Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Dark Catedral (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=77151)

Slyth 14-05-2006 09:37

Dark Catedral

Witam !
chciałem spytać kilku doświadczonych graczy o dark catedre, a mianowicie o to gdzie tam biegać po których poziomach czy zabijać wszystkie potworki i gdzie nie właźić, nigdy tam jeszcze nie byłem a ktos mi doradził że tam całkiem przyjemny exp dla najta

Knight 25 lvl, 60/60 Fire Axe, Vampire Shield, Plate Legi, Noble Armor, Steel Helmet, Scarf, zswykle buciki

z góry dzięki ;] a i jeśli ktos polecałby jakieś inne miejsce dla facc do expa to prosze o rade trzymajcie sie :]

Progmaniak 14-05-2006 09:42

na twoim miejscu dobil bym 65/65 kupil k seta, z bp of uh i jezdzil na poziomie -1
Mozna tez zabrac roche GFB w razie promblemow

Arcydemon 14-05-2006 09:46

Ja na skilach 55/55 eq: p set, crus helmet, dragon shield, b sword/g sworda [to drugie częściej] i lvl 18-19 rozwalalem wszystki na -1 poziomie, uwazajac tylko na assassina i dark monka. mozesz spokojnie zejsc w kilku miejscach na dol [broń boże po schodkach, będziesz wiedział jakie] i ubijac beholdery i tarantule.:)

pawepek 14-05-2006 09:49

Tylko poziom -1 + ghoul i slimy... ja tam aktualnie expie 44 najtem i nie jest zle... z ghouli da sie wyciagnac loota i kase, ze slimów exp za to lepiej leci (uwaga na beho) no a smugglery i te inne to tez sa neizle, ogolnie rzecz biorac jes tam fajnie... Jezeli chodzi gdzie masz nie chodzic to nie zapuszczaj sie do ostatniego korytarza na dole po lewej (płd zach, bo tam mozna spotkas assassiny (tak to sie pisze?) i dark monki, i o ile monki nie sa takie wspaniałe to o tyle te assa~ moga blyskawicznie zjechac do reda + upijaja... a co do run to wes ze soba BP ihów/uhów (i tak nie ebdziesz uzywał, ale dla bezpieczenstwa mozna wziasc, bo jak cie przyblokuja 3 ghoule i dopadnie cie DS to sie przydadza)

pozdro

styku 14-05-2006 15:55

Tak jak ludzie @up, na -1 możesz spokojnie expić, tylko uważaj na południowo zachodnią część, tam znajdziesz po lewej 1 Assa i 3 bandity, a na dole ok. 3 banditów, 2 Assy i 1 Dark Monka na raz. Już nie wspomne o schodach, tam to zdzierży tylko sorc/dru na mana shieldzie i z GFBkami:)
Ale poza -1 spokojnie możesz iść na ghoule, slimy, roty(lol:)) i na tarantule, mnie one zabardzo nie jadą, ale ja mam takie dziwne szczęście, więc na tarantule to tak na wszelki wypadek możesz jakieś IHy/UHy zabrać.
BTW. z pojedyńczym assasinem powinieneś sobie poradzić, mile widziane HMMy.

Arcydemon 14-05-2006 16:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pawepek
(uwaga na beho)
pozdro

uważasz, że nie da rady zabić beholdera ? :o

pawepek 14-05-2006 17:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arcydemon
uważasz, że nie da rady zabić beholdera ? :o

Powiem Ci, ze jak ja expie na slimach czasem mi sie zdarzy z kims gadac, raz tak psize pisze i sie po jakims czasie skapowalem ze zlurowany BH we mnie wali :D to 1 przyklad, 2 to taki ze jak ejst 5 slimów zalozmy lekko podlurowany i kazdy po 3 summony to daje (3+1)*5=20 a jak ejszcze bh dojdzie to moze byc jazda nawet na tym 20 lvlu (choc najt ma tyle hp) o to mi chodzi... poprostu niech ebdzie uwazny

Dewazar 14-05-2006 17:19

Tutaj badz na tibia.org jest poradnik o dc.

Slyth 14-05-2006 17:59

ok dzięki panowie serdecznie, byłem ale zajęte było jutro może coś się rozkmini
a i nie chciałem zakładać nowego temaciska :) i spytać o jakiś dobry resp minosów + archery może czasem guardy bo znam tylko miejsce koło kopalni dwarfów, na mapie respawnu też widziałem coś na foldzie ale za skurczybyka nie mogę tam dojść :/

Progmaniak 14-05-2006 19:40

Folda....20gp podroz statkiem (na polnoc od carlin) dla mnie nuda bo od cholery chodzenia

tobie polecam zamek w ab, sa minosy i wszelkiego rodzaju takiego swinstwa
ew. GHOSTLAND

Danubia_drut 15-05-2006 16:27

a co jeśli chodzi o druta na DC? mam 30 ED na wbicie levela moge zużyć około 2 bp HMM nag GFB bag UH i bp manasów, ale przede wszystkim zależy mi na czasie i kasie ;] , jeśli ktoś by był na tyle uprzejmy żeby powiedzieć ewewntualnie jakieś inne miejsca do expienia to chętni poczytam (najlepiej żeby podawać ile expa/h bym nabił gdzie wchodzić gdzie nie i jak szybko będą schodziły runy/ manasy i jak z lootem ;]) z góry thx

Progmaniak 15-05-2006 16:56

MYsle ze moglbys sprobowac DC z monkami/dwoma monkami

Bakuo 15-05-2006 17:01

Ja zaczynalem jechac dc na 20 lvl'u i co wyszlo- wczoraj siedzialem 6h i weszlo 72k exp (23-26) slimy + beho+ ghule. Fast exp i duza gotowka

chesek 15-05-2006 17:05

Albo siedziałeś bardzo późno albo wcześniej, bo w DC jest więcej ludzi, niż potworów. ;P

Bakuo 15-05-2006 17:07

Cytuj:

Albo siedziałeś bardzo późno albo wcześniej, bo w DC jest więcej ludzi, niż potworów. ;P
Pierwsze 3 h rano ~50k exp drugie 3h pod wieczor ~20k exp

Lionix 20-05-2006 20:35

A najlepiej to kup pacca i do Port Hope
pacc nie jest drogi a daje niezłe MoŻlIwOśCi

najlepiej przez stronę :D

Targean 22-05-2006 08:32

Yep, możesz iść na katedrę.
Ja z takimi skillami tam expiłem już od 13 lvl.

Tylko pamiętaj
, aby nie schodzić na -2 (tam, gdzie po drodze są assasiny) oraz nie chodź na tarantule.

Na ghoule spokojnie możesz iść, ale nie idź dalej, gdzie jest Demon Skeleton (ale, mysle że dałbyś mu rade z hmm [ale szkoda hmmów]).

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bakuo
Ja zaczynalem jechac dc na 20 lvl'u i co wyszlo- wczoraj siedzialem 6h i weszlo 72k exp (23-26) slimy + beho+ ghule. Fast exp i duza gotowka

Ta, pewnie w nocy jechałeś. Bo za dnia jest to fizycznie niemożliwe (za dużo ludu).

Diego'Odin 22-05-2006 09:41

daj se spokuj z dc i idz w tomby bierzesz monka wand of dragon(cośtam)
i lev dziennie wbijesz

Targean 23-05-2006 07:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Diego'Odin
daj se spokuj z dc i idz w tomby bierzesz monka wand of dragon(cośtam)
i lev dziennie wbijesz

A co, jeśli on nie ma pacca -.- ?

uHaos 23-05-2006 11:10

[...]
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Targean
oraz nie chodź na tarantule

etc.
30 ed ma nie schodzić ? :|
tarantula na tym levelu nie jest żadnym zagrożeniem
resp tarantul na dc wychodzi 6-7 sztuk
1 mamy na wejściu
poza tym poison spider chyba i jakieś śmieci
dalej lepiej iść powoli żeby nie narażać uhów bo jak nam wpadna za 3 pajączki i zarzucą haste (co się rzadko zdarza) to trzeba będzie uciekać
więc podchodzić powoli lurowac po 1 i bić uciekając
itd.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:32.