Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Skad wziac POT (garnek) na ROOK'u? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=78716)

paulq-0 27-05-2006 15:21

Skad wziac POT (garnek) na ROOK'u?

Szukalem na forach i nie znalazlem informacji :(

Plx help :baby:

ripper 27-05-2006 16:41

Poszukaj na mapie. Pewnie się gdzieś respi. Może na trollach?

paulq-0 27-05-2006 16:47

nie wiem szukam i nie moge znalezc :(

Master of skarpeta 27-05-2006 17:17

powiedz na jakim grasz świecie to moge poprosić brata żeby ci dał

paulq-0 27-05-2006 17:23

Furora

Potrzebuje najlepiej 3 garnki. No wlasnie wiem ze one sie respia, tylko nie wiem gdzie :(

Freezy Eddie 27-05-2006 17:34

Prawdopodobnie w okolicach Beer Roomu lub jak ktoś już powiedział - na Trollach - Wieża Trolli lub w 'głównej jaskini'

PS: Po koleżeńsku Ci powiem, że do trapania noobków mogą być chesty ;)

@ Down, paulq-0:
Pomijając fakt, że Chesty nie mogą być wyrzucane na taką odległość jak boxy, to na Boxa da się wejść, na Chesta nie...

@ 2x down, Deboev
Druga sprawa, komu się chce ich szukać...

paulq-0 27-05-2006 17:41

:)

Box'y sa lepsze - lzejsze:

16:54 You see a box (Vol:10). It weighs 35.00 oz.

16:54 You see a chest (Vol:15). It weighs 120.00 oz.

deboev 27-05-2006 17:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Freezy Eddie
do trapania noobków mogą być chesty ;)

garnki są duzo lżejsze :)

w okolicach bearroomu i minohell niema zadnych garnkow, wieża trolli - tak samo

wg. mnie powinienes poszukac (lub poprosic kogos z pacc) na pacc area, te podziemia z goblinami itp.

EDIT:
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez paulq-0
:)

Box'y sa lepsze - lzejsze:

16:54 You see a box (Vol:10). It weighs 35.00 oz.

16:54 You see a chest (Vol:15). It weighs 120.00 oz.

tyle ze boxem nie zablokujesz kolesia (po boxie mozna chodzic), chyba ze ma ci on sluzyc jedynie po to aby CIEBIE niemozna bylo przesunac

paulq-0 27-05-2006 18:04

tak, chodzi o to zeby MNIE nie bylo mozna przesunac ;)

Knight Zbych 27-05-2006 18:14

Pota można kupić w sklepie w venore , nad zachodnim wyjściem z miasta...
"17:28 Chephan: Do you want to buy a pot for 30 gold?"
@Edit:
Sorki nie doczytałem , że na rooku :) , na rooku nie mam pojęcia... gdyż już dawno na nim nie byłem :]

Leera 27-05-2006 18:30

Ech... Garnek respi sie w takiej małej jaskini trolli na -1. Jest tam też sporo różnych śmieci i koryta...Jak dojść? Po prostu omijasz wejście na -2 (tam można iść na carlin sword quest i bearroom) i idziesz cały czas prosto.

paulq-0 28-05-2006 15:09

yyy gdzie dokladnie? :baby: :p

deboev 28-05-2006 16:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Leera
ak dojść? Po prostu omijasz wejście na -2 (tam można iść na carlin sword quest i bearroom) i idziesz cały czas prosto.

kolega wyzej pyta dokladniej jak dojsc, to mowie:

idziesz tak jak na bearroom gdy jestes przy drabinie ktora prowadzi na poziom -2, omijasz ja i idziesz na północ

edit:
zdalem sobie sprawe ze nie wszyscy wiedza jak dojsc do bear room...

wychodzisz z miasta normalnie północnym mostem, idziesz na północ i masz taką ruinę... schodzisz na dół, idziesz caly czas przy prawej ścianie aż dojdziesz do zejscia na dół (drabina), OMIJASZ JĄ i idziesz na północ :P

2 edit:
chcialem jeszcze powidziec ze NIE TWIERDZE ze tam jest garnek bo niepamietam zebym go tam widzial, tylko tlumacze jak dojsc do miejsca ktore kolega 2 posty wyzej niezbyt dokladnie opisal :P

Podraz. 28-05-2006 23:41

Cytuj:

Poszukaj na mapie.
Mapa nie pokazuje w ktorym miejscu znajduje sie pot.
Cytuj:

Pomijając fakt, że Chesty nie mogą być wyrzucane na taką odległość jak boxy, to na Boxa da się wejść, na Chesta nie...
Ale zarowno boxa jak i chesta mozna rozwalic z broni.
Cytuj:

tyle ze boxem nie zablokujesz kolesia (po boxie mozna chodzic), chyba ze ma ci on sluzyc jedynie po to aby CIEBIE niemozna bylo przesunac
A chest jak stoi na przeszkodzie to mozna go z broni rozwalic.
Cytuj:

Pota można kupić w sklepie w venore , nad zachodnim wyjściem z miasta...
"17:28 Chephan: Do you want to buy a pot for 30 gold?"
A kogo to obchodzi?
Cytuj:

@Edit:
Sorki nie doczytałem , że na rooku , na rooku nie mam pojęcia... gdyż już dawno na nim nie byłem
No i po co sie chwalisz?
Cytuj:

2 edit:
chcialem jeszcze powidziec ze NIE TWIERDZE ze tam jest garnek bo niepamietam zebym go tam widzial, tylko tlumacze jak dojsc do miejsca ktore kolega 2 posty wyzej niezbyt dokladnie opisal
A wlasnie ze on opisal to miejsce na tyle dokladnie ze kazdy normalny gracz powinien wiedziec jak tam dojsc.

Monte 29-05-2006 10:34

@Up:
Po pierwsze. Jeśli blokujesz gracza i stawiasz chest'y, box'y itp. za siebie to nie ma on jak ich rozwalić.

Po drugie. Chłopak nie doczytał dokładnie pierwszego posta a Ty już na niego ciśniesz.

Po trzecie. Dopiero opis Deboev'a przypomniał mi jak tam dojść.

Hm.. Następnym razem nie zgrywaj mądrali, bo to wcale takie fantastyczne nie jest.

Podraz. 29-05-2006 16:45

Cytuj:

Po pierwsze. Jeśli blokujesz gracza i stawiasz chest'y, box'y itp. za siebie to nie ma on jak ich rozwalić.
Nie zrozumiales o co mi tutaj chodzi. W poprzednich postach tego tematu byla dyskusja na temat: co jest lepsze - box czy chest, wiec dlatego wlasnie napisalem ze nic nie jest lepsze, bo jak stawiasz za siebie to ani jednego ani drugiego nie mozna rozwalic, a jak przed siebie to i jedno i drugie mozna rozwalic.
Cytuj:

Po drugie. Chłopak nie doczytał dokładnie pierwszego posta a Ty już na niego ciśniesz.
Ja tylko grzecznie zwrocilem uwage. Bo jest cos takiego jak opcja edytowania postow.
Cytuj:

Po trzecie. Dopiero opis Deboev'a przypomniał mi jak tam dojść.
Z wczesniejszego opisu mozna bylo wszystko zrozumiec.
Cytuj:

Hm.. Następnym razem nie zgrywaj mądrali, bo to wcale takie fantastyczne nie jest.
Nie pouczaj bo sam nie wszystko zrozumiales.

Bodziu 29-05-2006 16:56

Przed chwilą zalogowałem się na rookstayerkę mojej córki, poczekaj 5 min dojdę do miejsca w którym są dostępne garnki i wyślę ci zdjęcia ok? :P

@edit:
http://members.lycos.co.uk/lucyfer00/ga.gif
I do IV (Kolejność drogi)
1-1, 2-2 itd. (Punkt zejścia i wyjścia danego punktu)
G (Garnek który pojawia się po zapisie serwera, przynajmniej tak mi się wydaje)

Podraz. 29-05-2006 17:05

Lepiej tutaj wklej zeby juz nikt potem nie zakladal nowego tematu z pytaniem gdzie jest garnek.

Bodziu 29-05-2006 17:16

Jakbyście coś jeszcze nie wiedzieli to pisać.

Podraz. 29-05-2006 17:24

Najpierw wklej screeny z garnkiem zeby topic mozna bylo zamknac. :p

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:03.