Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   PACCowie Kozaki i high levele! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=7741)

Royal Dee 27-07-2004 21:43

PACCowie Kozaki i high levele!

Czy nie uważacie że ci PACCowie na nowych światach troche podrosną i przeszkadzają tym co nowo weszli? No więc przykład:
Gram na Inferni nowym świecie z popieraną walką PvP. Skillujemy sobie z kumplem 16 lvle palladyni biedne skille i mamy zycie na żółtym. Nagle przychodzi Sorc na 11 lvlu i pyta się czy damy mu jeść, no to ja daje mu 5 meatow. A on dalej siedzi i w pewnym momencie wali GFB, potem drugie, trzecie kumpel padł ja sie UHnełem i zwiałem. Spotykamy się w mieście zabieramy łuki daje mu kilka UHów i idziemy do jego domku przed którym siedzi... Jego brat na 33 lvlu! Zabił nas to chociaż dałby sobie spokój. A tu godz potem z kumplem na GHOST LANDZIE odrabiamy straty on mama mnie woła żebym kończył no to ja wychodze z jaskini a tu 3 gości- ci dwaj i jeszcze jeden ich kumpel i byłem zmuszony się wylogować w jaskini! Nie wiem co zrobił kumpel bo telefonu już potem u niego nikt nie odbierał ale ostrzegłem go przed nimi.

I TO NIE JEDYNY PRZEPADEK!!! Takich jest wielu! Świat jest dostępny dla Free jakies 3 i pół tygodnia ja gram nie wiecej niż półtorej tygodnia, a on gra jakieś 4! Wiedziałem że to świat z popieraną walką PvP ale ten gość wiedział że nie mamy żadnej kasy... Piszcie tu podobne historie i wygłaszajcie swe teorie....

Master Of Dragon 27-07-2004 21:49

DOKŁADNIE
Ja gram na Elysii i tam nie ma żadnego (chyba) FACC powyżej 25+ lvl !!
PACC myśli że KOZAK!!
Np: Taki Murr stoi Ci przed depo , wyjdziesz i....... SD ;/

Normalnie myśla że im wszystko wolno !

Raul 27-07-2004 21:56

Boże ludzie będę to pisał po raz nie wiem który. Zapłać za granie i wtedy gadaj. Co myślisz, że ci co płacą to co mają mieć tak samo jak ty???? Ja mam pacc gram na Elysi, zacząłem tydzień temu, już były duże levele już był dostęp dla facc i mam już 20lvl czyli słabo expisz. Kup pacc i zobaczymy czy będziesz wtedy wymagał więcej dla facc. A jak cię nie stać to przełknij tą gorycz i siedź cicho i się ciesz, że wogóle możesz grać. A wybierając server Inferna świadomie podiołeś to ryzyko, że ludzie będą Cię tam zabijać jak tylko będzie okazja, a teraz narzeka. To było pójść na Non-PvP.

Master Of Dragon 27-07-2004 22:05

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Raul
Boże ludzie będę to pisał po raz nie wiem który. Zapłać za granie i wtedy gadaj. Co myślisz, że ci co płacą to co mają mieć tak samo jak ty???? Ja mam pacc gram na Elysi, zacząłem tydzień temu, już były duże levele już był dostęp dla facc i mam już 20lvl czyli słabo expisz. Kup pacc i zobaczymy czy będziesz wtedy wymagał więcej dla facc. A jak cię nie stać to przełknij tą gorycz i siedź cicho i się ciesz, że wogóle możesz grać. A wybierając server Inferna świadomie podiołeś to ryzyko, że ludzie będą Cię tam zabijać jak tylko będzie okazja, a teraz narzeka. To było pójść na Non-PvP. :baby:
Ta kozak ale bez przesady czlowieku , boje sie wyjść z depo , bo już czekaja mendy jedne
Wpadnij raz o 15:00 do Venore (depo)to zobaczysz co to wojna , więc jak ja widze to tak : W depo pelno FACC 15 lvl przed depo pelno PACC 25 mlvl
No extra , wiec KAMIKADZE ?
Yea , ja chcialem kurde isc po blanki i juz mnie trzasneli , zbobacz sobie Modziq ile mam dedow.......
X( Nie zeby mi jakoś kutwa przeszkadzało że ktoś jest bogatszy ale niech dadza grac !!!!!!
Co zrobisz jak przed depo stoi 20 ludzi all z Gildii i se gadaja , a wokolo nich truuupy ?
Teraz (dzisiaj) sie troche uspokoilo bo podobno byla jakas wojna to wszyscy wypruli na wojne czy co tam...

A nawieksze hamy na swiecie to Swe , oni nie maja skrypolow , BR jeszcze zrozumie MINE a Swe ? NIE ?
Nie zebym był jakimś tam rasista , ale poprostu nie lubie Swe...... Jeden na 100 to nie n00b , dobra koniec the end bye bye bye , tak tak jestem biedny na chleb mi nie starcza , mam kredyty nieoplacone w banq ty ty ty Raul

Edit : Tiaaaaaaa NoN pvp to nuuuuuuuuuuuda , dobrze ze nie poszlem na dolere
Tam by była sieczka :]

Royal Dee 27-07-2004 22:06

Wolno Expie?

Wiesz co, bym miał zapewne juz spokojnie 20 lvl gdyby takie kozaki mnie nie zabijaly zato ze siedze na amazonkach- albo cos bardziej dziwnego, na tych światach dostaje się Expa tylko za silniejszych od siebie, a lepszy ode mnie zabił mnie mimo że wywaliłem mu cały BP! nawet już zaczełem mój gówniany stuff wywalać! Albo mają 2 lvle więcej i mówią "leave now" i nie mam gdzie expić! Że płacą to nie znaczy że są lepsi. Stać mnie ale nie będę wydawał kasy na PACCa- szkoda mi, mam inne rzeczy do kupowania.

Master Of Dragon 27-07-2004 22:12

A czy to jest normalne ze na jednej postaci (Elysie (druga stara)) miałem 16 lvl i w pare minut mnie do 7 lvl uządzili , a wiecie kto ?
Pacc!!
Nie wiem czy ja im coś zrobiłem , czy źle wyglądam , źle mówie , ale mam dość , jeśli expisz sobie i spotkasz jakiegoś Hlvl to juz po tobie...
A KURDE WIDZIELISCIE NA WWW.(nie ma reklamowania).de w dziale MOVIE ile jest FILMIKÓW O PKingu ?
ZOBACCIE SOBIE !! Idzie gosciu 1000 gfb 1000 sd i nawala w all malych po 10 lvl !!!!!!!!!!!!
Of koz PACC co nie....

Dr. Omader 27-07-2004 22:15

A czego ty sie spodziewales? Poszedles na swiat z wymuszona walka gracz na gracz.
Tam sie zabija za nic.

Co do tego ze "pacc pozwalaja sobie na wszystko". Placa wiec graja, ty nie placisz wiec masz mniejsze prawa.

Co do tego ze na Elysi nie ma facc na 25lvl+ to napewno sie mylisz, 25lvl to jest troche tylko siedzenia, bez pacc tez to sie robi bez problemu bo i tak sie glownie siedzi na main nie na wyspach dla pacc.

I co z tego ze nie miales kasy? To jest enforced PvP tam sie zabija dla zabawy nie liczy sie czy amsz kase czy nie. Oczywiscie nie ma tak caly czas ale jak ofiara sama sie prosi. Do tego dochodzi jeszcze zysk w postaci exp, nie zawsze ale tez zacheca ;)

Powiniscie sie cieszyc ze w tibie mozna grac za darmo, wiekszosc gier MMORPG jest platna, a okres testowy za darmo to tylko kilka-kilkanascie dni, potem trzeba juz regularnie placic i to wieksze pieniadze niz CipSoft chce...

<edit> Zobaczylem nowe wypowiedzi to musze cos dopisac:

A moze poprostu wam zal tylek sciska ze nie potraficie tak efektywnie expic? Tych co graja na Enforced-PvP i narzekaja na zabijanie to calkiem nie rozumiem(po cholere tam lazles jak ci sie nie podoba ze cie zabijaja? wiedziales w co sie pakujesz). Ci co graja na nowych swiatach tez maja dziwne problemy widze.
Wyjsc z depo w veno sa 4, co wiecej zaraz za kazdym mozna miec duze pole do popisu zeby uciec. Kwestja zdolnosci gracza....

Co do expienia. Wygonia cie z jednego miejsca idziesz w inne, wygonia cie z tamtad idziesz trenowac/robic runy na odludziu totalnym. Pozatym zeby szybko nabijac lvle nie trzeba grac non-stop. Sam zaczynalem na kilku swiatach od poczatku zaraz po powstaniu i nie mialem tych problemow jak nie mialem PACC.

Bal Ur 27-07-2004 22:30

W dekiel was pizgło ???

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Raul
Boże ludzie będę to pisał po raz nie wiem który. Zapłać za granie i wtedy gadaj. Co myślisz, że ci co płacą to co mają mieć tak samo jak ty????
Tu chciałem walnać na początek coś w stylu "Raul ty ... ... ...", ale mi przeszło.

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Dr. Omader
Placa wiec graja, ty nie placisz wiec masz mniejsze prawa.
Ty Omader też nie dokońca rozumiesz cel wykupowania pacca.

Gdzie macie napisane, że jak masz pacc to możesz se łazić i zabijać innych. Pacc daje udogodnienia, a nie przyzwolenie na masowe mordy innych postaci.

Pozatym faktem jest, że na pacci ludzie patrzą trochę inaczej niż na resztę.

kidler 27-07-2004 22:41

@ Up calutki temacik

A ja was nie rozumiem po co wogole ten temat zostal zalozony...
To jest raczej logiczne, ze idac na swiat z popierana walka PvP tak czy inaczej musisz zginac. Po to te swiaty zostalo stworzone, zeby pkowac za nic i ile sie chce. Cos nie pasuje to wyjazd na non-PvP. Albo chociaz na zwykle servery tam moga cie zabic, ale nie tak czesto jak na swiatach z wymuszonym PvP. Glupi temat i nadaje sie do zamkniecia.
Jesli decydujesz sie na granie na serverze z popierana walka PvP to musisz byc swiadomy, ze czesto bedziesz ginac.

To tyle bla bla bla... ale sie rozpisalem...

Dr. Omader 27-07-2004 22:42

@Bal Ur:
No pewnie ze nie maja prawa zabijac wszystkich jak idzie, po to zostal wynaleziony(IMHO bardzo glupi) system czaszek.

Nom to prawda ze na pacc ludzie patrza inaczej na ludzi z facc, wynika to z tego ze ci z pacc majac pacc w 80% sa juz doswiadczeni w tibii(aczkolwiek nie zawsze dlatego 80%). Nie dla wszystkich, moze nawet dla wiekszosci nie ale postrzegaja ludzi na facc za mniej doswiadczonych i czesta jest to prawda.

Jeszcze cos:
Cytuj:

A czy to jest normalne ze na jednej postaci (Elysie (druga stara)) miałem 16 lvl i w pare minut mnie do 7 lvl uządzili , a wiecie kto ?
Zeby zgnoic kogos z 16lvl do 7 to trza go parenascie razy zabic. Teraz jaki mamy limit dzienny zeby red skulla nie dostac? 2 morderstwa nie uzasadnione, za 3 razym jest juz red skull. Przy 6 morderstwie nie uzasadnionym w jeden dzien jest auto-ban. Na 99% jestem pewien ze BEZ powodu cie nie zabijali tyle razy i napewno nie byles swiety wiec nastepnym razem zanim cos przeskrobiesz pomysl. Co wiecej to powiedz mi jeszcze po jaka cholere z temple wychodziles skoro widziales ze chca cie zabic? Jak sie zobaczy ze ktos sie czai tylko cie zabic to sie wylogowujesz i wracasz za kilka godzin/na nastepny dzien do gry. Watpie zeby ktos ryzykowal dostanie red-skulla albo bana za zabijanie SPECJALNIE ciebie tylko po to zeby cie zgnebic, albo wybiegales z temple, podbiegales do nich i ich atakowales pierwszy albo ich wyzywales lub jeszcze cos innego im przewiniles.

Royal Dee 27-07-2004 23:03

Zrozumiałbym

wiecie co-
rozumiem 3 gości słabszych zebrało się zabiło mnie dla expa,
Rozumiem gośc zabiłmnie bo wracałem z lootbagiem i wiedział że mam kase
Rozumiem zabili mnie bo zaczełem bić się z gościem (mimo że on zaczął)
I wreszcie NIE ROZUMIEM gość silniejszy zabija mnie po tym jak wywaliłem mu wszystko co mam!
Troche podrośli i już szpanują! Co do Master of Dragon- ma racje szwedzi są hamscy! 99 na 100 zabije słabszego który nic nie ma... Ja raz miłem szczęście bo spotkałem tego 100 ale następne 7 mnie zabiło, a 2 próbowało!
Poco otworzono ten temat? Jak uważasz że bez powodu to po co tu piszesz?
Co z tego że ktoś jest niedoświadczony? PACC odrazu musi go zabijać? przecież musi się jakoś nauczyć grać bo brat znajomego zaczynał grać w tibie jak miał lat...8 i nie zanł angielskiego i nie wiedział co to np. non pvp i czemu muszą go zabijać bo był niedoświadczony?
Płacą więc mają... Owszem ale nie muszą niepozwalać innym grać... Ja jak bym był silniejszy bym pomagał słabszym a nie zabijał ich. Znam PACCow ktorzy zabijaja kozaków i są normalnymi ludźmi pozwalającymi grać innym!
Rozpisywałem się a wy i tak zaczniecie mnie tyrać...

kidler 27-07-2004 23:07

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Royal Dee
wiecie co-
rozumiem 3 gości słabszych zebrało się zabiło mnie dla expa,
Rozumiem gośc zabiłmnie bo wracałem z lootbagiem i wiedział że mam kase
Rozumiem zabili mnie bo zaczełem bić się z gościem (mimo że on zaczął)
I wreszcie NIE ROZUMIEM gość silniejszy zabija mnie po tym jak wywaliłem mu wszystko co mam!
Troche podrośli i już szpanują! Co do Master of Dragon- ma racje szwedzi są hamscy! 99 na 100 zabije słabszego który nic nie ma... Ja raz miłem szczęście bo spotkałem tego 100 ale następne 7 mnie zabiło, a 2 próbowało!
Poco otworzono ten temat? Jak uważasz że bez powodu to po co tu piszesz?
Co z tego że ktoś jest niedoświadczony? PACC odrazu musi go zabijać? przecież musi się jakoś nauczyć grać bo brat znajomego zaczynał grać w tibie jak miał lat...8 i nie zanł angielskiego i nie wiedział co to np. non pvp i czemu muszą go zabijać bo był niedoświadczony?
Płacą więc mają... Owszem ale nie muszą niepozwalać innym grać... Ja jak bym był silniejszy bym pomagał słabszym a nie zabijał ich. Znam PACCow ktorzy zabijaja kozaków i są normalnymi ludźmi pozwalającymi grać innym!
Rozpisywałem się a wy i tak zaczniecie mnie tyrać...
kurwa jak ci nie pasuje to idz na non PvP i nie zakladaj bezsensownych tematow poszels na wymuszony PvP to sie nie dziw ze padniesz za to nawet ze stoisz... ludzie pkuja dla zabawy dlatego cie tluka tagze bez powodu.
Jak cos nie tak to idz se na non PvP i sie nie zal ze cie tluka...

DarkBraver 28-07-2004 01:02

buhahah

LITOSCI! Naprawde niepotrafie zrozumiec niektorych lduzi, dlaczego koles z PACCem ma byc PA i PKrem ? Moze ktos mi wytlumaczy co daje PACC w grze podczas expowania ? Powiedzmy sobie szczerze, jezeli jestes n00bem i nie potrafisz szybko expic i rozmawiac z ludzmi masz przegrane. Idan na server z enforced pvp swiadomie decydujecie sie na taki los, to nie sa servery w starym stylu gdzie stoisz pod domkiem i bijesz runy na mase, wlasnie na tym polega gra, expienie i huntoanie a nie bezsensowene piepszenie pod depo.

Cainghorn 28-07-2004 01:18

@Autor:
Jetes jakos dziwnie przeczulony na punkcie pkowania i wlasnej wartosci.... Wydaje ci sie ze nikt nie ma prawa ciebie zabic. I nie musisz tu nic rozumiec, rozumienie w tym wypadku niewiele pomoze. Nie chodzi o to czy ktos MUSI cie zabic, tylko o to czy mu sie CHCE. Kwestia wolnej woli i wyznawanych wartosci. Jak w rl napadnie cie banda bandytow, to powiesz im ze nie maja prawa ci nic zrobic bo jestes slaby, bezbronny i niedoswiadczony? Nie sadze. W Tibii pkowanie jest jednym z elementow gry. Na ogol jesli zabicie kogos nie wiaze sie z wiekszym ryzykiem (typu: skull, mozliwosc zemsty),okolicznosci sa sprzyjajace, a zabojstwo moze przyniesc jakis profit (chocby nawet rozrywke), 90% graczy zdecyduje sie zabic.
Co do Pacca...
Ja Pacca nigdy nie mialem i jakos sobie z tym radze:) I Pacc nie jest absolutnie miara czlowieka.

Dr. Omader 28-07-2004 04:02

@autor:
Widze ze duzo rozumiesz ale z angielskim ciezko bo nie rozumiesz co to jest swiat z "enforced pvp"

enforce (słownik ogólny Ectaco-Poland)
v,
1 popierać
2 narzucać
3 zmusić
4 egzekwować
5 wyegzekwować
6 życie
7 wprowadzać w życie

a tak bardziej logicznie to TAM SIE ZABIJA DLA PRZYJEMNOSCI. Wiedziales w co sie pakujesz jak szedles na ten swiat wiec co teraz marudzisz ze cie zabijaj? Dla tych co wlasnie nie chca ginac sa swiaty Non pvp albo jak ktos lubi zwykla gre to normalny swiat. Nikt tam cie nie ciagnal to nie narzekaj.

I co to wogule za poglad ze kazdy co ma PACC jest zly?

Raul 28-07-2004 08:10

Czy wy nierozumiecie?? W tym stwierdzeniu: "Co myślisz, że ci co płacą to co mają mieć tak samo jak ty????" nie chodziło mi o to, że PACC święty i może pekować tylko o to, że osoba, która napisała temat narzeka, że pacce mogą wcześniej na servery wejść. A jakby facc też mógł to co, może jeszcze żeby facc miał nowe stroje, dodatkowe czary i promocje i całkiem nową wyspe tylko dla facc wtedy by było pewnie uczciwie według was.

Wogóle temat bezsensu co z tego, że Ciebie ktoś zabił, poszedłeś na ten server sam, wiedziales że nie ma limitów zabijania, to tak jakbym ja poszedł na Non-PvP i napisał temat, że nie moge nikogo zabić. I co jak pacca widzisz to odrazu cie zabija? Nie sądze poprostu poszedłeś na Inferne, nowy server największe levele to pacce bo zaczely wczesniej grać i ciebie zabily. Ale juz mi sie nie chce pisac czemu zabijają się tam ludzie bo ty jednak nie zrozumiesz. Wszyscy ci to mówią.

Matiq 28-07-2004 08:45

Royal dlaczego sądzisz ze pacc to kozaki - co nie stać cie na pacca czy jest dla ciebie nieosiągalnym marzeniem i zazdrościsz innym? X(

Master Of Dragon 28-07-2004 08:53

Ja PACCa moge sobie kupić w każdej chwili , tylko po co mi kase tracić , jak już nie bede co z nią miał rbic to wywale na PACCa.....

Dobra ludzie , troche sie rozgadalismy , więc mysle że to może byc koniec , ale jeszcze niech ktoś wejdzie na forum tibia.de i do działu Movie , I KUTWA ZOBACZCIE ILE JEST FILMIKOW PKERSKICH !!!!!! A wszyscy to PACCowie nie widziałem FACCa , idzie ci taki gośc , i zabija kazdego na 8 lvl 10 lvl 15 lvl zobaczcie sobie!

Czy to bedzie tak że kupie PACCa i będe kozakiem , moge zabijać ?

Kaczor 28-07-2004 09:19

Ahahahaha jaki temat.Tibia to gra, w ktora sie gra DOBROWOLNIE dostosowujac sie do zasad , ktore w niej panuja.Ja zaczynalem bez pacca i nei mialem zadnych problemow ze zrobieniem pierwszych 30 leveli(Danubia), pozniej kupilem PACC glownie po to zeby sie wygodnie i szybko logowac no i dla regeneracji many szybszej.Po co pchacie sie na enforced pvp jak pewnie nie macie zadnego doswiadczenia w grze na wyzszym poziomie?Tibia to trudna gra i nieudacznicy zawsze beda w niej dostawac po dupie, niezaleznie ile beda plakac i biadolic;)

Villen 28-07-2004 09:29

Paccowie moga wejsc szybciej na nowe swiaty wiec bedzie logiczne ze nabija wyzszy level.A na E PvP to logiczne ze gosciu na 11lv bedzie ciebie zabijal bo dostanie expa i lootu.Jak ciebie zabil to ty go zabij dostaniesz expa.Myslales ze co pujdziesz na taki swiat i bedziesz legalnie robil runki pod DP?Co do "placa to maja" to logiczne ludzie patrza inaczej ludzi ktorzy maja PACC a FACC,dzieki temu masz wiecej przyjaciol bo zwracaja na ciebie wieksza uwage.Pozatym na swiecie PvP tez sa pk laza z red skulami tylko maja lv po 50+ i co zrobisz.Jak jakis typek ponizej 20lv ma red skull to leca go lac ale jak ktos na 50 ma to nikt go nie tknie.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:24.