![]() |
Prezentacja.Halp plx ;)
Otóż mam dodatkową pracę z informatyki, żeby zrobić krótką prezentację na temat mojej klasy.W tej prezentacji tak se mysle żeby wstawić jakieś napisy, obrazki, muzykę.I tu was proszę o pomoc.W jakim programie to zrobić?Myślałem o Power Poincie, kiedyś na nim robiłem różne prezentacje, ale wyleciało mi z głowy jak to się robiło i z resztą mam starą wersję 2003.Czy znacie jakieś inne programy(najlepiej darmowe), na którch łatwo mogłbym zrobić taką prezentacje?
Z góry dziękuję! |
Zależy, czy to ma być prezentacja w stylu pokazu slajdów. Jeśli tak, to pakiet Microsoftu jest chyba najłatwiejszy do opanowania, nie wiem, jak można zapomnieć, jak coś się robi, skoro wszystko tam się robi intuicyjnie :P
2003 to stara wersja? Można też zrobić prezentację np. w LaTeX-u, ale to na pewno nie będzie takie szybkie i przyjemne... Jeśli to nie musi być pokaz slajdów, spróbuj wykorzystać Internetowe technologie typu flashe jakieś może, czy coś... |
Raynold umiesz Lateha? Szacun! Ja bede zglebial jego tajniki w wakacje - a nie jakis word... __.__
|
Cytuj:
REKLAMA: LaTeX jest ciężki na początku (po ok 3 miesiącach pisania tylko w LaTeXu śmiem powiedzieć, że ledwo coś umiem :P ), ale jak się go rozpracuje, to jest niesamowitym narzędziem, po prostu full respect. Wyspecjalizowanie się w tym czymś na pewno może zająć długie tygodnie, zależy, jak intensywnie do tego podejść. Jednakże możliwości i wysoka jakość składu po prosu powala na kolana. Cóż, zakochałem się od pierwszej kompilacji 8) Polecam LaTeX-a, naprawdę warto! Niesamowite narzędzie do składania tekstu, przy którym wszystkie inne się chowają. Daje pełną kontorlę nad pisanym tekstem i zero problemów z rozjeżdżaniem się tabel, rysunków itp, tak dobrze znanych podczas komponowania dłuższych tekstów w MS Wordzie. Przepraszam za offtopic, musiałem... :P |
Z tego co mówiłeś o Latexie:
Cytuj:
Udało mi się rozszyfrować Power Pointa.Miałeś Raynold racje, że to jest najlepszy sposób na szybkie zrobienie prostej prezentacji. Dziękuje Raynold, uratowałeś mi życie! |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:08. |