Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Knight bez traina z pacc (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=76973)

Podraz. 13-05-2006 00:03

Knight bez traina z pacc

Powiedzcie mi czy to sie oplaca pod wzgledem czas gry/zysk z tego. Bardzo prosze o wypowiedz kogos kto mial juz takiego knighta ktory nie skilowal, a jedynie expil i jakie skile bede mial na 20, 50 i 100 lvlu. No i czy to mi sie oplaca?

Vil 13-05-2006 03:24

nie oplaci sie.

zeby knight zaczal niezle dzialac minimalne skille wymagane ok. 60/60 na 20+ levelu.

Podraz. 13-05-2006 09:00

A jakbym na larvach jechal z barbarian axe, to tez mi sie nie oplaci? Bo tam mozna byloby juz expic od 16/17 (srednie skile przy wychodzeniu z rooka) i skille same by urosly podczas expa a pozniej sie przerzucic na scaraby. (na wyzszych skillach) Daloby sie tak?

Xzonixek 13-05-2006 09:18

Larvy czemu nie...ale ogólnie musisz skillowac. Scaraby na 60/60 nawet nie dla rycka :( Sam próbowałem dziś z takimi skillami i źle. Zrób te 50/50(szybko robisz) i wtedy sie baw na larvach jak nie chcesz trenować.

Podraz. 13-05-2006 09:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xzonixek
Larvy czemu nie...ale ogólnie musisz skillowac. Scaraby na 60/60 nawet nie dla rycka :( Sam próbowałem dziś z takimi skillami i źle. Zrób te 50/50(szybko robisz) i wtedy sie baw na larvach jak nie chcesz trenować.

No ja wiem, bo mialem juz innego knighta i okolo 40 lvla z 75/75 poszedlem na scaraby i nie bardzo mi sie zwracalo za uhy (ale to byl tylko fire axe, bo jeszcze lancy nie mialem ze wzgledu na wiek serwera). Ale jakbym od poczatku po wyjsciu z rooka kupil na edron barbarian axa i poszedl expic na larvach to jakie bede mial skille okolo 50 lvla? I czy dlugo bym musial expic na tych larvach tzn na jakim lvl moglbym sie przerzucic na bardziej oplacalny exp?

Flisik 13-05-2006 10:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Podraz.
Ale jakbym od poczatku po wyjsciu z rooka kupil na edron barbarian axa i poszedl expic na larvach to jakie bede mial skille okolo 50 lvla? I czy dlugo bym musial expic na tych larvach tzn na jakim lvl moglbym sie przerzucic na bardziej oplacalny exp?

Bardzo słabe. Nie ma się co oszukiwać. Knighci na poczatku muszą skilować ;(, a jak sie nie podoba to zrób pala i nie będziesz miał kłopotów z weaponem i skilami. A 50lvl na larvach to strata czasu, a przez to i pacca.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil
nie oplaci sie.
zeby knight zaczal niezle dzialac minimalne skille wymagane ok. 60/60 na 20+ levelu.

Oj niestety, ale to smutna prawda, dlatego ja wole skilować od początku, a nie męczyć się ze skilami 50 czy 60.

Smokik 13-05-2006 10:17

jak nie chcesz skillować zrób sorca, bo mlv wejdzie podczas expa, a ten najsłabszy wand jak jesz coś na okrągło, a z larv wypada dużo meat to nie tracisz many bo 1 strzał tracisz 2 many i zanim sczelisz 2 raz już masz znowu mane

Podraz. 13-05-2006 10:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Flisik
Bardzo słabe. Nie ma się co oszukiwać. Knighci na poczatku muszą skilować ;(, a jak sie nie podoba to zrób pala i nie będziesz miał kłopotów z weaponem i skilami. A 50lvl na larvach to strata czasu, a przez to i pacca.

Jakbym nie chcial miec klopotow ze skillami to zrobilbym sobie druta/sorka, ktory tylko expi, a na dodatek expi szybciej niz knight, bo ma roda/wanda na start. Mi chodzi jednak o gre knightem. Wiec moje pytanie brzmi nastepujaco: Czy lepiej skillowac i stracic wiecej czasu na poczatku, czy moze lepiej expic i stracic wiecej czasu podczas expienia? Zalozmy ze kupie sobie pacca na rok. I teraz mam pytanie: Czy lepsza postac bede mial jak przez caly rok bede expil, czy jak bede na poczatku trenowal a pozniej expil? Czy czas stracony na skillowanie szybko sie pozniej nadrabia w expieniu?

Vil 13-05-2006 10:25

Cytuj:

A jakbym na larvach jechal z barbarian axe, to tez mi sie nie oplaci? Bo tam mozna byloby juz expic od 16/17 (srednie skile przy wychodzeniu z rooka) i skille same by urosly podczas expa a pozniej sie przerzucic na scaraby. (na wyzszych skillach) Daloby sie tak?

Skille na 40 levelu w granicach 55-57 max. Z takimi mozna isc zabic scaraba ale expic na nich sie nie oplaci.

Z drugiej strony na elfy mogloby wystarczyc.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Flisik
Oj niestety, ale to smutna prawda, dlatego ja wole skilować od początku, a nie męczyć się ze skilami 50 czy 60.

I slusznie, ale w granicach rozsadku, bo robienie 80/80 na 20 levelu to idiotyzm. Nie pozwala expic na niczym, czego nie zabije 60/60, daje przewage kilkunastu ( max )% szybszego expienia a trwa prawie 8x dluzej.

najoptymalniejszy wariant: trening do 65-70 przed 20 levelem, pozniej najwyzej pojedyncze skille gdy chcemy sie przesiasc np na Mint albo dragi. Przy 65/65 gladko bijemy minosy, soldki, scouty padaja na 2-3 hity, to naprawde wystarcza.

Podraz. 13-05-2006 11:11

Ale wciaz nie uzyskalem konkretnej odpowiedzi na postawione przeze mnie pytanie. Zalozmy ze kupie sobie pacca na rok. I teraz mam pytanie: Czy lepsza postac bede mial jak przez caly rok bede expil, czy jak bede na poczatku trenowal a pozniej expil? Czy czas stracony na skillowanie szybko sie pozniej nadrabia w expieniu?

Xepr 13-05-2006 12:17

Nie, nie bedzie sie to oplacalo. Zrób postać, wytrenuj te 65/65 i możesz iśc na elfy/minosy. Czas poświęcony na trening odrobisz szybko, a i kasy na minosach zarobisz.

Flisik 13-05-2006 14:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil
I slusznie, ale w granicach rozsadku, bo robienie 80/80 na 20 levelu to idiotyzm. Nie pozwala expic na niczym, czego nie zabije 60/60, daje przewage kilkunastu ( max )% szybszego expienia a trwa prawie 8x dluzej.

najoptymalniejszy wariant: trening do 65-70 przed 20 levelem, pozniej najwyzej pojedyncze skille gdy chcemy sie przesiasc np na Mint albo dragi. Przy 65/65 gladko bijemy minosy, soldki, scouty padaja na 2-3 hity, to naprawde wystarcza.

Jeśli chodzi o skile 80 to tylko dla maniaków :evul: , którzy zamierzają byc high-lvl. A co do mnie to ja skiluje do 71/72 (dzisiaj będzie 67/68), bo wole chwile sie jeszcze pomęczyć i mieć satysfakcję i te lepsze skile, ale nie męczyć się huncie z upierdliwymi scocutami czy tego typu potworami. Poza tym lepiej najpierw poskilowac i szybciej lvl wbić. A co do lvl to mi wpadl 22 przy skilowaniu i chodzeniu do miasta zostawić rzeczy, czy wziąć fooda.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Podraz
Jakbym nie chcial miec klopotow ze skillami to zrobilbym sobie druta/sorka, ktory tylko expi, a na dodatek expi szybciej niz knight, bo ma roda/wanda na start. Mi chodzi jednak o gre knightem. Wiec moje pytanie brzmi nastepujaco: Czy lepiej skillowac i stracic wiecej czasu na poczatku, czy moze lepiej expic i stracic wiecej czasu podczas expienia? Zalozmy ze kupie sobie pacca na rok. I teraz mam pytanie: Czy lepsza postac bede mial jak przez caly rok bede expil, czy jak bede na poczatku trenowal a pozniej expil? Czy czas stracony na skillowanie szybko sie pozniej nadrabia w expieniu?

Jak bys czytał uważnie to byś nie musiał zadawać ciągle tych pytań. Do larv zrób skile 50-55 (a jeśli zastanawiasz się, czy skilować wogóle to może jednak zrobisz sobie tego druta/sorca) i walisz je (larvy są sux i nie opyla sie na nich expić bo to jak juz mowiłem strata czasu).

Xepr 13-05-2006 14:44

Cytuj:

Jeśli chodzi o skile 80 to tylko dla maniaków , którzy zamierzają byc high-lvl.
Hlv szybciej zostaniesz zacznając expić na skillach 65/65 niż trenując do 80/80. W czasie gdy ty bedziesz konczyl bić 6x level przy skillach 75~ to on bedzie konczyl trenowac.

Krolu 13-05-2006 15:01

ja ci odpoiwem i to konkretnie

kash abixenus to rycerz lev 59 trenowala b rzadko głw jak brakowalo mniej niz 5% do skila obecnie ma skil 71/65 w axe i z lanca spokojnie nachrzania na scarabach/ lizardach eq dsm lanca rh p ammy k legs boh zadnego blokowania tylkoexpienei i lootowanie

wg mnie najwazniejsza jest duzailsoc lifa rycerza a nie skil 80/80

zanim on zrobi 80/80 ty zrobisz lev

jak to sie mówi treniczawsze mozna expic juz niekoniecznie

polecam poprostu na poczatku hcodznie po miejscach gdzie jest bduzo potworków w ten psosób to wyglada niemal jak skliowanie :D

Xagar 13-05-2006 15:23

Ja bym na twoim miejscu najpierw wyskilowal 65/65, a jeszcze lepiej 70/70 i dopiero wtedy kupil pacc. Z 20 lev i skillami 70/70 mozna spokojnie expic w tombach albo nawet na scarabach (z 2 reczna bronia).
Do skilla ok. 25-30 skillujesz na trolach potem do 55 na dwarf/rot/mino i z 55 na 70+ slime na bagnach niedaleko ven.

Stożek 13-05-2006 16:36

Jesli wogole nie bendziesz trenowal nie bendzie to nawet przyjemna gra- klopoty finansowe, czasem deady. Najlepiej wbic do 15lvla skile 50/50 , skile 70/70 spokojnie wystarczy miec na 35lvla jesli nie ma sie PACC. Jakbym mial PACC to moglbym zrobic 60/60 i latac na dworcach- jest tam super exp a i skile nie potrzebne.

Larvy-nie oplaca sie wg mnie nigdy, lepiej isc na te dworci o ktorych wspomnialem.

Lord Kazag 13-05-2006 17:04

ja mam rycerza 23 lvl i skile 55/55. trenowalem bardzo zadko i te skile nie pozwalają mi jeszcze na bicie powazniejszych potworków, nawet na minoarchera musze uwazac bo jak go nie dogonie szybko to dead.
sorc i drut bez trenowania mlvl to tez nie bedzie przyjemna gra bo te rozdzki na początku pozwalają na hity za ok10-15 hp... a i miejsc do szybkiego expienia dla takiego druta za wiele nie ma.
nie rozumiem natomiast wypowiedzi jednego z poprzedników który mowil ze jak sie nie chce skilowac to mozna miec pala. a dyst? sam gralem chwile palem i na 12 lvlu przy skilach 36/32 tez nie wiele moglem zdziałac a problem z amunicją jest, no i train nadal nieciekawy.

Flisik 13-05-2006 17:21

@Up

Chodziło mi o to, że palowi dobrze idzie skill bez trenowania. Mój koleg chodził do 20lvl na molty, na trole i ma teraz skil w diście 60.

Vil 13-05-2006 19:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord Kazag
sorc i drut bez trenowania mlvl to tez nie bedzie przyjemna gra bo te rozdzki na początku pozwalają na hity za ok10-15 hp... a i miejsc do szybkiego expienia dla takiego druta za wiele nie ma.

odkad pamietam mlvl nie wplywal na hity z wandow ( chyba ze w jakims ostatnim minor update cos zmienili ).

Z treningiem caly problem polega na tym, ze roznicy 1 pktu skilla sie nie czuje, a w pewnym momencie 1 pkt to jest kilkanascie godzin ( = 2-3 levele ). A widoczna roznica to jest _dopiero_ 4-5 pkt skilla.

Najwazniejsze w skillowaniu jest to, zeby dobierac czas pod zastosowanie, a nie pod to co robia/ uwazaja inni. Dobre skille to takie, ktore pozwalaja expic na zadowalajacym cie poziomie, niezaleznie od tego co robia inni, jesli cieszysz sie 15k/h nie skiluj, jesli koniecznie chcesz isc na guardy na 40 levelu siedz i klep monka. Twoj wybor - twoja sprawa.

NIE MA CZEGOS TAKIEGO JAK DOBRE/ ZLE SKILLE NA DANYM LEVELU

Catrishia 13-05-2006 20:44

U mnie to wyglądało tak:
Level 30 - Skills: 65/65 Mlvl: 4
Level 40 - Skills: 70/70 Mlvl: 5
Level 45 - Skills: 75/75 Mlvl: 5
Level 50 - Skills: 76/76 Mlvl: 5
Level 55 - Skills: 80/80 Mlvl: 5
Potem non stop exp i dopiero po anni zaczołem trenować bo zmieniłem z cluba na axe broń. Teraz mam: 85 axe, 90 club, 93 shield. Ale mniejsza ze mną.

Według mnie najlepiej by było jak byś zrobił tak:
Nie kupował pacca od początku, poexpil najpierw, nawet bez trenienia do około lvl 30, może 35. Potem wziął się za trening ostry do skilla: 70-75-80 (według uznania, zależy czy lubisz trenować i jak szybko ci się znudzi) Co do miejsca polecam: minosy na foldzie lub roty w podziemiach na połnoc od carlin. Dopiero po takich zabiegach (dajmy na to rycek lvl 30 skille 75/75) kupić pacca i iść expić już do bólu i nie przejmować się skilami, no chyba, że wyczujesz taką potrzebe, że ci słabo idzie i sie przyda potrenić.

Cytuj:

Ale wciaz nie uzyskalem konkretnej odpowiedzi na postawione przeze mnie pytanie. Zalozmy ze kupie sobie pacca na rok. I teraz mam pytanie: Czy lepsza postac bede mial jak przez caly rok bede expil, czy jak bede na poczatku trenowal a pozniej expil? Czy czas stracony na skillowanie szybko sie pozniej nadrabia w expieniu?

W odpowiedzi na twoje pytanie (jeśli nie skorzystasz z mojej rady i odrazu kupisz pacc) - lepszą postać będziesz miał jeśli będziesz na początku trenował a potem expił. Szybko nadrobisz pozornie "stracony" czas bo lepsze skile = lepsze potworki = lepszy exp.

Podkreślam, że to wszystko moje prywatne zdanie, macie prawo do onnych poglądów ;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:26.