Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Demon on 42lvl :D (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=80031)

KonioMaster 05-06-2006 23:03

Demon on 42lvl :D

Hello.
Mam zamiar z kumplami wybrać się na demona 4fun. Team 4-osobowy:
Blocker 42lvl(ja)
i 3 shooterów na lvlach +-40.
Czy wytrzymam z demonem czas jaki shooterzy potrzebują na ubicie bestii?
(+-10 12rund)
Czy wyuham się z obrażeń zadawanych przez demona obrażeń czy też będę potrzebował pomocy w postaci uh sorca/druta bądź też moje uhy+sio? [
I też czy w/w shooterzy będą w stanie ubić demona (sd+bursty)

Uwzględniam użycie wspomagaczy takich jak might ring czy ssa.

Napiszcie czy mam jakiegolwieg szanse czy jest to raczej pewna śmierć. Z góry dziękuję.

Frapper 05-06-2006 23:12

Był mastah co na 21 zablokował. Jak będziecie mieli szczęście to dacie rade. Dobrze by było to sio druida bo to zawsze jakieś zabezpieczenie dodatkowe.

Sir Dark Archeon 05-06-2006 23:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez KonioMaster
Hello.
Blocker 42lvl(ja)
(+-10 12rund)
Czy wyuham się z obrażeń zadawanych przez demona obrażeń czy też będę potrzebował pomocy w postaci uh sorca/druta bądź też moje uhy+sio? [

Napiszcie czy mam jakiegolwieg szanse czy jest to raczej pewna śmierć. Z góry dziękuję.

Heh, jak bedzies zmial szczescie to dasz rade, choc to ryzyk duzy i straszny waste. Na 42 lvl nie masz zawiele hp, wiec bedziesz musial sie uhac praktycznie co 1-2hity. Jesli nie wylapiesz combo od demona - GEB+mele to nie powinienes pasc. Co do shooterow to jest maly problem. Na spawnie kolo anni, jest malo miesjca i ciezko bedzie upchac 4 shooterow tak by mieli szanse ucieczki w przypadku przerzucenia sie demona, zreszta i tak beda obrywac od gfb. Ja tam huncilem z blokerem 80lvl z ms 60 i rp 86, na 1 demona szlo 6-8 sd, wiec wy pewnie bedziecie musieli przynajmniej 10- 20 SD. Malo prawdopodobne bys przez ten czas utrzymal demona w miejscu, liczyc sie trzeba z tym ze przez ten czas zdazy zrobic 1-3 fe wiec bedziesz dostawal srogie lanie. Jak dla mnie to poroniony pomysl.. zaduzy ryzyk deda i blokera jak i shooteow.

Piotrek Marycha 05-06-2006 23:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Frapper
Był mastah co na 21 zablokował.

Ściemniasz :P

KonioMaster 06-06-2006 00:00

Też bardziej boję się o shooterów niż o mnie. Koszty nie ważne byle żeby było ze zabiliśmy:) A co to tego spawnu obok ani(tam mamy zamiar iść) ile shooterów może wejść z parceli? Na filmach jakie oglądałem to 2 zawsze było ale czy może ich tam być więcej. Btw. nie 4 tylko 3:] A co do fe shooterzy powinni zabijać je z burstów prawda?

Ozon18 06-06-2006 01:55

Cytuj:

Był mastah co na 21 zablokował.
24 widzialem osobiscie, ale co do 21 to nie wiem.

@Topic

Masz 50% szans - przezyjesz albo nie. A tak serio to samemu nie wydolisz sie uhac, chyba ze bestia bedzie wyjatkowo spokojna. Jeszcze jednego do uhania... a poza tym jak dostaniesz kombo to i tak nie przezyjesz ;d
Ale zabawa przednia :D

Rybzor 06-06-2006 03:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez KonioMaster
Hello.
Blocker 42lvl(ja)
(+-10 12rund)

Daje Ci 20 sekund zycia max

ripper 06-06-2006 08:12

Jeśli umiesz grać i wiesz na czym polega blokowanie, oraz możesz liczyć na leczenie exurą sio~ to nie będzie ŻADNEGO problemu. Pozostaje kwestia opłacalności, ale skoro chodzi Ci o satysfakcję, to idź.

Dark Knight 06-06-2006 08:58

LOL, czy ktos z tych co pisali wyzej byl na demonach ? wydaje mi sie ze nie ....

Jezeli nie chcesz pasc to sie zabezpiecz na max, might ssammy uher - i nie padniesz. Co do shoterow to chyba maja mane na mana shield co nie ....
a na parcel wchodzi 1 przesuwa sie i nastepny az wejda wszyscy z tym sobie poradzicie

Jak wam nic nie wypadnie to bedzie troche wasta ale satysfakacja duza, mino to bywali tacy ktorzy w 1 demonie wyciagali rary wiec gl :)

adrius 06-06-2006 15:04

Ja oglodalem filmik jak 31 sork sam rozwalil demona i nie mial wiekszych problemow a po tym presunol taki papierek i 4 demony nie zdazyly mu nic zrobic (jesli wiecie o co chodzi i wiecie gdzie to jest)

KonioMaster 06-06-2006 15:30

Heh dzięki wam wszystkim ale mam jeszcze 1 pytanie. Czy na spawnie obok anni da się zrobić tak żeby każdy shooter wchodził na dół z osobnego parcela??
Bo o mnie się nawet bardzo nie boje ssa i might ring i przeżyje(chyba):D ale gorzej jakby demon sie przeżucił to żeby shooterzy mieli komfortową ucieczkę bez czekania jeden na drugiego.

Co do faktu że waste to wiem:D Ale mniejsza o koszty.

Fagaro 06-06-2006 15:58

na 63 blokowalem demona dla ekipy ~6 osob z ktora poszedlem zrobic pare questow w hero cave. jakos nie zablokowali sobie drogi. sorc na 40 lev ma wystarczajaco many zeby z mana shieldem przetrzymac dosc dlugo z demonem, dlugo znaczy tyle zeby uciec schodami lub parcelami.
nie wiem ile wam sd pujdzie, ale moi ludzie mieli po 1-2 bp i to starczylo na 4 demony. ja uzwyalem tylko eleven amulet, ssa i might ring sa za drogie i szybko sie koncza. po pierwszym demonie zostalo mi 18 ladunkow z nowego amuletu, reszte bronilem bez zadnych wspomagajek. demon nie jest taki trudny. jesli bedziesz sie uhal co hita i nie wejdziesz na e beem to przezyjesz.

KonioMaster 06-06-2006 16:09

Thx a loot. W weekend pójdę przerwać błogie życie demona. Wykorzystam wasze rady. A jak padnę to będzie źle ale no risk-no fun.
Cya.

trzmielu 06-06-2006 16:39

eh..... demon potreafi zdrowo p********olić z samego ataku z łapy GFB też coś tam zadaje a jeżeli ma FE (lub 2) to przeżyć dla blokera jest cięęęężko B)

Ozon18 07-06-2006 02:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez adrius
Ja oglodalem filmik jak 31 sork sam rozwalil demona i nie mial wiekszych problemow a po tym presunol taki papierek i 4 demony nie zdazyly mu nic zrobic (jesli wiecie o co chodzi i wiecie gdzie to jest)

Parchment Room, akurat w tym nie widze nic dziwnego, tam sie dosc sympatycznie soluje. A demony po pojawieniu sie maja ze 2 sek zawiasa i na gran hur mozna dosc 'spokojnie' uciec.

Cytuj:

eh..... demon potreafi zdrowo p********olić z samego ataku z łapy GFB też coś tam zadaje a jeżeli ma FE (lub 2) to przeżyć dla blokera jest cięęęężko B)
Dlatego nalezy fe zabijac.

Cytuj:

Heh dzięki wam wszystkim ale mam jeszcze 1 pytanie. Czy na spawnie obok anni da się zrobić tak żeby każdy shooter wchodził na dół z osobnego parcela??
Bo o mnie się nawet bardzo nie boje ssa i might ring i przeżyje(chyba):D ale gorzej jakby demon sie przeżucił to żeby shooterzy mieli komfortową ucieczkę bez czekania jeden na drugiego.
Wejsc jednoczesnie moze 2 shooterow, ktorzy powinni natychmiast zejsc i ustawic sie kolo schpod robiac miejsce dla nastepnych (o ile tacy sa)

Ssa jest tylko na 5 hitow i to do tego fizycznych. Za dlugo na tym nie pociagniesz ;d Przede wszystkim power-uhanie sie ;d

Bebilon 07-06-2006 08:33

Wiesz ja i na 7 lvl bloknelem sorcem hydre... A jesli ty masz ochote zginac to prosze bardzo :P Bo masz slabych shooterow czyli bedziesz musial dlugo stac i blokowac, licz sie ze smiercia. btw. nie wymieniles osoby kto skoczy po twoje cialo :P

Bebi~

Sir Dark Archeon 07-06-2006 09:59

A tam, czepiacie sie... . Jak chce to niech idzie:] . Osobiscie na takie ryzyko bym shooterow nie narazal. Sam niech podejmie decyzje a w poscie juz chyba wszystko zostalo napisane co powienien wiedziec.
Tak czy siak , powodzenia.:evul:

Ozon18 07-06-2006 12:03

42 lvl nie jest az taki niski i kruchy. Uwazam ze jednego czy dwa da rade zblokowac, ale wiecej nie (bo po 2 czlowiek nabiera dziwnej pewnosci siebie i nie zwaza na szybko spadajace hp ;d )

Fagaro 07-06-2006 14:36

jeszcze dodam ze ci ludzie ktorzy blokowali demona na 21 czy 25 lev robili to dla 150 lub wiecej sorca/druta. taki ktos ma sd po 800+ i te pare sekund to mozna wytrzymac z jezem w betoniarce.

Flisik 07-06-2006 14:45

O ile wiem ten 21lvl co bloknął to za 1 razem chyba dedł. A blokowanie demona na 42lvl to jak blokowanie draga na 16lvl.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:18.