![]() |
Planescape: Torment
Jest na tym forum moze ktos, kto gra w Planescape: Torment? :) Niedawno zaczalem w to grac (rpg) i bardzo mi sie spodobalo. Jesli jest tu ktos taki, to prosze powiedziec jak daleko doszedl. Ja narazie nie jestem daleko, bo gram w to chyba 3 dni i to wcale nie dlugo, ale bardzo spodobala mi sie fabula tej gry :) Wiem, ze jest to stara gra, ale dopiero niedawno wpadla mi w lapki :P
Czekam na odpowiedzi. |
Gra jest swietna, a jej fabula lepsza od niejednej ksiazki, wykonanie graficzne i dzwiekowe tez niczego sobie. Aha, nie wiem w jaka wersje grasz, ale torment jest dostepny w polskiej wersji jezykowej, zreszta tez swietnie zrobionej.
P.S. Przenosze do dzialu rpg, bardziej tam pasuje :) |
Ja gralem;) I przeszedlem, of korz... Staralem sie byc bardziej ukierunkowany w strone pokojowych rozwiazan:) Ale co tam beblac bede;)
Wg mnie gierka badzo fajna, zaawansowana(MULTUM questow, i to calkiem rozbudowanych)...Ale i tak jak dla mnie neico gorsza od BG... Cholera nie mam zielonego pojecia co ja tak kocham w BG, no bo jak patrzec na to realnie to P:T wszystko ma lepsze-system walki, engine itd itp... A ja i tak jak sie ktos mnie pyta jaki cRPG lubie najbardziej to automatycznie odpowiadam wiecie-co:) Ale Torment tez fajny, bez dyskusji, zreszta wg jakiejstam gazety to Torment jest najlepszym RPGiem roku 1999(wtedy wyszedl) i chyba wszedzie gdzie czytalem to dostawal 9 albo i 10/10 i wyroznienie... Puffff sie rozpisalem:P A co do samej gry-fajny jest patent ze zmienianiem klas w ciagu gry, UWIELBIAM dodawanie punktow do atrybutow przy awansie na lvl(a ladowanie w kondycje to sama przyjemnosc;), no...Co tu gadac... No i Morte-fajny NPC:) Choc Jansen chyba lepszy;) PS.Nie wiem czy wiecie, ale w BG2 dodatkowi sprzedawcy z Edycji Kolekcjonerskiej wsrood przedmiotow do sprzedania maja m. in. Zerthowe ostrze Dak'kona, AMulet Czuciowcow, Helm Vhailora, Pierscien Laskobojcy... Dla niekumatych-przedmioty z Tormenta;) A wlasciwie nie stricte z Tormenta no bo tam w sumie nie mialy takich wlasciwosci:) No ale wazny jest sam fakt:) PS II. Jest 2 sprzedawcow, jeden ma przedmioty z PLanescape, drugi z Icewind Dale:) PS III.Obojetnie jaki jest topic, to ja zawsze kurde wyskocze z tym BG...He he heee:) |
W Planescape gralem dosc dawno temu ale gierka bardzo wporzo .Przeszedlem calego i czuje niedosyt .
|
Planuje kupić tą gre (seria extra klasyka 19,99 za 2 cd to niewygórowana cena) , i ciesze sie że ktos tu w to gra(jak gdzies utkne to napisze , mysle ze ktoś mi pomoże :D)
|
Ciesze sie ze nie jestem osamotniony :P
Gram w polska wersje, tez ta z nowej extra klasyki, jak juz ktos tu napisal :) Na te gre mialem chetke ee.. kilka lat 8o Mam 1 komputer swiat gry i z tamtad mi sie spodobala, a mieszkam w nieduzym miescie i nigdzie nie bylo. A jak bylem kilka razy w Jeleniej gorze to nie mialem kasy zeby kupic (wtedy za 65). A teraz kupilem tez nie w moim miescie :) Wlasnie slyszalem ze ponoc krotka gra.. Nie gram za czesto to nie przejde odrazu :) Mam tez bg 1 z dodatkiem, a qmpel ma 2 z dodatkiem i z ta plytka kolekcjonerska :P Bardzo mnie ciekawi czego nie ma kontynuacji... Zaloze sie ze wiele osob by przypomnialo sobie dawny hit :) Polska wersja tej gry jest moim zdaniem najlepsza z jaka sie spotkalem, nie wiem, czy zauwazyliscie, ale nawet ciche glosy z ulicy sa przetlumaczone.. Fabula jest naprawde super, do tej pory jeszcze nie bylo takiej gry :) Ja narazie jestem z Morte'm i Dak'konem, jestem w Zakopanej wiosce :) Fajnie wyglada tez ten mlot z labiryntu gracza :P Moze dzisiaj sobie jeszcze w to pogram :) |
Raczej to jest tak:
Planescape-opiera sie na fabule walka jest tu najmniej wazna. Icewind Dale-to glownie walka taki RPGowy H&S. BG-to cos pomiedzy nimi. Nidlugo sie przejade zakupic P:T bo z tego co slyszalem fajna gierka. |
Villen-trafnie to podsumowales:) I teraz po prostu pomyslcie co lubicie-nawalanke(IWD), myslenie(P:T) czy i to i to(BG):) I wlasnie dlatego BG jest najlepsze(uniwersalnosc);)
Co mi sie nie podoba w P:T-rozmiar... W tej edycji na kompaktach za 19,99 to dostepna jest tylko 'full instalka' zajmujaca ponad 2 GB... Dla mnie(partycja=6,5 GB) wygospodarowanie tego miejsca bylo dosc uciazliwe:) No i jeszcze podziemia...hmmm...PEWNEGO MIASTA:) sa cholernie uciazliwe ale jako ze wiekszosc tu postujacych jeszcze nie przeszla gry to nie bede zdradzal jakie miasto, dlaczego, jak i kiedy:) |
@Matheous
Mowisz, ze masz 6,5GB.. a ja.. 4GB caly dysk 8o ;( Windows ~500mb, P:Torment ~2,3gb, Settlers3+2 dodatki ~700mb i... wychodzi na to, ze na kompie mam 2 gry (procz Tibii :P ) i zostalo mi dokladnie 595mb miejsca 8o 8o 8o (niech ktos nie mysli ze zle policzylem liczylem z buforem, ktory przeciez tez jest potrzebny, a normalnie jak nie gram to jest wiecej, czyli tyle, ile podalem :P ) A co do P:Torment, Icewind Dale i Baldur's Gate.. Gralem we wszystkie 3 i jest jak ktos napisal: w P:T trzeba czytac bo nie przejdziesz dalej, w IWD mozna przebijac sie mieczem :) (jak to robi moj kolega, nic nie czyta tylko klika :P ), a co do BG (mam, ale nie zaistalowane, bo sie nie miesci :P ) to tez trza troche czytac, zeby wiedziec gdzie isc i co robic. :) @Villen Ale w kilku waznych momentach bez walki sie nie obejdzie i nie mozna jej zaniedbac :) |
Mi się jakoś gra Bezimiennym nie spodobała. :D Wszyscy moi znajomi bardzo lubią tą grę, ale mi jakoś się szczególnie nie podoba.
|
Offtopic
Cytuj:
|
@Magus
no czy ja wiem...rozmiar mojego katalogu windows (xp) -0,98 GB (bajtów: 1*058*291*190) (razem z temp) rozmiar katalogu temp - 712 KB (bajtów: 729*088) |
Ja poprostu kocham Tormenta, większym uczuciem dażę tylko sagę BG która stoi ponad Tormentem tylko 0,001 milimetra. Dlaczego - w prawdzie tamtejsza fabua nie była tak wspaniała jak w Tormencie ale bardziej do gustu przypadło mi zmieżenie się z dziedzictwem swej krwi jako pomiot bhalla niź odkrywanie swej przeszłości jako Bezimienny.
A co do fabuy w Tormencie - to NAJWSPANIALSZA fabua i historia jaką miałem przyjemność poznać w czasie swojego krótkiego szesnastoletniego żywota. Jeśli ktoś lubi gry cRPG a w nich najbardziej ceni fabuę, historię i questy(w których liczy się nie ilość - jak w Morrowindzie, lecz jakość) a niezważa na grafikę (która jak na dzisiejsze standardy i tak nie jest zła) to poprostu MUSI zagrać w tę grę, koniecznie w polską wersję - jest ona DOSKONAŁA (to opinia najpopularniejszego magazynu o grach komputerowych w polsce, no i moja ;) ). |
@Magus
A wiesz ze zanim zainstalowalem neta musialem zrobic formata? (3 tygodnie temu) A windows dokladnie zajmuje mi 449 mb, a temp 14mb :) A co do samej gry to widze, ze naprawde to jest/byl hit i czego nie ma kontynuacji?? ;( (Zreszta szybciej bym mial nowego kompa :P ) I widze ze jednak trza przejsc ta gre bo coraz bardziej wciaga :)) I najwaznejsze... co sie stanie z naszym bohaterem? :P |
hmm...utknołem jak juz się pozna wielojedność to potem idzie sie gdzieś tam nie pamiętam gdzie i jest komnata z magiem i pelno ghuli co mówić?
|
torment jest bardzo dobry ale...
gralem w planescape:torment bardzo mi sie podobala gralem w nia 7 dni 24 godzinki na dobe 8o jak juz skonczyles z planescape: torment kup sobie baldur's gate albo icewind dale bardzo podobne gry do planescape torment
(szczegulnie baldur's gate) |
Plane scape Torment (orginał)nie dziala mi na windows ME. Ktoś wie co musze zrobić (na xp tez nie działało) , gra po prostu sie nie uruchamia, zarejestrowalem ją online , i w pomocy technicznej tez nie otrzymałem odpowiedzi.z góry dzieki za pomoc .
pozdrawiam |
@up - truc obsudze du pe poki nie odpowiedza - to jest ich OBOWIAZEK.
|
planescape jest świetny!!!!!!
Na końcu gry miałem postać na 34lev (główny bohater). A jakie są wasze największe poziomy? [email protected] ----- postaram sie mieć jeszcze większy poziom |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:23. |