Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Najlepsze EQ dla Sorcerera (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=79539)

Guardia104 02-06-2006 21:30

Najlepsze EQ dla Sorcerera

Mam problem wyborem eq dla mojego sorcerera. Chodzi mi o takie eq zebym nie musial juz zmieniac. Doradzcie mi jakie jest najlepsze EQ Sorcerera :)

POZDROB)

Sidena Daron 02-06-2006 21:35

Najlepsze eq dla sorcerera

Najlepsze eq dla sorca to : Blue robe/Magic plate armor, Golden legs, Demon shield, Bohy, Demon helmet :)

Alanus Lutinum 02-06-2006 21:46

Dobre eq to takie które daje obronę (może akurat nie tak dużo, bo sorcerer nie walczy w zwarciu co nie wymaga dobrej obrony fizycznej, aby zmnijeszyć koszty polowań) i mało waży (blue robe). Dobra byłaby też lekka tarcza (demon shield) i odpowiednia różdżka lub broń (fire sword,skull staff, knight axe ?)lecz muszą być też odpowiednio lekkie. Wybór spodni nie jest duży a więc doibre byłyby takie jak: crown lub golden. Hełm może być nawet ancient, chcoiaż bardzo trudno go zdobyc to jest to naprawdę opłacalne.
Na twoje wymagania powinien starczyć zwykły crown helmet lub demon helmet. Co do butów to buty szybkości ,żebyś mógł szybciej uciekać przed przeciwnikiem co dawało by ci znaczną przewagę w walce z nim.

Fax 02-06-2006 21:49

to zalezy od twojej mamony i od swiata, napisze ci jhakie wedlug mnie jest dobre eq dla sorca na jaki lvl ;P

8-15 - Plate set, Steel Helmet, Dwarven Shield, Rozdzka, Buty
16-25 - Knight/Noble Armor (ew. Blue robe), Plate/Knight Legs, Crown Helmet/Hat of the mad, Guardian/Dragon Shield, Rozdzka, Buty
26-40 - Blue Robe, Knight/Crown Legs, Cruz/Warrior Helmet, Crown Shield, Rozdzka, Buty (ew. Bohy)
41-100 - Blue Robe/Golden Armor, Crown Legs, Royal Helmet, Demon Shield, Rozdzka/Burst Arrows, Bohy
100+ - juz zalezy od ciebie, mozesz nosic to co od 41-100, a mozesz i MPa, Demo Helmet itd...

mam nadzieje, ze chociaz troche pomoglem :)

Lyonis 02-06-2006 21:55

Crown Helmet , Blue Robe , Golden/Crown Legs , Bohy , Demon Shield , Wand ( w zależności od levela ) i Platinum Amulet albo Aol jak wolisz...

Danubia_drut 02-06-2006 22:00

latasz w p-secie do 50 lvla a później jak chcesz możesz kupić MPA a możesz b-robe... i jak najszybciej kup BOHy

@up
yhm już widze jak sorc biega w k secie ciekaw jhestem ile miałby wolnego cap'a po włożeniu manasów,runek i reszty eq...10?

Guardia104 02-06-2006 22:09

Ja gram na serwerze GUARDIA non-pvp. Ja mam zamiar kupic takie EQ:
-Blue robe/Golden armor
-Crown legs
-Demon shield
-Royal helmet
-BOH
-AOL
Co wy o tym sadzicie wystarczy takie EQ dla Sorcerera na wysokim lvlu.:)
Czekam na wasze odpowiedzi

Pozdro

Olorion. 02-06-2006 23:40

zamien royala na crown helmet i zamiast aola nos platinum ammy

Ozon18 03-06-2006 01:04

Ja zwyklem nosic Blue Robe + Vampire/Demon Shield, reszta gola. W drugiej rece SSa, a w miejscu na strzaly energy ring, w razie czego szybko przekladac

Mastadi, little meteorite 03-06-2006 01:16

Ja mam 2 sety, jeden na hunty bez blokera: Crown Armor, Knight Legs, Vampire Shield, Crusader Helmet, BoH'y, Skull Staff/Wand of Inferno, Plat Ammy. A jak z blokerem i potrzebne duże ilości run to: Crus Helm, B Robe, P legs, BoHy a rezta tak samo :)

Sidena Daron 09-06-2006 21:33

Dla sredniego sorca najlepiej : Crown Armor/B-robe, Crown/Cruz helmet, Plate legs (crown za drogie), Crown shield/ p-ammy, Boh. I mzoesz smialo smigac, a Aol nie jest wtedy potrzebny

BlackWolf 10-06-2006 00:40

To oczywiste ........

Blue Robe , Golden Legs , Bohy , Demon Shield , Demon Shield :cup:

The End

elmo_us 11-06-2006 16:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez BlackWolf
Blue Robe , Golden Legs , Bohy , Demon Shield , Demon Shield :cup:

The End

Cos ci sie kolego pomylilo 2x Shield nic nie daje.

Bohuarg 11-06-2006 16:48

chyba oczywiste....

(najlepszy??) ok B-robe/G-arm Golden legs Demon shield Thunder hammer :P BOH Demon helmet ^^ AOL ROH

Rethfing on Aldora 11-06-2006 17:22

Do 100lvla to będzie Rh, Br, C-legi, BoHy, Demonka i WoI. Poza to już te questowe itemki + MPA dla cfaniaków ;P

Dandrag 11-06-2006 21:44

Jak dla mnie eq dla sorca powinno być jak najlżejsze. Sorcerer raczej nie blokuje wiec na co mu jak najlepszy sprzęt. Ważne żeby miał miejsce na runy i loota :p no chyba że ktoś sie uprze i chce mieć jak najlepszy sprzęt to nie widze problemu. Oczywiście im wiekszy poziom tym więcej capa a co za tym idzie możemy założyć coś lepszego. Ale raczej powinno sie spojrzeć od strony praktycznej a nie prestiżu B)

MJowitek 11-06-2006 22:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Guardia104
Ja gram na serwerze GUARDIA non-pvp. Ja mam zamiar kupic takie EQ:
-Blue robe/Golden armor
-Crown legs
-Demon shield
-Royal helmet
-BOH
-AOL
Co wy o tym sadzicie wystarczy takie EQ dla Sorcerera na wysokim lvlu.:)
Czekam na wasze odpowiedzi

Pozdro

Myślę że to bardzo dobra kombinacja dla sorcera. A tym bardziej że masz wysoki lvl. Zgadzam sięz kolegą choć jeszcze bym dodał MPA ale nei wiem czy stać go na ciebie. Pozdrawiam i buziaki. :]

Shinjix 13-06-2006 01:25

Przy ok. 40-50 levelu powinienes miec takie eq:
  • Hat of the Mad,
  • Blue Robe,
  • Plate Legi
  • BoHy,
  • VampireShield,
  • Platinum Amulet,
  • Rozdzka.
Takie eq spokojnie wystarcza do wysokiego levela, nawet do ok. 100. W lepsze nie ma sensu inwestowac - po prostu szkoda kasy. Przy ~100 mozesz sie pokusic o Golden Legi, MMS, Demon Helmet. Wtedy takze nalezy zakupic AoL.

Gesior 13-06-2006 20:31

Przy nowym systemie magii [najlepsze expienie z e-visa] warto kupic coś cięższego niż typowy set dla maga...

O ile na hunty z blokerem wystarczy B-robe, Demon shield, Hat of the mad i BoHy
o tyle na samotne expienie na wampirach w tombach albo na ancient scaraby przyda się pełny set z C-legsami, RH i może cięższa zbroja niż B-robe [G-arm nie jest drogi i stosunkowo lekki]

Buzk@ 14-06-2006 19:27

EQ dal sorca

10-25lvl-wystarczy blue robe, dark/devil helmet, plate/ knight legsy, dragon shield, scarf, rozdzka i buty (najlepiej bohy ale jak cie nie stac to wystarczaja nawet leather)
25-50lvl-Golden armor, crusader/royal helmet, knight/crown legsy, crown/medusa shield, platinum amulet, rozdzka i knoiecznie juz boszki
50-100lvl- to juz wedlug wyobrazni i budze

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:48.