![]() |
To jest naprawde hamstwo...
Dzisiaj moja siostra, która zaczela niedawno grac w tibie
uzbierala 10k na FS'a. Powiedzialem ze jej kupie za 10k i pisze na trade. Odzywa sie koles Reistlin Majere II (chyba tak). Ja mowie ze bez parceli itp a on na to ze jest 83 lvl poza tym Polak. Zaufałem i wysłałem siostry kase.... a tu nic.... Ni h*** ze tak powiem jako ze koles ma wysoki lvl to moze ktos go zna??? Chetnie bym fire sword dostala (to pisze ja: siostra:) a postac siostry nazywa sie Permanent rune maker |
dodam ze dzieje sie to na danubii
a postac do ktorej rzeczony mag 83 lvl kazal mi wyslac siano to strzelec wyborowy |
Widze ze jestes bardo ufny ja tez mialem podobna sytuacje gosc na forum pisze sprzedam Dragon shield za 8k to sie odzywam i mowie ze kupuje a on nato podszedl do mnie i mowi wez kase i chodz do portu ja mowie do niego po co on mowi ze tam lepiej ja mowie ze zalatwiam interesy tylko w depo a on do mnie mowi zabije cie ja mowie jak mnie dokniesz to sie otym odwiedza game masterzy i ty tez mozesz do nich napisac (CTRL+R) wcisni to bedzie okienko do nich
|
tyle ze nie pamietam imienia tego wysokiego lvla....
|
Serio mial 83 level czy tylko ci mowi ze ma? - tzn czy sprawdziles w player info?
Pozatym jesli to taki wysoki level to mozesz sprubowac narobic mu obciachu mowiac ze cie okradl Nie radze spamowac trade bo to niema sensu, ale mozna sprubowac na game chat jakos to delikatnie udajac newbie (np spytac sie po jakim czasie sie dostaje parcela bo godzine temu wyslales kolesiowi kase a jeszcze do ciebie paczka z fire swordem nie doszla.) |
Raistin Majere II-->w tej chwili juz 87 lvl (bodajze). Master Sorcerer. Klopot jest w tym ze wysoco lvlowi gracze gardza nisko lvlowymi. Olewaja ich, ignoruja, klamia, okradaja. Nie odzyskasz juz swoich pieniedzy. Jedyna, zawsze skuteczna metoda nie uzywac parceli. Powiem jeszcze cos. Shtahet gdy miala 84 lvl (bodajze) okradla tym samym sposobem mojego kumpla. Bylo to tylko 3 k ale sam fakt sie liczy.
ps: wiekszosc wysoko lvlowcow sux |
Dokładnie tak!!!Shtahet okradla mnie na 3 k przez parcel po czym nic nie odpowiadala.Nastepnego dnia pisze do niej a ona mowi ze to nie byla ona.Jedna rada nie ufajcie high lvl i nigdy parcela z kims nieznajaomym chyba ze on pierwszy wysle.A taka mala jeszcze rada nie chodzcie sami do orc fortres lol 3 raz tam polaglem wczoraj.:(
|
Ja też miałem podobny problem
Gram na Eterni już jakiś czas.Uzbierałem kase na fireswroda(10k chyba to z tydzień czasu zbierałem) więc pisze na trade że chce kupić firesworda. Koleś mówi że jest w venore,ja na to że w kazordoon.To może parcel zaproponował.Jako że nikt wcześniej mnie tak nie oszukał szybko się zgodziłem.Wysłałem kase a ten koleś kaszani że nie otrzymał paczki.Ja mówie że to nie możliwe na pewno wszystko dobrze zrobiłem.Ok szybko zakończyłem rozmowe i dodałem kolesia do mojej czarnej listy.Nazywa sie on Ficob-basha jak ktoś go kiedyś spotka to może spokojnie zabić. Byłbym bardzo wdzięczny ;)
|
Wiadomo nie od dzis ze handel przez parcele to najwiekszy bezsens jaki powstal w tibii chyba ze z kolegami ktorym mozna ufac.
Ja nigdy nic nie sprzedawalewm i niczego nie kupowalem przez parcele z nieznajomymi handlu na odleglosc nie robie. Jak taki ktos chce sprzedac i mu na tym zalezy to sie moze pofatygowac do miasta w ktorym jestes zameldowany o ile jest uczciwy. Dostales nauczke bywa kazdy musi czegos niesprawiedliwego w Tibii doswiadczyc ty trafiles akurat na zlodzieja trudno sie mowi. I jestem bardzo ciekawy czy GM w tak blachej sprwie zareaguje jestem pewien ze zareagowal by jezeli by dostawal bardzo wiele sygnalow o danym graczu xxx ktory zabil kogos czy kogos okradl. Namow wszystkich swoich znajomych zeby takie wiadomosci wyslali moze to cos pomoze. |
prosilabym moderatora jakiegos o pomoc....
Bo w sumie robienie 5bp uh troche zajmuje... szkoda mi tej kasy troche... zwlaszcza na 14 lvl |
Temat uwazam za zamkniety...
rozmawialam z nim... najpierw mnie wysmial potem powiedzial ze sie na fake nick nabralam i dal ignora kasy i tak nie odzyskam wiec temat mozecie zamknac |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:48. |