Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Problem z loot'em... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=8048)

Earl 04-08-2004 23:21

Problem z loot'em...

Po pierwsze nie smiejcie sie z mojego pytania. Gram dopiero pierwsza postacia i nie wiem co robic z lootem ;)

Mam palka na 11 i jeszcze wale spearami. Jak ide na trole albo roty to biore ok. 7 spearow + (na wszelki wypadek) jakis mieczyk. Na loot zostaje mi jakies 50 cap. Wkurza mnie jak widze pelno woodenshieldow, handaxeow, shortswordow itp. Przeciez na tym mozna troche forsy zbic. Ale z drugiej strony chodzic w kolko z miasta do troli zeby zebrac ze soba przedmioty o wartosci 30-40 gp a na podroz starcic 5 minut to bez sensu.

Jest na to jakas rada ??

schmascher 05-08-2004 00:29

Ja robie tak .chodze na hanta np:Rotuw.ciagne back pack po ziemi (TO sie nazywa lootback)jesli mam juz wystarczajaca ilosc potrzebnych mi rzeczy yo ide do miasta(oczywiscie ciagnac po ziemi tego back packa).Jesli widze jakas osobe to zawsze chowam rzeczy za drzewem,jak osoba juz pujdzie to dalej go ciagne. przed miastem zostawiem mojego loota(za drzewem oczywiscie:)) i ide do depo zdjac z siebie wszystko.puzniej z tego lootbaga , nakladam na siebie tyle rzeczy ile moge uradzic i biegne do sklepu i tak w kulko az sie wszystko skonczy.Widzisz masz sposum na loota:) i zawsze zaoszczedzisz CZAS!!!! :)

Gtyk 06-08-2004 16:41

tego nawet nie zbieraj...

bo sie nie oplaca ;) Nie wiem nawet czy czasami wymienionych przez ciebie przedmiotow nie da sie sprzedac ;) lootbagi oplacaja sie na niskim lvlu tylko ze skeletonow rotow itp. Ale lepiej zbieraj na razie tylko kase plus to co mozesz wlozyc do plecaka. Lootbag ci ukradna pewnie :D

Sarto 06-08-2004 19:36

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Gtyk
bo sie nie oplaca ;) Nie wiem nawet czy czasami wymienionych przez ciebie przedmiotow nie da sie sprzedac ;) lootbagi oplacaja sie na niskim lvlu tylko ze skeletonow rotow itp. Ale lepiej zbieraj na razie tylko kase plus to co mozesz wlozyc do plecaka. Lootbag ci ukradna pewnie :D
lootbagi na niskim poziomie? Ja se ide na dwarfy guardy i zawsze z loota znosze jakies 15k.

Gtyk 06-08-2004 21:31

looool

@re: up

Człowieku on ma 11 lvl :P W zyciu na tym lvlu zadnego guarda nie powali ;) Wiec dlatego na razie dla niego nie sa oplacalne ;)

eldian 09-08-2004 09:02

hmm...znowu sie wypowiem........dobra wiec tak nie robisz lootbaga tylko na trole bierzesz 4 speary,brass legi,soldier helmet,leather boots,tarcze
Zostaje jakieś 250 cap zbieramy tylko kase i po dwóch godzinach mam 500gp

Sarto 09-08-2004 09:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gtyk
@re: up

Człowieku on ma 11 lvl :P W zyciu na tym lvlu zadnego guarda nie powali ;) Wiec dlatego na razie dla niego nie sa oplacalne ;)

hmm zle zrozumialem twojego poprzedniego posta^^. Myslalem, ze chodzi Ci o to, ze lootbagi oplacaja sie tylko i jedynie z rotow i szkieletow^^. Swoja droga 11lvl moglby powalic dwarfa guarda to tylko zalezy od skilli.

Fenixon 09-08-2004 09:36

lootbag

Jesli jestes na rotach (np. przy venore) to bierzesz jakiegos baga ze zdechlego rotworma i do tego baga wkladasz loot. Jesli zabraknie miejsca to wkladasz kolejnego baga do tego baga do ktorego wkladasz loot itd. ;) Ja radze gdzies zchowac twoj lootbag w takim miejscu zeby nikt go nie zauwazyl i nie wzial. Jesli bedziesz miec juz pokazna ilosc loot'a to idziesz do miasta i sprzedajesz wszystko naraz w sklepie (ja radze zostawic baga obok siebie i wkladac do swojego backpacka pokoleji rzeczy i potem mowic "hi" "sell ****" "yes" i tak caly czas...)

Pozdro

Earl 09-08-2004 20:14

Dobra, thx za rady. Mam jeszcez jedno pytanko. Co moge sprzedawac (piszcie co z tej listy sie upchnie u jakiegos NCP'a W CARLIN)

Hand Axe
Mini Axe
Axe
Hatchet
Dragger
Short Sword
Sword
Katana
Mace
Staff (zwykly)
Wooden shield
Studde Shield
Corper Shield
Leather Armor/Legs/Boots/Helmet
Studded Armor/Legs
Legion Helmet
Rope
Shovel

z gory thx za odpowiedz

Hellscream 09-08-2004 21:25

wiekszosc z tych rzeczy nie da sie sprzedac albo po prostu jest to nie oplacalne :(

Czkafa 09-08-2004 21:28

Na Tibia.pl Stoworzono po to Dział ceny w sklepach ,zamiast zawracać gitary na forum!!! X(

Wulkan 09-08-2004 21:40

Tez gram palem. Jak idziesz graies expic ze sperami to bierz GÓRA !! 5 sperow. I po kij ci mieczyk ?? Trenuj dysta. ja na 19 lvlu jak chodze z 5 sperami to mi okolo 255 capa na loot zostaje. Z troli chyba nic sie nie da strzedac zeby to bylo oplacalne. Idz do kopalni dwarfow. Masz tam pelno dwarfow i rotow, z rotow bierz mace i sprzedawaj. UWAGA: Nie zapuszczaj sie nisko. Ok bo sie rozpisalem :)

Fanfi 09-08-2004 21:40

@Earl

Zerknij sobie na Stronke dzial cennik.

Matiq 09-08-2004 21:44

Lootbag, to jest odpowiedz

Earl 10-08-2004 13:27

Matiq - wiem ze lootbag. Pytalem sie co wsadzac. W cenniku nie ma wszystkiego (rope, shovel itd.).

Ale mam pytanko czemu uwazacie ze np. wooden shieldy sa nieoplacalne. Przeciez jak mam lootbaga to mnie nie obchodzi ile to wazy i ile tego jest (moge wsadzac bagi do bagow w bagach). Jesli cos moge sprzedac nawet za 5 gp to czemu niby nie brac ??

Aha. Ktos sie pytal czemu biore miecz. Speary nie maja zadnego defu. Jak biore luk to nie mam nawet tarczy. Zdazylo mi sie ze otoczyly mnie 3 roty (to bylo kolo 10 lvl). Gdyby nie sword (mam 22 sword fighting) pewnie bym zdechl...
Z reszta sword nie wazy tak duzo zeby byl problemem.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:10.