![]() |
Knight na Mint~ Elf Fortres
Dostalem bana na tydzien i postanowilem se poczytac troche poradnikow itd
1.Mam pytanie czy oplaca sie expic knightem na Mintwailn i Elf Fortress ?:> Moje staty - 51 lvl 80/80 eq c set crusader helmet vamp shield bs gs ile mniej wiecej exp dostane i ile uh pojdzie ?:> do mode~ nie usuwaj tego tematu i nei gadaj zebym poszukal albo zebym znalazl w "Gdzie expic z skilami xx/xx " bo tego tam nie ma i te tematy maja tysiace stron EDIT : O jednym zapomnialem ;) czy na mint i elf fortess lepiej chodzic z gs czy bs + tarcza ?:> |
mint - podobny exp, wiekszy zarobek.
|
W Elf fortress mozesz wyciagnac kilka bp longswordow, lukow i strzal dosc szybko. Dosc szybki exp, szczegolnie, ze prawie zawsze nikogo tam nie ma.
W mintwallin szybki exp, lepszy loot niz w ef, ale czesciej kogos tam spotkasz. |
Odpowiadajcie szybko prosze ! :) :) :) :) :) :) :) :)
|
Na EF lepiej bs+shield, knightem jak w podpisie zuzywalem jakies 8 uhow na godzine
|
Ef- Osobiscie widzialem na screenach jak koles wyciaga w 9godzin 420 tys expa. Loot byl: 12k w kasie, 3 wand of cosmic, 12 eleven (nie licze ile bowow musialo mu wypasc).
Mint- jezeli masz zrobiony postman quest to na lootbagach mozesz dorobic sie niezlej fortuny :). Uhs- w tym sie nie orientuje. |
Cytuj:
@Vil: oj nie wiem czy w min podobny exp, moim zdaniem na elfach wiecej wyciagnie, znacznie wiecej ;o Cytuj:
@Mihash: 8uh na h, ale zalezy gdzie chodzi, jak zajmuje towerke to mu wiecej schodzi (zalezy jeszcze jaki lv) a cala forteca bez towerka moze byc te 8uh ;) Blon: :D polecam elfy z bs+shield, ale jak pojdziesz odwiedzic minoski to biegaj z gs'em @down: 30k\h w mint ;o ja tam bylem i tyle nie wbilem xD (bilem tez dragi...) i bylem sam :P, 30k\h na elfach to nie problem dla 50lv ;) |
Cytuj:
|
35 lvl 72/72 Wbijam w mintwalin 20k/h+.
Exp zależy od tego czy umisz tam ładnie chodzić, czy mino magi są zlurowane na wieżyczki(wtedy tracimy mniej czasu). Waste w mint nie ma o ile mino magi ci nie przeszkadzają. Loot jest po prostu boski :] Co do elf fortress się nie znam więc się nie wypowiadam. P.S. Ja radzę po mint latać broń+tarcza gdyż mniej uh schodzi na guardy których tam dość troche jest a archy( i ew. magi) przy twoich skillach tez szybko wybijesz. |
dziekuję wszystkim :) zdecydowalem ,ze jak mnie odbanują to polece na EF :cup: :cup:
|
Expilem tylko na EF, na mintwail sporadycznie przechodzilem ale wiem troszke o obu expowiskach.
Na Elfach mozna robic 15k/h i nie uzywac uhow, a mozna 30k/h i byc do tylu z kasa, wiezyczka oraz pientro nad questem na t-ring (tam gdzie jest 1 archan) jest najlepszym rozwiazaniem dla lvli wyzszych niz 50 i ze skilami przyzwoitymi. Najlpiej wg mnie latac z 2 reczna bronia, i tak hity ida w zbroje a exp szybszy. |
Na Mintwailn jest spoko exp, jestes do przodu z kaska, ale niestety często to miejsce jest zajete.Na EF nie ma takich profitow ale tez mniej ludzi tam sie kreci :)
|
Delete , nie wazne
|
a gdzie w mint~ jest skrzynkapocztow szukalem suzkalem i nie moge znalesc a obeszlem chyba cale procz miejc zabezpieczonych kluczem ;/
|
Cytuj:
|
Cytuj:
a co do tematu to jedynie problem moze byc z minomagami (ja je zawsze ropowalem na wieze) ,exp sredni ale za to loot miodzio (cienki loot ale ogromne ilosci jego), i czesto mozna spotkac kogos a niestety mintwalin to jest miejsce dla 1 osoby raczej :/ ef to juz trzeba techniki bo jak sie nadziejesz na kilka elfow scoutow to hp schodzi nawet na 80/80 ;/ juz wole mint bardziej polecam rowniez senje moim zdaniem nawet lepsza od mintwalin bo chodzisz w koleczko i do tego masz 3 x pojedyncze respy beholderka (raz mi wypadlo behos shield + quagmire rod w 1 bagu :) ,do tego 2handed swordy itp), jakies 20k/h w exp i okolo po 2 h expienia masz 2-4k w zlocie + loot z mino + loot z beho(na godzine bijesz okolo 9-12 beho). tylko 1 warunek jesli idziesz na senje : miejscowka tylko dla 1 osoby :D i jest skrzyneczka dla free rowniez ;) |
Cytuj:
i nie wiem jak mozna z scouty chodzic z gsem... (to znaczy mozna np. macro, maxys oni chodza :D pzdr) ale na 4arrows shield moze bloknac 2 czy jakos tak :D wiec to duzo bo licz ze kazdy hit bierze hp czyli z gsem pojdzie 2bp uh za z bsem 1bp uh, to jest roznica =) |
imho nie da sie na senji wyciagnac wiecej niz 15k expa /h.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:05. |