![]() |
czym szybciej poexpie .pal czy knight
tak jak w temacie czym sie szybiecj expi palem czy knightem??jezeli był taki temat to sry.prosze o link do tematu z góry thx.:baby:
|
Mniej więcej, tak samo ...
Czym miałoby sie to różnić? Jedenie skille u palka szybciej rosną. Reszta idzie tak samo jak u knighta .... |
@up Mlvl tez rosnie tak samo? naab plax
Moze sprecyzowalbys mniej wiecej do ktorego lvl ma byc ten exp? Na poczatku chyba pallem bo knightem bez 4 mlvl nie mozna zaszalec za bardzo. Ale jak zrobisz skille po 80 no to knight na guardy, scaraby ijuz. A pallem szybciej skille wejda ale slabsze hity... wybor do ciebie. |
Cytuj:
Sorry, zapomniałem o mlvl'u. Knight bez 4 mlvlu nic nie zrobisz? naab plax? Spokonie bez 4 magica możesz latać sobie na DC... Palkie dużo trudniej trenować na początku, bo nie masz kasiorki na speary. Jeżeli na dodaek wybierzesz server npn-pvp to będziesz musiał co 10 min zasuwać do dp po spearki. |
Ale idiotyczny temat -.-
Zalezy od skilli, eq, mlvl, lvl, zaludnienia serwera, expowiska, ilosci kasy, run i jeszcze wielu innych "pierdół" :p |
Jakby wziac pod uwage ze knight i pal maja po 30 levie knight skille70/70 a pal 80/80, na respowiskch niebylo by zadnych playerow i wedlug levela znalezli by sie oni na najlepszych (wedlug mnie) expowiskach (dla siebie) czyli pal-guardy knight-scaraby to lepszy exp wszedlby palkowi ale wiecej kasy wycigna by knight(jak pewnie niewielu wie scaraby sa bardzo kasodajne a przy okazji leca jakies klejnoty itp..) chociaz by z tego wzgledu ze palek wydaje forse na bełty -..-:D
|
Tibia The Best!
Siemka!
Palladin Jest to jedna z łatwiejszych profesji do expienia dlczego? Dlatego ze palek bije na dystans czyli moze na 8 levelu isc spokojnie na cyce albo na demon skieletB) Knight zeby isc na cyce musi miec przynajmniej skille 50/50 albo na DS Musi miec 60/60 I w miare dobre eq. Trenujac Knightem nie trzeba wracac sie co 1h do depo po Spears tak jak robi to palladin ani nie tracic gp na bolts,arrows,spears.8o Wniosek z tego ze poexpic mozna szybiej palkiem ale jest to nie wielka roznica miedzy levelm knighta a palkaB) Roznica jest w skilach:p Pozdro* |
najlepiej knajtem i koniecznie z aksa.
edit: nie moglem sie oprzec ;/ Cytuj:
Cytuj:
|
Jak narazie to zostane przy palku ale poczekam na więcej odpowiedzi.Ale mam wątpliwosci bo knight zrobi dobre skille i ma dobry eq to epxi caly czas a palek musi robic lub kupowac arrowsy/bolty zeby poexpic :*
Z góry dziekuje. Pozdro:p |
Palek Rox
Na początku musisz potrenować trochę z spearkami np. do 50 skilla, co moze byc nie zla meczarnia, zwlaszcza na new servie.:( Ale sadze ze palkiem po 50 skilu nie trzeba juz trenowac zbyt wiele , only exp z strzal badz boltow:)
wtedy nawet szybko wlaza skille i lvl o ktory ci chodzi B) Knightem zeby szybko expic musisz miec przynajmniej dobre skille po 70+, bo inaczej bedziesz tracil tyle uhow, co paladyn nie wystrzela strzal :D wiec mysle ze palek szybciej expi, choc to zalezy tak jak bylo wczesniej powiedziane od skilli i potworkow na jakich sie expi;) |
Powiem tak , do 80 leva~ szybciej sie expi pallem , ale potem knight rzadzi :)[zakladajac ze do 80 leva wbije skille 85\80~]
|
Ech... kolejne niesprecyzowane pytanie.
Moze lepiej poruwnam palka i najta, a nie bende tu nazekal do lvl 30 latwiej i szybciej expi sie palkiem(pozatym skilowac trzeba mniej) potem zalezy od umiejetnosci gracza: ktos moze leciec ze skilami 55/55 najtem na soldy, a ktos moze na elfy i bendzie robic x razy wiencej expa. Palek jak potrafi grac to nie bendzie sie pieprzyl ze spirkami pod domkiem kolegi tylko kupic PACC i poleci na tomby or guardy (ale to zawsze zajente) i z malym waste mozna wbijac do 30k/h. Oczywisie zalezy co sie robi wogole, czasem ludzie stoja pod dp po kilka h a czasem nie wchodza do miasta przez tydzien. |
Cytuj:
spi****laj -.-X( |
Cytuj:
Być może uznacie mnie za niedoswiadczonego w grze pallkiem ale taka prawda. Btw. jak na razie nie gralem pallkiem, zamierzam zrobic swojego pierwszego. |
Czym sie expi szybciej KNight vs. Palladyn...
Hmm....przekonalem sie na wlasnej skorze ,ze to palladyn na skillach 60 ,co trzeci jego bolto to 100+....a knight na skillach 60 uderzyl by w cos za 100+ ? Niebardzo :P.....Wiec dlatego palkiem sie expi szybciej na przecietnych skillach 60-70...Ale jesli chodzi o pvp to pallek nie ma szans z knightem ::)
Jesli nie podpasowala wam moja odpowiedz to trudno...WOLNOSC SLOWA !! jestem tu pierwszy raz |
To zależy czy chce cie sie trenic jesli tak i masz na to czas rób knighta :D jest lepszy bo wali bezpośrednio wiec ulejesz all potworki w malych pomieszczeniach :P skille 65/65 i mozesz expic juz na luzie bo knightom koncza sie tylko uhy lub ihy a pallowi speary, bolty, strzaly i ihy,uhy :D
|
<double post> przez przypadek
|
Jakby brac pod uwage expienie z meele to ja jako knight robie napewno wiecej exp/h niz pall np. na dragach. Ale jezeli chodzi o expienie z runami to u mnie kicha a taki pall moze isc np. na wrl i zrobic duuuuzo expa. Oczywiscie nie zwroci mu sie za runy, ale co zrobi expa to jego ;]
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Ale co do tego ze pally szans niby niema z najtem to sie niemoge zgodzic. Co z tego ze rycek ja k zlapie takiego paladyna, bez kuszy, z malutkim defem itd to dosc szybko go zabije. Ale kto ci karze do grzyba stac i sie patrzec? mnie kiedys zaatakowal 30 knajt jak wracalem z pkowania gdzies sie schowac (pkowanie dla zabawy znaczy sie ; P)ja mam 14 lvl i skille na 45 ale co tam...ani razu mnie nie zlapal, a ja do niego tylko z uku strzelalem i biegalem miedzy drzewami patrzac jak jego pasek hp zmienia kolor z ielonego na zolty a potem na czerwony...gdyby nie to ze jakis jego kolega chyba ale z gildi to napewno doszedl i mnie zaczal blokowac zebym niemial jak uciekac to szybko padlem, ale wierz mi ze bym go zabil spokojnie jakby sam byl^^ |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:18. |