Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Ip bloced i jego rozwiązanie. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=80225)

AliEn125 07-06-2006 17:16

Ip bloced i jego rozwiązanie.

Kiedyś już pisałem w tym forum o moim problemie z blokowaniem sie adresu ip na 30 minut. Zadzwoniłem do mojego operatora i podyktował mi rozwiązanie, ale nie byłem na tyle inteligentny żeby zapytać sie jak to zrobić 8o Kazano mi ustawic automatyczne pobieranie adresu ip z ich servera. Kiedyś pracowałem na systeme operacyjnum Windows 98, ale od ok miesiąca bawie sie na XPeku, i nie wiem jak to zrobić... W 98 była to kwesta naciśniecia prawym guzikiem na "Otoczenie sieciowe", właściwości i wszystko było już proste. Niestety w XP sprawa nie jest taka prosta (przynajmniej dla mnie :p ). Czy ktoś bedzie na tyle miły że mi pomoże :confused: Oczywiście pomocnika wynagrodze ;)

Phoelerius 07-06-2006 18:53

Jezeli jestes w jakiejs sieci lan, ktora ma 1 IP zawnetrzne, a ty sie laczysz przez brame(inny komputer/router) to zaznaczenie opcji pobieraj adres sieciowy przez DHCP nic nie da... IP zawnetrzne zawsze bedziesz mial takie same, jedyne wejscie to kupic Neostrade, a nie sie bawic w jakies kablówki/sieci osiedlowe.

Sir Emilio 07-06-2006 18:59

Tak, ale Polska to biedny kraj i nie każdego stać na neo~

Ostatnia wizyta: 14-04-2006 o 10:15 ;o

Mentosek_2005 07-06-2006 19:08

Tez tak mialem. Tzn. mialem ten zjenaby Ip blocked. ja zrobilem tak:
-Poszedlem do operatora sieci i zamówilem zewnetrzne Ip. Kosztuje to mnie 10zł wiecej w rachunku za neta ale moge grac spokojnie w tibie xD

styku 07-06-2006 19:19

Cytuj:

jedyne wejscie to kupic Neostrade, a nie sie bawic w jakies kablówki/sieci osiedlowe.
A co to tylko neostrada daje adsl'ki? Popytajcie u lokalnych operatorow, ja mam naprzyklad z Telenetu (podkarpackie) teraz juz chyba Multimedia sie nazywaja i jest wporzadku.
A sposob na IP blocked?
Poszukaj w google programow ktore Cie lacza przez losowe proxy. Wpisz w wyszukiwarke maskowanie IP i powinno znalezc.

AliEn125 09-06-2006 19:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Phoelerius
Jezeli jestes w jakiejs sieci lan, ktora ma 1 IP zawnetrzne, a ty sie laczysz przez brame(inny komputer/router) to zaznaczenie opcji pobieraj adres sieciowy przez DHCP nic nie da... IP zawnetrzne zawsze bedziesz mial takie same, jedyne wejscie to kupic Neostrade, a nie sie bawic w jakies kablówki/sieci osiedlowe.

A jak zaznaczyc tą opcje :D? Może jednak coś da :)

Fiszbin 09-06-2006 20:26

server proxy

Jeżeli koniecznie chcesz się zalogować a masz IP blocked na 30 minut, a zadne z wyżej wymienionych sposobów nie działają to spróbuj tego:

www.google.pl -> wpisujesz "servery proxy"-> znajdujesz jakis server -> w opcjach przeglądarki internetowej ustaw "łącz przez server proxy"-> wpisujesz "dane" servera-> Gotowe.

Nie testowałem czy to działa w Tibi(wątpie jednak nie zaszkodzi spróbować), ale można tak omijać np. blokady na IP, wykorzystywać do oszustw w grach "przeglądarkowych"(naprzyklad do logowania się na 2 konta naraz).

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:23.