![]() |
Wszystko o gildii.
Więc to jest mój drugi poradnik. Tym razem napisze o gildii ( Sorry modku, ale twój poradnik był niekompletny).
Co to jest gildia? Gildia jest to stowarzyszenie graczy, którzy mają jakiś cel w tym co robią np. Zrzeszanie druidów i ochrona ich, pomocy innym graczom. Jedna postać może być tylko w jednej gildii. Jak założyć gildię? Żeby założyć gildię należy: Wejść na stronę www.tibia.com, a następnie przejść do zakładki gildie. Wybieramy obojętnie jaki świat i przechodzimy na sam dół strony. Widzimy napis Found New Guild. Klikamy na niego. Pokazuję się nam strona: http://img78.photobucket.com/albums/...sz_90/pic4.jpg Wpisujemy: Guild name - Nazwa gildii. * World - Świat na, którym ma istnieć gildia. * Leader - Nick lidera gildii (Musi mieć PACC) Password - Hasło do konta na, którym jest lider. * - Nie można zmienić w przyszłości. Co zrobić, aby gildia funkcjonowała prawidłowo? Żeby gildia funkcjonowała prawidłowo (etc. widniała na głównym spisie) potrzeba 4 OSOBNE konta z PACC. Czyli ogólnie rzecz biorąc trzeba 5 kont (nie postaci) z PACC. Zapraszanie nowych członków. Aby zaprosić nowych członków trzeba być vice liderem lub samym liderem. W tym celu trzeba kliknąć invite character, a następnie wpisać nick postaci, która ma zostać zaproszona. Wchodzenie do gildii Aby wejść do gildii trzeba: wejść na stronę www.tibia.com, następnie przejść do działu gildie. Gdy już to zrobimy wybieramy świat na, którym jest gildia, klikamy submit, a później szukamy naszej gildii. Gdy już jesteśmy na ekranie na którym są wypisani członkowie gildii schodzimy na dół strony i logujemy się. Następnie klikamy join guild, następnie submit i jesteśmy w gildii. Domy Gildii ( Guild House) Nie będę się rozpisywał na ten temat, ponieważ już to zrobiłem. Serdecznie zapraszam do tego tematu. Przyciski http://img78.photobucket.com/albums/...sz_90/pic5.jpg Każdy przycisk ma swoje zastosowanie ( nie one nie są po to żeby było ich więcej). Edit ranks - Możliwość edytowania rang w gildii. (L) Appoint Character - Podnoszenie/degradowanie rangi innego gracza. Można podnieść/obniżyć rangę gracza, który ma niższą rangę od nas. (W) Resign from Leadership - Rezygnowanie z funkcji lidera. (L) Diet description- Edytowanie informacji o gildii. (L) Create board - Założenie działu na stronie Tibia.com o gildii. Taki dział widzą tylko zalogowani gracze, którzy są w gildii.(L) Disband guild - Niszcenie gildii. (L) Inne: Invite character - Zapraszanie do gildii. (V,L) L - Tylko leader V - Tylko vice W - Wszyscy Podziękowania dla: Nekromanty i Malcolna |
Bardzo fajny artykulik:]. Szkoda, że nie mam PACCa:(. POZDRO
|
Cytuj:
|
ile ma sie czasu na znalezienie vice-liderow?
bo wiem ze po jakims czasie zakladana gildia jest usuwana |
Czy są gildie na ...
Czy są gildie na rooku jezeli tak to mowcie jakie chętnie się przyłącze ;)
|
no tak loguje sie sie tam gdzie jest gildia i wraca mi spowrotem do tabeli z czlonkami gildi na dole jest tylko back przeszukalem cala strone i nieznalazlem:/
|
Wreszcie jakiś artykulik o zakładaniu gildi byłem ciekawy jak to wygląda bo tez nigdy nie będe miał paca ;( .
|
glidia
Mam pytanie:
Nie mam PACC :( czy moge wstapic do glidi?? :tongue: Lipton Fazer sorcer lv 12 mlv 17 |
a ja mam takie pytanie:
Jak sie robi gif do guildii?? Pozdrawiam :-) |
:(:(:(:(:(
Mam jedno małe pytanko!! :) Jakie musi mieć palladyn skile aby dostać siędo gildi (najlepiej POLSKIEJ!!!), a jeśli to nie wyjdzie to mam 2 pytanie. Słyszałem, że do gildi można się dostać dopiero od 30lv!!! Moim zdanie to dyskryminacja 20 lvlowcuw kturzy muszą jeszcze 10 lv pocierpieć aby dostać się do gildi!! No i oczywiście jak ktoś jest cały czas huntowany i nie może wejść na wyższy leavel to co ma do cholery zrobić!? X( A mam właśnie taki MAŁY przypadek skasowali mi mojego sorca na 25 LV!!!! msiałem przez dułgi okres (2 miechy) nie grać moim sorkiem u eądze, żę jak mnie zobacą to się od nowa zacznie!!! TO CO MAM DO CHOLERY ROBIĆ!!!??? X( X( X( X( X( X(
jak by co to pisać na gg 6126567 |
Lipton
Oczywiscie że możesz się dostać do gildi pod warunkiem, że zwiększysz swój lv. I myśle że nie mysisz nieć PACCA, a nawet myslę, że nie musisz mieć :D :D :D :D :D
|
Ho ho, nie ma to jak odświerzanie staaaaaarych topiców.
Zaszło kilka zmian od tamtego czasu. Chyba poradnik się teraz nadaje tylko do śmieci chyba, że autor go zedytuje? |
Mam takie pytanie.
Co jeśli w okeslonym czasie nie znajdzie sie vice liderów? Gildia się rozpada czy może lider dostaje bana?? |
Cytuj:
|
Cytuj:
Mi się zdaje że niedostajesz bana tylko rozpada sie gildia:) |
mam problem z gildia
Powalone to nieumiem zrobic z member na vice lidera bo wyskakuje mi error
X( Error A character of this account already holds one of the two highest ranks in some guild. co mam zrobic z tym fantem ? |
Inna postać z konta kolegi jest aktualnie liderem lub vice w innej gildii. Nie można być w dwóch naraz niestety
|
A mam pytanie:
Na jednym koncie ile mozna miec gildi? Chodzi mi o wsiaty czy tak jak domki? "Na koncie mozna miec 3max domki na roznych swiatach" |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:26. |