![]() |
Omen
Bohaterem historii jest Amerykanin, którego syn umiera tuż po narodzinach. Mężczyzna w trosce o swoją żonę nieświadomą śmierci nowonarodzonego dziecka, wyraża zgodę na adopcję innego noworodka, Damiena, który od tej pory będzie wychowywany w luksusach godnych arystokraty. Małżonkowie nie wiedzą jednak, że Damien przyszedł na świat o bardzo specyficznej porze - szóstej godziny, szóstego dnia, szóstego miesiąca...
Dzisiaj premiera wiec poweidzcie jak wrucicie z kin czy warto isc bo bym sie wybral ;d |
Ktoś tu mówi o mnie ? xD
Taaa, jestem piękny i warto iść na mnie do kina :P |
Pierwowzór, z 70 roku był świetny. Autentycznie sie bałem. Chociaż inne horrory olewam, na ten z chęcią sie wybiore. Niestety, oryginałki następne były gorsze. O ile "dwójke" dało sie obejżec, to już "trójka" była zepsuciem legendy. Nie było sie czego bac. Fabuła była przedłużana na siłe. Ale ogólnie filmy były niezłe. POLECAM!!!
|
Moja mama nie chciała mnie wziąć do kina, bo mowiła, że kiedyś się bała tego filmu. Bała się wyjść z kina i wrócić do domu B) .
Pójdę... Może jeszcze w tym tygodniu. Opowiem wrażenia. |
Ja juz po :P Jak dla mnie film badziewny :/ Być może dlatego, że juz znałem fabułe...
|
film jak film nie rozumiem po co zakładać temat osobny konkretnie o tym obrazie, jest wiele for poświęconych tematyce filmowej i tam najszybciej dowiesz sie czy na omen opłaca sie wydać z 14-16zł czy po prostu poczekać troszke i ściągnąć z neta jak kolwiek czynnośc owa jest nielegalna. Jak większość remakeów film pewnie będzie gorszy od swego poprzednika, ot taka ciekawosta odnowiene starego nic więcej chyba lepiej iść na piratów z karaibów
|
Kumple mnie raz budzili na tym filmie :D
Podobna bajka jak "Kod Da Vinci". |
Omen oryginalny był słaby.
Od remake'u więcej nie oczekuję. ;] |
No coz, wiedzialem, ze predzej czy pozniej zekranizuja moja historie. Ale nie do konca im wyszlo.. zepsuli =/
|
| Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:33. |