobucket.com/albums/...sz_90/pic5.jpg
Każdy przycisk ma swoje zastosowanie ( nie one nie są po to żeby było ich więcej).
Edit ranks - Możliwość edytowania rang w gildii. (L)
Appoint Character - Podnoszenie/degradowanie rangi innego gracza. Można podnieść/obniżyć rangę gracza, który ma niższą rangę od nas. (W)
Resign from Leadership - Rezygnowanie z funkcji lidera. (L)
Diet description- Edytowanie informacji o gildii. (L)
Create board - Założenie działu na stronie Tibia.com o gildii. Taki dział widzą tylko zalogowani gracze, którzy są w gildii.(L)
Disband guild - Niszcenie gildii. (L)
Inne:
Invite character - Zapraszanie do gildii. (V,L)
L - Tylko leader
V - Tylko vice
W - Wszyscy

Podziękowania dla: Nekromanty i Malcolna

globi 25-07-2004 17:52

Bardzo fajny artykulik:]. Szkoda, że nie mam PACCa:(. POZDRO

Ozzie 25-07-2004 20:20

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Mateusz_90
Co zrobić, aby gildia funkcjonowała prawidłowo?
Żeby gildia funkcjonowała prawidłowo (etc. widniała na głównym spisie) potrzeba 4 OSOBNE konta z PACC. Czyli ogólnie rzecz biorąc trzeba 5 kont (nie postaci) z PACC.
Jest przypadek, jeśli: 2 konta mają pacca z tej samej karty, tylko jedno konto moze zostac vice liderem.

tassin 06-08-2004 00:58

ile ma sie czasu na znalezienie vice-liderow?
bo wiem ze po jakims czasie zakladana gildia jest usuwana

Chmielok 15-08-2004 13:33

Czy są gildie na ...

Czy są gildie na rooku jezeli tak to mowcie jakie chętnie się przyłącze ;)

Dragonz 25-08-2004 12:35

no tak loguje sie sie tam gdzie jest gildia i wraca mi spowrotem do tabeli z czlonkami gildi na dole jest tylko back przeszukalem cala strone i nieznalazlem:/

Senadex 28-08-2004 22:49

Wreszcie jakiś artykulik o zakładaniu gildi byłem ciekawy jak to wygląda bo tez nigdy nie będe miał paca ;( .

lipton 06-09-2004 14:01

glidia

Mam pytanie:
Nie mam PACC :( czy moge wstapic do glidi?? :tongue:

Lipton Fazer
sorcer
lv 12
mlv 17

Torinnos 30-09-2004 23:42

a ja mam takie pytanie:

Jak sie robi gif do guildii??

Pozdrawiam :-)

arti90 13-02-2005 21:09

:(:(:(:(:(

Mam jedno małe pytanko!! :) Jakie musi mieć palladyn skile aby dostać siędo gildi (najlepiej POLSKIEJ!!!), a jeśli to nie wyjdzie to mam 2 pytanie. Słyszałem, że do gildi można się dostać dopiero od 30lv!!! Moim zdanie to dyskryminacja 20 lvlowcuw kturzy muszą jeszcze 10 lv pocierpieć aby dostać się do gildi!! No i oczywiście jak ktoś jest cały czas huntowany i nie może wejść na wyższy leavel to co ma do cholery zrobić!? X( A mam właśnie taki MAŁY przypadek skasowali mi mojego sorca na 25 LV!!!! msiałem przez dułgi okres (2 miechy) nie grać moim sorkiem u eądze, żę jak mnie zobacą to się od nowa zacznie!!! TO CO MAM DO CHOLERY ROBIĆ!!!??? X( X( X( X( X( X(
jak by co to pisać na gg 6126567

arti90 13-02-2005 21:14

Lipton

Oczywiscie że możesz się dostać do gildi pod warunkiem, że zwiększysz swój lv. I myśle że nie mysisz nieć PACCA, a nawet myslę, że nie musisz mieć :D :D :D :D :D

Helixaw 13-02-2005 22:06

Ho ho, nie ma to jak odświerzanie staaaaaarych topiców.
Zaszło kilka zmian od tamtego czasu. Chyba poradnik się teraz nadaje tylko do śmieci chyba, że autor go zedytuje?

xemmoe 04-05-2005 21:55

Mam takie pytanie.
Co jeśli w okeslonym czasie nie znajdzie sie vice liderów?
Gildia się rozpada czy może lider dostaje bana??

-=Melon=- 04-05-2005 22:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez arti90
Mam jedno małe pytanko!! :) Jakie musi mieć palladyn skile aby dostać siędo gildi (najlepiej POLSKIEJ!!!), a jeśli to nie wyjdzie to mam 2 pytanie. Słyszałem, że do gildi można się dostać dopiero od 30lv!!! Moim zdanie to dyskryminacja 20 lvlowcuw kturzy muszą jeszcze 10 lv pocierpieć aby dostać się do gildi!! No i oczywiście jak ktoś jest cały czas huntowany i nie może wejść na wyższy leavel to co ma do cholery zrobić!? X( A mam właśnie taki MAŁY przypadek skasowali mi mojego sorca na 25 LV!!!! msiałem przez dułgi okres (2 miechy) nie grać moim sorkiem u eądze, żę jak mnie zobacą to się od nowa zacznie!!! TO CO MAM DO CHOLERY ROBIĆ!!!??? X( X( X( X( X( X(

Zapraszanie do gildii jest kwestia indywidualna. Moze byc zaproszony nawet 1 level na rooku.

Czequs 05-05-2005 11:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez xemmoe
Mam takie pytanie.
Co jeśli w okeslonym czasie nie znajdzie sie vice liderów?
Gildia się rozpada czy może lider dostaje bana??

Mi się zdaje że niedostajesz bana tylko rozpada sie gildia:)

Lord Pelar 07-06-2005 20:08

mam problem z gildia

Powalone to nieumiem zrobic z member na vice lidera bo wyskakuje mi error

X(

Error
A character of this account already holds one of the two highest ranks in some guild.

co mam zrobic z tym fantem ?

Helixaw 10-06-2005 17:04

Inna postać z konta kolegi jest aktualnie liderem lub vice w innej gildii. Nie można być w dwóch naraz niestety

papski 21-06-2005 17:13

A mam pytanie:
Na jednym koncie ile mozna miec gildi?
Chodzi mi o wsiaty czy tak jak domki? "Na koncie mozna miec 3max domki na roznych swiatach"

Zao 21-06-2005 17:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez arti90

Leczyc sie...

Helixaw 26-06-2005 22:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez papski
A mam pytanie:
Na jednym koncie ile mozna miec gildi?
Chodzi mi o wsiaty czy tak jak domki? "Na koncie mozna miec 3max domki na roznych swiatach"

Tylko jedną gildię na koncie.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:26.