Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Łatwy respawn dragona dla low levela PACC (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=81001)

Robee 14-06-2006 17:26

Łatwy respawn dragona dla low levela PACC

Chciałbym pójść na dragony. Chcę chodzić z dwoma DSami i ewewntualnie dobijać z hmm. Wiem, że fajny resp jest koło ankrahmun. Tylko mógłby mi ktoś powiedzieć gdzie konkretnie chodzić? Bo chciałbym zabijać dragona pojedynczo. Mile widziane screeny.

Jalokowy_ 14-06-2006 19:47

W ankrahmun desert są 3 expowiska z dragami, jak chcesz pohuncic 1x to idz na te poludniowe (najnizsze), tam jak wejdziesz jest 1x drag (duzo miejsca do manewrowania.

Cystof 14-06-2006 19:57

Żeby nie zakładać nowego tematu, ja bym prosił żeby ktoś podał jakieś dobre "smocze" expowisko dla Facc;)

DJ Murzyn 14-06-2006 20:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cystof
Żeby nie zakładać nowego tematu, ja bym prosił żeby ktoś podał jakieś dobre "smocze" expowisko dla Facc;)

Dobre będzie Veno drag lair
Ale możesz też skoczyć na draconie tam jest 5 smoków i jeden dragon lord a czekając na respa możesz skoczyć wybić mumie i DSy

Lazixv 14-06-2006 20:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DJ Murzyn
Dobre będzie Veno drag lair
Ale możesz też skoczyć na draconie tam jest 5 smoków i jeden dragon lord a czekając na respa możesz skoczyć wybić mumie i DSy

I co za każdym razem będzie summonował 2 DS'y ? Dla mnie waste mana :/
Dlair kolo veno jak dla mnie.

Robee 14-06-2006 20:20

@Jalokowy_: możesz określić bardziej dokladniej gdzie to jest lub dać jakiegoś SSa? Bo na mapce respa było napisane że może być DL, więc się boję tam chodzić...

S.T.E.K. 14-06-2006 21:14

Tak jak pisał. Idziesz na najniżej położony resp. Wchodzi się od dołu ekranu do góry (jest też północny resp z tak położonymi schodkami, ale tam są włśnie DLe). Tam latają sobie scorpiony. Tam jest dość łatwo, bo można zblokować draga DSami w przejściu tak, że one go walą a on ciebie nie. Największy mankament takiego ustawienia to red hp draga, gdyż ucieknie on do konca respa a dsy nie pójdą za nim bo 'target lost'. Wtedy masz 2 rozwiązania:
1) dobic dziada zanim zdąży ucieć do tyłu używając HMM+rod
2) iść tam za nim, jednocześnie narażając się na hita z wave'a+GFB i zablokowanie przed DSy drogi ucieczki (aby tego uniknąć trzeba pogonić pierw DSa przez przejście)
ja zawsze używałem drugiej opcji ale nigdy z magic shieldem wskutek czego zawsze na dzień dobry miałem red hp...

thorsus 14-06-2006 22:01

W sumie Południowy Dragon Lair w Ankrahmun jest ok ale np mi nie pasuje bo trwa 5 minut. Gdybyś chciał dluzej expic to polecam pojsc do Edron Dragon Lair i po schodach do gory. Tam jest resp 2 Dragow. Ludzie najczesciej przy wejsciu daja 3 parcele zeby miec alternatywne wejscie. Dam niedlugo screeny. Wchodzisz po parcelach i summonujesz 1 dsa po czym schodzisz. Uzywasz manasow, utamo vita i wchodzisz po schodach. Teraz albo summonujesz 2 DSa i zabijasz z HMMow albo zabijasz jak najszybciej i dopiero wtedy summonujesz 2 DSa. W kazdym wypadku jak juz bedziesz mial 2 DSy to schodzisz po parcelach i czekasz na respa. Resp trwa miedzy 2-3 minuty ale zdarza sie podwojny. Jesli bedziesz uzywal np wand/rod+vis to wczasie czekania mana i tak bedzie sie regenreowac do fulla. Oplaca sie wziac 2 bp IHow, 2 BP HMMow, 2 BP manasow na sytuacje ekstremalne. I lecz sie po kazdym hicie bo jak np oberwiesz GFB, walniesz z Vis po czym na exhausted oberwiesz 2 wavy to dead tak jak ja. Dam screeny jak tam znowu bede.

Robee 15-06-2006 09:57

Wielkie dzięki Thorsus i Jalokowy. Moge chodzić dzięki wam na dragi bez obaw ;]

Renorus 15-06-2006 18:22

Troche po czasie ale dla potomnych :D
Pod Thais masz respawn draga, gdy zejdziesz w dół jest on w przepastnej jaskini, niedaleko zejścia jest wnęka, stoisz tam i czekasz z DSami a drag sie normalneoi zrespi.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:13.