Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Palladyni - co kupić na początku? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=808)

Eneida 07-10-2003 21:55

Palladyni - co kupić na początku?

No więc postanowiłem, że zostanę palladynem. Co prawda dzisiaj dopiero zaczęłem i jestem dopiero w 1 lvl, aczkolwiek mam doświadczenie jako knight. Nie wiem jak przygotować się do tej profesji - na początku nie mam kasy więc łuku nie kupię. Jak narazie zakupiłem dzidę za 10 GP, ale wywnioskowałem że jest mało użyteczna i ciężko się nią atakuje (ciągłe ładowanie). Byłbym wdzięczny gdybyście mi napisali na co na początku zbierać no i na co zbieraliscie na poczatku wy...

Caina 07-10-2003 22:03

Nie oplaca sie walic dzida no rooku bo to sie nie oplaca, poniewaz na mainie z innym playerem zrobisz te same skille w godzine niz przez caly czas na rooku.

Eneida 07-10-2003 22:13

No ale przecież na łuk mnie nie stać. Jak narazie w 5 minut wyrobiłem sobie skilla first figthing 12, club fighting 11 i distans figting 11 (zasługa dzidy). A przeciez distans fighting to najwazniejszy skill ;/

Radello 07-10-2003 22:39

Lol na rook skille wszystkie rosna jednakowo no wiec chodz se z mace albo z czym chcesz a jak bedziesz na meinie to se kup ze 3 spery bo wiece j nie uciezysz i se trenuj z innym playerem :D

Nikisquad 08-10-2003 22:01

Lepiej na rooku pograj macom a dopiero zacznij trenowac na main landzie :)

ReM 11-10-2003 09:35

mina początku mozna po prosic kogos zeby ci dal luk (są tacy:D)i strzaly ja mialm 36 distansa ale ten hacker i teraz pafff :(

Lord Czaja 11-10-2003 12:02

bez chwalenia, ja juz rozdalem 4 luki i jedna kusze sporo strzal i boltow, bo mi poprostu nie potrzebne :P

Matises 12-10-2003 14:39

A skąd masz tyle tych lukow i kuszy bo ja potrzebuje a na jakim swiecie grasz? 8o

bvndy 12-10-2003 22:02

wal mace bo na roku kradna k^^^y speary a pozatym niopyla sie emczyc jak z maca jebinies zi porobocie

Gremlin 13-10-2003 09:10

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Matises
A skąd masz tyle tych lukow i kuszy bo ja potrzebuje a na jakim swiecie grasz? 8o
Luki wypadaja chyba z elfow, hunterow, elfow scoutow i czegos tam jeszcze, kusze z mino archerow, smokow i chyba z jeszcze czegos.

Raynold 14-10-2003 22:01

Kusze wypadają jeszcze z żołnierzy krasnoludów. Często tam chodzę moim rycerzykiem żeby poexpować i nabić trochę skilli, a jak przy okazji wypadnie z soldiera jakaś kusza i trochę beltów, to jest spoko - belty wysyłam mojemu paldkowi, a kusze sprzedaje, jak uzbieram jakiś plecak czy dwa... ;)

Kamis 19-10-2003 20:45

Proponuje ci zebys albo w clubach (mace se kup) albo axe ale cluby jednak lepsze na mainie bedziesz trenowal dista a na rooku sie nie opyla mowie ci...

Rafallord 20-10-2003 06:55

kup mace za 45 gp(mi sie tak udalo) :) polaz i se nabij 4 lvl na ratach pozniej na trolle i spidery orci mozesz sprubowac :) a pozniej ze spirami po krypcie w carlin trolle(fajnie exp leci) :) kase se uzbierasz i kupisz od kogos luk albo kusze :)

Simek 20-10-2003 21:24

Jeżeli grasz na Calmerce skontaktuj sie z koelsiem o nicku Simek mam małe doświadczenie jeżeli chodzi o palladynów

Adam z Danubii 23-10-2003 17:48

Jestem Palkiem
Zrob se 13 dist f
A potem pojdz w swordy,axe,cuby
Dopiero na mainie pojdz w spiry
Na konie luk a moze kusza
Ja tak robilem i jesr dobrze chciaz kuszy nie uzywam 8)

Watto 23-10-2003 21:48

Yo

Ja mimo wszystko używam spearów mam 6 level
17 fist, 13 club, 14 distance, Mam w inventory 8 spears:

Plusy:
trolla zabijasz za 3 walnięciem. W międzyczasie podnoszenia spearów robisz fist :-) (ja fistu mam więcej bo mam zepsutą myszkę i trudno mi speary przeciągać)

Rooki 24-10-2003 09:21

Ogólnie to ja też na rooku probowalem se palka zrobic. No ale cóż... zabierają spiri zanim do 11 distance doszedlem...

Ice 24-10-2003 09:40

Pamietam stare dobre czasy kiedy Pal byl jednym z nielicznych ktory bral na solo Orc Spermana :D a teraz rzuci sie na niego 10 noobow z 4 lv polowa z tego zginie a druga dostanie ze 4 expa no ale takie zycie. teraz mam 2 palka i doradzam taka sama technika wal mace bo to najsilniejsza bron osiagalna dla ciebie w tym momencie. Na main przerzucisz sie na dysta najlepiej spirami duzo cwicz na slabszych przeciwnikach to sobie defa wyrobisz troche, a przydaje sie :P. Potem w miare mozliwosc luk i kusza (ale kusza zalecam urzywac od skili 60+ ) bo wtedy zaczyna dawac zadowalajacy efekt :)) )Hmm w sumie ze skilami 60+ mozesz se isc z doprym blokerem na bk :D no ale to jush od ciebie zalezy
Milej gry

Klecha 24-10-2003 18:33

Na początku paladyn powinien kupić sobie łuk. Abo kuszę jeśli ma pacca (przyzwanie bełtu)

InfernoDevil 09-03-2007 21:00

a ja mam 13 lvl 45 distance i czesciej i mocniej trafiam z kuszy niz z luku???troche mnie to dziwi!:confused:czy to jakies nie normalne8o :Da muwiom ze przy takich skillach nalezy lukiem walic!!!!

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:19.