![]() |
Kupa śmiechu czyli genezis skrótu lol
Skąd w tibi znalazł się ten skrót ? Ja jako niestrudzony poszukiwacz tego co nie potrzebne , postanowiłem sobie odnaleźć skąd do jasnej cholery to się tu wzieło?? Na obozie z którego powróciłem niedawno , usłyszałem jak pewna grupa metali (każdy wie o co chodzi??) , używa lol jako przezwiska " ale z ciebie lol " ze strzępków informacji dowiedziałem się że w pewnej pieśni (wiecie death metal) ktoś użył skrótu lol , a teraz najśmieszniejsze lol = lot of laught (tak to się pisze?) i lol = lot of LOVE. Usłyszałem jak też jeden z nich nucił coś w stylu "mój mały lolo poza kontrolął "(tak to się pisze?) Więc jeśli macie jakieś informacje na powyższy temat napiszcie pls. :) |
a użyć funkcji szukaj nie łaska? a wejśc na stronę tibia.pl i poszukać objaśnień skrótów nie łaska? Zacytuję ze strony :
Cytuj:
A okręślenie kogoś jako lolo jest w polsce jeszcze starsze i pochodzi od słowa laluś, czyli jak byś nei wiedział, taki facet, co to wszystkiego się boi, zaraz do mamy leci itd. |
To bylo w jakims temacie, i ktos(chyba Superman) powiedzial ze lol ma 4 znaczenia-lots of laugh, laughing out loud, lord of lame, lame on-line.
W kolejnosci-duzo smiechu, smiejac sie glosno, Wladca Lamerow:) i Lamer on-line. Cos jeszcze?:) |
Cytuj:
|
Naprawde chyba jestes bardzo leniwy tak ciężko kliknąć "sróty używane w tibi" czy jakos tak 8)
@matkus spoko znaczek bp sd'kow :D |
skrót ten wziąl się z lenistwa :) po co pisać "ale śmieszne" skoro możan po prostu napisać lol?
a co do drugiego tekstu to on szedł "Ja i mój lolo po zakontrolą co jest? Projekt hip hiphop hop miasto płonie. Komercja jak w Ich Troje. Co? teraz wszysscy. Środkowy palec komu? Policji" poszukaj tutaj na forum jest spis niemal wszystkich skrótów. a mozę po prostu LoL- Luneta ostro lupująca? co znaczy Luneta z duzym zoomem? http://www.members.lycos.co.uk/hegemmon/emots/rotfl.gif |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:19. |