![]() |
Rozwi±zania problemów zwi±zanych z Update
Ponieważ wielu graczy ma problemy związane z uruchomieniem nowego klienta Tibii, CipSoft spieszy z odpowiedzią jak im zaradzić.
Błąd "Video surface allocation failed (error Code 12). Please choose another video graphics mode" oznacza że klient nie potrafi rozpoznać właściwego silnika graficznego, i należy ustawić go ręcznie. W tym celu edytuj właściwości skrótu (Skrótu! Nie samego pliku exe - aby utworzyć skrót kliknij prawym na pliku tibia***** i wybierz "Utwórz skrót".) do Tibii (kliknij prawym przyciskiem myszy i wybierz "Właściwości"). W zakładce "Skrót" poszukaj linijki oznaczonej "Element docelowy". Dopisz na jej końcu spację, słowo engine, kolejną spację i 0 dla DirectX 5.0, 1 dla OpenGL lub 2 dla DirectX 9.0 (np: "C:\Tibia*****" engine 1). Jeżeli nie wiesz jaka wersja jest Ci potrzebna, wypróbuj wszystkie. Najbardziej prawdopodobnym rozwiązaniem jest dodanie 0, gdyż jest to wersja DirectX z którą klient działał przed update. Błąd "Could not delete old Tibia program Tibia*****. Error: specified file is read-only" może mieć kilka powodów. Jednym z nich może być brak uprawnień do edycji folderu Tibii. Aby temu zaradzić powinieneś zalogować się na konto administratora komputera aby ściągnąć patch, lub poprosić administratora o pomoc. Drugim powodem może być źle nazwany plik w twoim folderze z Tibią. Otwórz go, i jeżeli znajdziesz tam plik tibia.bak, zmień jego nazwę na tibia*****. Po zrobieniu tego aktualizacja powinna przebiec pomyślnie. Jeżeli żadne z powyższych nie zadziała, spróbuj ponownie pobrać klient i przeinstalować Tibię. Upewnij się też że gdy to robisz Tibia nie jest uruchomiona. Kolejnym często pojawiąjącym się pytaniem jest pytanie o TibiCam - z tym updatem przestało ono działać, nie można już nagrywać filmików ani oglądac ich przy pomocy nowego klienta, niestety na razie nie wiadomo czy i kiedy pojawi się jakaś nowa wersja. Radzimy więc też uważać przed oszustami próbującymi wcisnąć pod przykrywką 'nowej TibiCam' keyloggery i inne świństwa. |
8) big thx w³asnie tego potrzebowa³em :)
|
I nic mi to nie daje -.-
Dzia³a mi nma 5.0... zmieniam na 9.0 i mi sie tibia wylacza -.-! A na 5.0 jak chodze klawiatura to mam okropne lagi, freeze i co tam jeszcze za przeproszeniem kur*a moze byc.. a klikne se myskza i idzie bez lagow, wtf?! |
Mam ten sam problem co kolega wy¿ej...proszê o pomoc :/
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:30. |