Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   19.05.2006 - Kod Da Vinci w kinach (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=77788)

Tezuh 19-05-2006 11:11

19.05.2006 - Kod Da Vinci w kinach

Dzisiaj jest premiera kodu da vinci chcialbym wiedziec wasze opinie o tym filmie bo nie wiem czy isc na kod da vinci czy na epoke lodowcowa 2 ;p

LaM4 19-05-2006 11:14

:D idz na epoke :) ja bylem i nie zaluje.
A na kod jeszcze zdążysz pujść.

Maximus89 19-05-2006 11:37

Jak dla mnie kod jest najbardziej oczekiwanym filmem w tym roku. Ksiązka była fantastyczna wiec po przeczytaniu czekałem tylko na ekranizacje:) I sie doczekałem.Pojdę napewno i polecam ten film wszsytkim

blakes 19-05-2006 12:36

Powiedz mi jak ludzie moga Ci polecać film skoro jest dzisiaj premiera? o_O

Magus 19-05-2006 12:43

Tak, książka fantastyczna ale znając życie i dzisiejsze ekranizacje to film będzie w najlepszym wypadku średni. Poza tym Tom Hanks jakoś mi nie pasuje na Langdona.
Potem producenci powiedzą: chcieliśmy dobrze - wyszło jak zwykle... :P

@topic
Idz na kod da Vinci, powiesz mi czy warto.

Grue 19-05-2006 12:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez blakes

Jedz do Poznania na Bema. Od dwóch tygodni chyba tam jest juz =P

LaM4 19-05-2006 13:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez blakes

Nie napisał ze polacają tylko że poleca.
Mnie tam jakoś nie podnieca ta produkcja, poczekam na jakiegoś dvd-rip na torrentach :P

Dr.Unknown 19-05-2006 13:55

Ja rozumiem, że mogę róznie dobrze założyć taki temat o nowym Asterix'ie? ;d

Armi 19-05-2006 14:14

Na festiwalu w Cannes wygwizdali ten film...

Walekifa 19-05-2006 14:14

Kod da Vinci nie jest filmem na który warto iśc do kina.Swoje 13 zł powinno sie wydać raczej na efektowny film,który w kinie będzie niezapomnianym przeżyciem.Natomiast kod będzie raczej(bo książki nie czytałem) filmem pozbawionym strzelanin/wielkich bitew/wybuchów. Więc na twoim miejscu zostawiłbym kasę na coś innego. Co do epoki to nie wiem,to chyba już troche dynamiczniejsze,więc jak już mam ci poradzić,to ja wybrał bym epokę ;]

Hegemmon 19-05-2006 14:49

idź na epokę- wiewiór i sysunia RULEZZ. Kod obejrzysz potem i chyba będziesz sięczuł z tym OK bo kod podobno nie jest ani zabawny ani porywający ani zaskakujący (dla tch co książki nie czytali)
Ja rzecz jasna jeszcze nie widziałem. Ale jak zobaczyłem tą szyfrowaną zabawkę, która pojawia siępewie w ~połowie filmu, to jużjest dla mnie minus. W książce była ona opisan zupełnie inaczej, ale filmowcy musieli rzecz jasna zrobić z tego skomplikowany gadżet (pewnie produkujątakie już jako dodatki do DVD)
Ja Hanksa lubię i dlatego poujdę na ten film.

Swoją drogą, to ciekawe, że ten film budzi takie emocje. Protesty, strajki zbiorowe palenie książek. A podobno cywilizacja idzie naprzód....

Olorion. 19-05-2006 14:58

Czytalem ksiazke, podobala mi sie, wiec naturalna koleja rzeczy jest to ze pojde do kina. Zapewne juz w ten weekend : d

Lasooch 19-05-2006 14:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr.Unknown
Ja rozumiem, że mogę róznie dobrze założyć taki temat o nowym Asterix'ie? ;d

Nie musisz^^ Polecam Asterixa. Rulz.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hegemmon
Swoją drogą, to ciekawe, że ten film budzi takie emocje. Protesty, strajki zbiorowe palenie książek. A podobno cywilizacja idzie naprzód....

Cywilizacja idzie naprzód, ale nie w Polsce. Mamy skrajnie prawicowo-katolicki rząd, to takie są konsekwencje. Chcą ponoć jakiś zakaz zrobić, jako powód podając brak informacji o tym, iż film jest fikcją. A przy Harry'm Potterze się nie czepiali.

@topic: jak nie czytałeś książki - Epoka, jak czytałeś to oba... ^^

Tezuh 19-05-2006 15:04

Ja właśnie nadal czytam tą książke. Powiem wam, że jest to najlepsza ksiązka jaką czytałem (a troche czytałem ;p) ktoś na forum innym powiedział, że jest HP lepszy od niej "LoL" ;p. Dlatego wybrałem Kod Da Vinci i pójde na niego jutro (20 maja) mam nadzieje, że film nie będzie aż takim szitem jakim opisywali go dziennikarze.

Hegemmon 19-05-2006 15:08

Lasooch:
hahaha, oni to sobie mogą... conajwyżej pomarzyć, że coś mogą :P

Tutaj nawet Ojciec Dyrektor nic nie zdziała

Tezuh:
jeśli wciąż czytasz Kod, to nie rób głupoty i nie idź na film zanim książki nie skończysz. Mówie ci, nie rób głupoty...
epoka czeka :P

Tezuh 19-05-2006 15:48

I taki mi zostało z 20 rozdziałów tylko :), a książke sie czyta łatwo i szybko no i uzależnia (przez nią dstałem 2 z polskiego bo sie nie uczyłem do klasówki tylk ocyztałem ;p). A co myślicie na temat jej treści? czy naprawde kosciół zataił taka znaczaca prawde że (jeżeli nie chcesz nie czytaj!)

Jezus był mężem Mari Magdaleny a ona nosiła w swoim łonie Sare? pozatym nie wiem dlaczego teraz ludzie dopiero odkryli że Sang Real to królewska krew :/ a nie wcześniej 1000 lat temu :/.

Przez tą książke troche nielubie koscioła (nawet bardzo) zataił taką prawdę dla ludzkosći i dla chrześcija a to dlatego, że po prostu Ewa w Bibli zjadła jabłko i zostali wygnani z raju przez nią i przez sakramentalność kobiecą :(.

Myslicie, że kobiety sa nadal w czach koscioła uważane za "złych ludzi"?

Ashlon 19-05-2006 15:56

Ksiazka wg mnie to pismidlo, wiec na film nie pojde. Szczegolnie po przeczytaniu 2 recenzji mowiacych o tym, ze film jest sredni. Szkoda tylko, ze Hanks zagral w tym filmidle, bo to moj ulubiony aktor :/

Dr.Unknown 19-05-2006 15:59

Cytuj:

Ja Hanksa lubię i dlatego poujdę na ten film.
Czyżby w ramach wątpliwości oba warianty? ;d
Pójdę.
@Lasooch
No ja wiem, bardzo lubię serie, "Dwanaście Prac Asterix'a" rlz.
Szkoda tylko, że w tym nowym Doda dubbing'uje jedną z głownych ról ;0.

Badzo 19-05-2006 16:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tezuh
I taki mi zostało z 20 rozdziałów tylko :), a książke sie czyta łatwo i szybko no i uzależnia (przez nią dstałem 2 z polskiego bo sie nie uczyłem do klasówki tylk ocyztałem ;p). A co myślicie na temat jej treści? czy naprawde kosciół zataił taka znaczaca prawde że (jeżeli nie chcesz nie czytaj!)

Jezus był mężem Mari Magdaleny a ona nosiła w swoim łonie Sare? pozatym nie wiem dlaczego teraz ludzie dopiero odkryli że Sang Real to królewska krew :/ a nie wcześniej 1000 lat temu :/.

Przez tą książke troche nielubie koscioła (nawet bardzo) zataił taką prawdę dla ludzkosći i dla chrześcija a to dlatego, że po prostu Ewa w Bibli zjadła jabłko i zostali wygnani z raju przez nią i przez sakramentalność kobiecą :(.

Myslicie, że kobiety sa nadal w czach koscioła uważane za "złych ludzi"?

ZOMFG??????????///// Ty uwierzyłeś we wszystko co tam było napisane? No cóż, należy pogratulować zdrowego rozsądku. Pogoogluj troche, a przeczytasz jak naciągał fakty Brown.I polecam jeszcze 'Zagadka kodu da vinci'. Kiedys leciało na "naszynal dżeografik", nie wiem czy jeszcze leci.
omfg...

Ryłek 19-05-2006 16:37

Tezuh: nie ośmieszaj się, proszę...

Ten film w Polsce otrzymał najlepszą reklamę jaką mógł: Został zakazany przez Kościół.
Teraz wszyscy pójdą... bo jak powszechnie wiadomo Zakazany Owoc smakuje najlepiej.

Jakoś mam mieszane uczucia co do tego... wolę pójść na Silent Hilla, albo na nowego Asterixa.

ps. Nie napalajcie się zbytnio, podobno Kod mocno wygwizdali w Cannes.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:55.