Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Gra Knightem (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=77694)

Podraz. 18-05-2006 19:08

Gra Knightem

Czy knightem w ogole oplaca sie expic? Nie lepiej caly czas skilowac?

PS. Nie mowcie mi zebym szukal, bo szukalem godzine i nie znalazlem odpowiedzi na to pytanie!

Averhio 18-05-2006 19:25

Wiesz, nie każdy ma cierpliwość skillować caly czas. Moim zdaniem najlepiej jest potrenować do przyzwoitych skilli a potem dopiero zacząć expić.

Lord Terus 18-05-2006 19:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Podraz.

PS. Nie mowcie mi zebym szukal, bo szukalem godzine i nie znalazlem odpowiedzi na to pytanie!

Na tym polega urok tej gry żeby zabijać potowry i zdobywać lvle, przeciez niebedziesz stal przez cała swoja przygodę z tibia i skillowal :)

chesek 18-05-2006 19:28

Cytuj:

Jeśli szukasz "wrażeń" zrób sobie knighta i skilluj nim cały czas. Zobaczymy ile wytrzymasz.

To tak samo jak byś powiedział: "Czy Sorcererem w ogole opłaca się expić? Nie lepiej cały czas stać pod depo i robić mlvl?

Odp. na Twoje pytanie: Nie.

Podraz. 18-05-2006 20:18

Nie zgadzam sie z porownywaniem knighta do sorcerera, poniewaz sorc robi mlvl tak samo szybko zarowno podczas expienia jak i stania przed depo. A knight robi skille wolniej podczas expienia. Wiec to tak jakby sie zapytac co ma demon do szczura. -.-

Alanus Lutinum 18-05-2006 20:20

Sorcowi food by sie skończył i przestał by trenić mlvla :D, jeśli twoja gra polega na skillowaniu , to jaka z tego przyjemeność ? no chyba,że jesteś maniakiem i jak wbijesz jeden skill to latasz po całym domu robiąc fikołki.
Ja gram moim knightem tak: przez wolny czas 2 w 2 dniach skilluje a potem 2 dni expienia, uważam ,że to właściwy układ.

Shocker 18-05-2006 20:50

Oczywiscie ze trzeba skillowac do good skills ale to zalezy od gracza i od jego ambicji a jesli bedziesz caly czas skillowac to raczej nie grasz w tibie dla przyjemnosci tylko dla zaszpanowania swoimi boskimi skillami nieprawdaz?

Vil 18-05-2006 20:52

Cytuj:

Nie oplaca sie. Najlepiej zrobi 100/100 na 8 levelu a potem zaczac od nowa sorcem.

Podraz. 18-05-2006 22:10

Nie daloby sie zrobic 100/100 na 8 lvlu zakladajac ze bedziemy skillowac na potworach.

Vil 18-05-2006 22:15

daloby sie zrobic nie zakladajac.

Makevelli 18-05-2006 23:48

Cytuj:

Ja tam bym Ci proponował wbić skille 50/50, skoczyć na deserta a później siedzieć w jaskinie do minimum 70/70.
Knight bez dobrych skilli to c-i-p-k-a. Jeżeli nie umiesz dobrze władać mieczem czy tam toporem, to jesteś pewnego rodzaju kaleką, bo nic nie umiesz zrobić:P. Tak więc jeżeli chcesz miło, przyjemnie, szbko expić, to wbij duże skille.
Wiem z własnego doświadczenia :).

chesek 19-05-2006 00:03

Cytuj:

Nie zgadzam sie z porownywaniem knighta do sorcerera, poniewaz sorc robi mlvl tak samo szybko zarowno podczas expienia jak i stania przed depo. A knight robi skille wolniej podczas expienia. Wiec to tak jakby sie zapytac co ma demon do szczura. -.-

Nie wiem czym ty grasz, ale idąc na hunt nie spalasz mane co utevo lux czy cokolwiek innego, bo tę manę masz na bardziej szlachetne cele, czego nie można powiedzieć jak stoisz po depo. A w ogóle to nie chodziło mi o jakieś głębsze porównywanie, chodziło mi jedynie o to, że skillowanie bez expienia (patrz 1szy post) jest tak samo bezsensowne jak stanie pod depo sorkiem/druidem i robienia mlvla BEZ EXPIENIA.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Alanus Lutinum
Sorcowi food by sie skończył i przestał by trenić mlvla

Knightowi skończą się potworki do bicia i sobie pójdzie? Nie, będzie szukać nastpęnych. Sorcowi kończy się food - idzie kupić kolejne.

Cytuj:

Nie daloby sie zrobic 100/100 na 8 lvlu zakladajac ze bedziemy skillowac na potworach.

Naprawdę?

Glonojad 19-05-2006 09:51

Cytuj:

Jak to kurwa nie?! Poprostu uhasz potwory!!!! HAHAHHAHAHHAAH SPALONY!!!!!!!!! 8o 8o 8o 8o 8o

Myzael Hero 19-05-2006 10:59

Najlepiej zrobić do 60/60, potem na Desert, kupić jakąś ładną "zabawkę" i jechać z lvlem :)

Makevelli 21-05-2006 23:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Glonojad
Jak to kobieta lekkich obyczajówa nie?! Poprostu uhasz potwory!!!! HAHAHHAHAHHAAH SPALONY!!!!!!!!! 8o 8o 8o 8o 8o

To już by trzeba być kompletnym idiotą, żeby Uhać np. roty 8o 8o 8o 8o

Diamonic 22-05-2006 23:21

IH, trudno pomyśleć... zresztą co za idiota IH'a potwory. -.-

Mac Artur 25-05-2006 18:05

przeciez jest co takiego jak party. Kumpel druid/sorek przyzywa monka idziecie do tego na jakis respawn bierzecie 2 raty i skilujesz. Przeciez mozna miec 100/100 takim sposobem ale to chyba trzeba byc chorym :P

Flisik 25-05-2006 18:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez chesek
Jeśli szukasz "wrażeń" zrób sobie knighta i skilluj nim cały czas. Zobaczymy ile wytrzymasz.

Zależy to od ambicji, mocnej woli i mnóstwa czasu. A wytrzymać mozna długo (10 czy 11lvl i skile 80 widziałem zdjęcie [choć pewnie na bocie, na pvp serv], albo 28lvl i skile 86+)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Podraz

Skile są po to aby efektywnie expić, a nie jest jako takim celem w grze (choć w Tibii nie ma go określonego, to większośc chce mieć jak najwyższy lvl)

Ziomek_777 26-05-2006 19:09

Najpierw tren do skilli mniej wiecej 65/65 i mozesz expic :D

Hupe 26-05-2006 19:38

To zalezy tylko od ciebie. Ja np. wole poskillowac (podczas wbijania 1 skilla móglbym zrobic w tym samym czasie ~8-9 lvli) niz expic. Pozniej, na lepszych skillach wiadomo ze bede robil wiecej exp/h i wkoncu ten czas sie wyrówna, no i nalezy jeszcze zauwazyc ta przyjemnosc z ogladania hitów ~300 xD

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:05.