![]() |
mozecie mi pomudz ?
web masterem roku to ja niejestem....
sciagnelem sobie programik do robienia stron web majster. zrrobilem sobie na nim index.html. zzucilem to na serw lycos ale teraz pytanie. moim kumplom niewyswietla sie grafa skopiowalem grafiki na serwer ale niewiem jak gdzie to zzucic zeby dzialalo i innym chodzilo pomuzie plzz |
Jeżeli się nie myle to musisz:
1. wstawić obrazek na tym co robisz strone 2. otwórz paint 3.otwórz dany plik 4.zapisz jako 5.np.Behemot.gif lub jpeg 6.Otwierasz notatnik 7.wpisujesz <a href="Behemot.gifl">Behemot</a> 8. juz 9 ja się w tym specjalizuje :D |
re up
niekumam .. mam programik na kturym sie "nie pisze" tylko wstawia sie zeczy wizualnie...
Zreszta grafe mam gotowa tylko jak zrobic zeby innym dzialala jak zzucic na ftp (znaczy sie w jaki folder itp) a i jeszcze male pytanko jak forum zrobic. |
Ni
twoje 1 pytanie to ja się całkiem zgubiłem podaj strone z której sciągnołes ten program i jego nazwe ok tak na wstepie ;)
2 pytanie: musisz znalezc strone o forum www.forum.pl albo wejdz na www.onet.pl i w wyszukiwarce napisz Forum może ci znajdzie sorx bym ci przesłał na gg kod albo mozesz zwyczajnie jeżeli masz konto w republice tam są darmowe opcje do stronek odpowiedz hehhe I POZDRÓWKA - CZOŁÓWKA :D |
re up
hehe all spox zalozylem konto na republice i stronka jakos dziala (mam nadzieje hehe)
tylko jeszcze forum musze zrobic :)) jednak jak mozesz wejdz na gg ____________________________________________ niewiem jak zrobic te forum szukam na stronkach i nic prosze o dalsza pomoc ;( |
Notching under Construction ;>
jeżeli masz w republice konto to tam jest takie cuś że są narzędzia lub pomoc dla stronki coś takiego tam jest czat księga gości i powinno być forum klikasz podajesz url czyli adres stronki i tam jest kod kopiujesz go i wklejasz na strone :) Odpowiedz
P.S Skąd masz takie ubranie ? P.S podaj gg :] |
up
1. mialem pacca i mam :D
2.5435749 |
Moja porada jest taka: odrzuć edytor graficzny, znajdź sobie jakiś kurs (najlepiej Pawła Wimmera) i zacznij używać notatnika albo EdHTML (można ściągnąć ze strony www.chip.pl).
Co do tego Lycosa. O ile się nie mylę jest to serwer unixowy, a systemy unix, w przeciwieństwie do windowsa, rozróżniają małe i duże litery. Unix może sobie również nie poradzić ze spacją w nazwie pliku. |
hehe
Hehe dzieki :D
|
Unix poradzi sobie ze spacją w nazwie bez problemu (aczkolwiek bardzo tego nie lubi) :)
|
@re: topic "mozecie mi pomudz ?"
tobie to chyba nic już nie pomoże |
Cytuj:
|
forum
to najlepiej założ na stronie http://www.free4web.pl ;) darmowe, latwe w obsludze itd ;)
|
Cytuj:
|
Dokladnie to opisal Baron Kaldrick...
Nie umial bym lepiej tego opisac... |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:54. |