Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Dbajmy O Czysto¶¶ (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=77843)

Wievioor 19-05-2006 19:38

Dbajmy O Czysto¶¶

Drodzy gracze, zapewne duzo razy widzieliscie depo, CALE ZAWALONA ZASTEPLOWANYMI PARCELAMI! Czy to czasem nie jest denerwujace?? Według mnie to jest BRADZO denerwujace, gracze powinni mniej smiecic. Ja wprowadziłbym to, że za kazdy STAMPED parcel dostawałoby się 1 gp (wtedy gracze nie rozrzucaliby tego po całym miescie. Oczywiscie, ludzie caly czas beda zostawiac, ale:
1. Byloby to w mniejszym stopniu
2. Newbie, ci bez kasy i ci "1gp plizzz" zbieraliby to.

Paczki sprzedawałoby się w depo, u NPC ktory je sprzedaje.

Druga rzecza jest zrobienie czegos ze smietnikami, o ktorych polowa graczy najprawdopodobniej nie wie. Ale to pozniej. narazie zajmijmy sie sprawa nr 1 :)

Gracz Tibijski 19-05-2006 19:47

:p

Pomysł ciekawy , wykonanie -raczej niemożliwe.

;)

Robee 19-05-2006 20:05

Gdzie s± ¶mietniki? Nigdy o tym nie słyszałem. Ja gdy dostaję parcelę trzymam j± w depo. (mam wszystkie rzeczy w domku więc za¶miecone depo mi nie przeszkadza :P ). Pomysł ze skupem parceli dobry, ale pewnie CIPy nie zrobi± tego ...

][_(())][_ 19-05-2006 20:10

Pomysł moim zdaniem bardzo dobry, też mnie to wkurza (choć sam też rzucam parcel na ziemie, ale na kupke je zzucam(przez co często mnie wyzywaj± od newbie)). A wła¶nie gdzie s± te ¶mietniki??

Wievioor 19-05-2006 20:25

http://hem.passagen.se/proudless/ima...mitt%20hus.jpg

smietnik to to w lewo o 3 kratki od lampy

Robee 19-05-2006 21:23

Aaa, to do tego to służy :) od kiedy gram w Tibię, to myslałem, że jest to dekoracja

Vandoz 19-05-2006 21:32

Spx pomysl.
Na prosby: "plx plx iten plx plx " lub "2gp plx plx plx 2gp plx " odpowiadalbym idz sellnac smieci. :D

cichorek 19-05-2006 21:43

No nie wiem czy kto¶ by się fatygował po 1gp. Zauważ, że viale też można sprzedać i to 5x drożej! Mało razy widać porozrzucane buteleczki? Co ci przeszkadzaj± porozrzucane ¶mieci? A jak ci przeszkadzaj±, to wyjdĽ z depo i tyle.

sir Tifejo 19-05-2006 21:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wievioor
Drodzy gracze, zapewne duzo razy widzieliscie depo, CALE ZAWALONA ZASTEPLOWANYMI PARCELAMI! Czy to czasem nie jest denerwujace?? Według mnie to jest BRADZO denerwujace, gracze powinni mniej smiecic. Ja wprowadziłbym to, że za kazdy STAMPED parcel dostawałoby się 1 gp (wtedy gracze nie rozrzucaliby tego po całym miescie. Oczywiscie, ludzie caly czas beda zostawiac, ale:
1. Byloby to w mniejszym stopniu
2. Newbie, ci bez kasy i ci "1gp plizzz" zbieraliby to.

Paczki sprzedawałoby się w depo, u NPC ktory je sprzedaje.

Druga rzecza jest zrobienie czegos ze smietnikami, o ktorych polowa graczy najprawdopodobniej nie wie. Ale to pozniej. narazie zajmijmy sie sprawa nr 1 :)

Przeciez smieci sa czescia RPGowego klimatu. Myslisz ze w sredniowiecznych mistach nie bylo smieci i chodzili sami pedanci co wyrzucali smici do kosza? Do rynsztoka i czesc.
Pomysl ze sprzedawaniem parceli nie jest zly - jednak nobby krzyczace o free itens zawsze beda, po co maja zbierac smieci skoro moga pospamowac i moze cos zarobic przy tym?
A co Ty chcesz ze smietnikami robic? Na miejscu CIPow usunalbym je calkowicie, w koncu w sredniowiecznym miescie nie bylo smietnikow, co najwyzej jakies miejsce na wieksze odpadki.

Masterek Danio 19-05-2006 21:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sir Tifejo
Przeciez smieci sa czescia RPGowego klimatu. Myslisz ze w sredniowiecznych mistach nie bylo smieci i chodzili sami pedanci co wyrzucali smici do kosza? Do rynsztoka i czesc.
Pomysl ze sprzedawaniem parceli nie jest zly - jednak nobby krzyczace o free itens zawsze beda, po co maja zbierac smieci skoro moga pospamowac i moze cos zarobic przy tym?
A co Ty chcesz ze smietnikami robic? Na miejscu CIPow usunalbym je calkowicie, w koncu w sredniowiecznym miescie nie bylo smietnikow, co najwyzej jakies miejsce na wieksze odpadki.

Zgadzam sie lecz nie calkowicie tibia i rpg hmmm.... ma to tyle wspulnego co piernik i motorowka :p

Ashlon 19-05-2006 21:56

Nie wydaje mi sie, zeby ktos sprzedawal parcela po to, aby zyskac 1gp. Najlepszym wyjsciem bedzie reczne sprzatanie depo + okolic przy kazdym odwiedzeniu. Moze ktos zalapie pomysl i bedzie tak robil. Lepsza praca spoleczna niz pomysly, ktore i tak pewnie nie zostana wprowadzone w zycie.

Piechu 19-05-2006 22:23

ta:p niezłe, ale mogli by też stwożyc skupy złomu:D

Vrael 19-05-2006 22:39

LOL sterta parceli jest bardzo ale to bardzo przydatna.
Powiedzmy ze chcesz sie dostac na dach domku ale nie ma skrzynek obok zadnych a ty jestes na faccu - idziesz po parcele lezace sobie grzecznie w dp.
Powiedzmy, ze chcesz miec parcel do blokniecia rotworma albo czegos innego do trainu - idziesz po parcele lezace sobie grzecznie w dp.
Powiedzmy, ze chcesz kogos bloknac przy pkingu ale nie masz f bomby - idziesz po parcele lezace sobie grzecznie w dp.
Powiedzmy, ze idziesz na paradox quest - idziesz po parcele lezace sobie grzecznie w dp.

Jest jeszcze kilka zastosowan...

Moze zmiencie nazwe tematu na Recycling?XD

sir Tifejo 20-05-2006 00:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Masterek Danio
Zgadzam sie lecz nie calkowicie tibia i rpg hmmm.... ma to tyle wspulnego co piernik i motorowka :p

Chodzilo mi o zamysl tworcow gry, w koncu cos z RPG Tibia ma. Fakt ze nie znalazlem jeszcze ani jednej osoby czujacej klimat RPG (nic tylko lvle/pa/pk - co rowniez mozna uznac za czesc rpg;))

pawepek 20-05-2006 10:27

Dobrze ze aprcele i bagi sa porozrzucane po dp! No kiedy sprzedaje lootbaga i mam jeszcze sporo cap i bp jest zawalony to poprostu biore aprcel lezacy obok mnie i mam... Pozatym co to za dp bez parceli :D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:35.