![]() |
Knight bez traina z pacc
Powiedzcie mi czy to sie oplaca pod wzgledem czas gry/zysk z tego. Bardzo prosze o wypowiedz kogos kto mial juz takiego knighta ktory nie skilowal, a jedynie expil i jakie skile bede mial na 20, 50 i 100 lvlu. No i czy to mi sie oplaca?
|
nie oplaci sie.
zeby knight zaczal niezle dzialac minimalne skille wymagane ok. 60/60 na 20+ levelu. |
A jakbym na larvach jechal z barbarian axe, to tez mi sie nie oplaci? Bo tam mozna byloby juz expic od 16/17 (srednie skile przy wychodzeniu z rooka) i skille same by urosly podczas expa a pozniej sie przerzucic na scaraby. (na wyzszych skillach) Daloby sie tak?
|
Larvy czemu nie...ale ogólnie musisz skillowac. Scaraby na 60/60 nawet nie dla rycka :( Sam próbowałem dziś z takimi skillami i źle. Zrób te 50/50(szybko robisz) i wtedy sie baw na larvach jak nie chcesz trenować.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
jak nie chcesz skillować zrób sorca, bo mlv wejdzie podczas expa, a ten najsłabszy wand jak jesz coś na okrągło, a z larv wypada dużo meat to nie tracisz many bo 1 strzał tracisz 2 many i zanim sczelisz 2 raz już masz znowu mane
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Z drugiej strony na elfy mogloby wystarczyc. Cytuj:
najoptymalniejszy wariant: trening do 65-70 przed 20 levelem, pozniej najwyzej pojedyncze skille gdy chcemy sie przesiasc np na Mint albo dragi. Przy 65/65 gladko bijemy minosy, soldki, scouty padaja na 2-3 hity, to naprawde wystarcza. |
Ale wciaz nie uzyskalem konkretnej odpowiedzi na postawione przeze mnie pytanie. Zalozmy ze kupie sobie pacca na rok. I teraz mam pytanie: Czy lepsza postac bede mial jak przez caly rok bede expil, czy jak bede na poczatku trenowal a pozniej expil? Czy czas stracony na skillowanie szybko sie pozniej nadrabia w expieniu?
|
Nie, nie bedzie sie to oplacalo. Zrób postać, wytrenuj te 65/65 i możesz iśc na elfy/minosy. Czas poświęcony na trening odrobisz szybko, a i kasy na minosach zarobisz.
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
ja ci odpoiwem i to konkretnie
kash abixenus to rycerz lev 59 trenowala b rzadko głw jak brakowalo mniej niz 5% do skila obecnie ma skil 71/65 w axe i z lanca spokojnie nachrzania na scarabach/ lizardach eq dsm lanca rh p ammy k legs boh zadnego blokowania tylkoexpienei i lootowanie wg mnie najwazniejsza jest duzailsoc lifa rycerza a nie skil 80/80 zanim on zrobi 80/80 ty zrobisz lev jak to sie mówi treniczawsze mozna expic juz niekoniecznie polecam poprostu na poczatku hcodznie po miejscach gdzie jest bduzo potworków w ten psosób to wyglada niemal jak skliowanie :D |
Ja bym na twoim miejscu najpierw wyskilowal 65/65, a jeszcze lepiej 70/70 i dopiero wtedy kupil pacc. Z 20 lev i skillami 70/70 mozna spokojnie expic w tombach albo nawet na scarabach (z 2 reczna bronia).
Do skilla ok. 25-30 skillujesz na trolach potem do 55 na dwarf/rot/mino i z 55 na 70+ slime na bagnach niedaleko ven. |
Jesli wogole nie bendziesz trenowal nie bendzie to nawet przyjemna gra- klopoty finansowe, czasem deady. Najlepiej wbic do 15lvla skile 50/50 , skile 70/70 spokojnie wystarczy miec na 35lvla jesli nie ma sie PACC. Jakbym mial PACC to moglbym zrobic 60/60 i latac na dworcach- jest tam super exp a i skile nie potrzebne.
Larvy-nie oplaca sie wg mnie nigdy, lepiej isc na te dworci o ktorych wspomnialem. |
ja mam rycerza 23 lvl i skile 55/55. trenowalem bardzo zadko i te skile nie pozwalają mi jeszcze na bicie powazniejszych potworków, nawet na minoarchera musze uwazac bo jak go nie dogonie szybko to dead.
sorc i drut bez trenowania mlvl to tez nie bedzie przyjemna gra bo te rozdzki na początku pozwalają na hity za ok10-15 hp... a i miejsc do szybkiego expienia dla takiego druta za wiele nie ma. nie rozumiem natomiast wypowiedzi jednego z poprzedników który mowil ze jak sie nie chce skilowac to mozna miec pala. a dyst? sam gralem chwile palem i na 12 lvlu przy skilach 36/32 tez nie wiele moglem zdziałac a problem z amunicją jest, no i train nadal nieciekawy. |
@Up
Chodziło mi o to, że palowi dobrze idzie skill bez trenowania. Mój koleg chodził do 20lvl na molty, na trole i ma teraz skil w diście 60. |
Cytuj:
Z treningiem caly problem polega na tym, ze roznicy 1 pktu skilla sie nie czuje, a w pewnym momencie 1 pkt to jest kilkanascie godzin ( = 2-3 levele ). A widoczna roznica to jest _dopiero_ 4-5 pkt skilla. Najwazniejsze w skillowaniu jest to, zeby dobierac czas pod zastosowanie, a nie pod to co robia/ uwazaja inni. Dobre skille to takie, ktore pozwalaja expic na zadowalajacym cie poziomie, niezaleznie od tego co robia inni, jesli cieszysz sie 15k/h nie skiluj, jesli koniecznie chcesz isc na guardy na 40 levelu siedz i klep monka. Twoj wybor - twoja sprawa. NIE MA CZEGOS TAKIEGO JAK DOBRE/ ZLE SKILLE NA DANYM LEVELU |
U mnie to wyglądało tak:
Level 30 - Skills: 65/65 Mlvl: 4 Level 40 - Skills: 70/70 Mlvl: 5 Level 45 - Skills: 75/75 Mlvl: 5 Level 50 - Skills: 76/76 Mlvl: 5 Level 55 - Skills: 80/80 Mlvl: 5 Potem non stop exp i dopiero po anni zaczołem trenować bo zmieniłem z cluba na axe broń. Teraz mam: 85 axe, 90 club, 93 shield. Ale mniejsza ze mną. Według mnie najlepiej by było jak byś zrobił tak: Nie kupował pacca od początku, poexpil najpierw, nawet bez trenienia do około lvl 30, może 35. Potem wziął się za trening ostry do skilla: 70-75-80 (według uznania, zależy czy lubisz trenować i jak szybko ci się znudzi) Co do miejsca polecam: minosy na foldzie lub roty w podziemiach na połnoc od carlin. Dopiero po takich zabiegach (dajmy na to rycek lvl 30 skille 75/75) kupić pacca i iść expić już do bólu i nie przejmować się skilami, no chyba, że wyczujesz taką potrzebe, że ci słabo idzie i sie przyda potrenić. Cytuj:
Podkreślam, że to wszystko moje prywatne zdanie, macie prawo do onnych poglądów ;) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:26. |