Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Opinie innych o tibi... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=81531)

King Mati 19-06-2006 05:02

Opinie innych o tibi...

W tym temacie opisujcie co mysla lub mysli ktos o tibi tzn czy smieja czy lubia patrzec jak gracie i itp.

Ze mnie troche rodzenstwo smieje tzn bracia smieja ze taka grafika i gram w takie guwno zwlaszcza ze muj brat gra Age of Empires III i on czasami poruwnuje tibie z ta gra i smieje zamiast grac w cos normalnego to w jakies gierke i jak jest czsami u mnie to ja wtedy wole nie grac bo troche glupio i jak ktos przyjdzie np wujek przyjedzie do rodzicw i wpadnie do pokoju i sie pyta co robie i w co gram i itp wtedy jest mi troche wstyd sie przyznac albo grac przy nim w tibie (bo zla opinie co do tej gry tvn i itp )

Mam nadzieje ze temat sie przyjmie jak nie to trudno ;/

sorka za blendy ale DYSLEKCJA

Zuper Hero 19-06-2006 07:58

Moi qumple którzy niegrają mówią że tibia to gówno że lepsza grafika jest w mario. A ci co grają to są wciągnięci :)

Spalony 19-06-2006 08:26

Starszy brat czasem jak chce wejść na kompa ja mam kopalnie i expie to zawsze mu muszę tłumaczyć żebym mi dał 10 min to lota dokopie, wtedy on bombarduje mnie seria pytań a po co to ? a co to ? a czemu taka grafika ? i takie tam, ogólnie nie lubi Tibii i innych uzależniających gier, ale ja już gram coraz mniej 2 godzinki dziennie na tibie wystarczą, reszte wolę spędzić na koszu z kolegami i koleżankami ;)

Dziutrix 19-06-2006 08:36

Mnie tylko wnerwia gdy jeden z moich kumpli porównuje Tibie i WoWa X(
(tak jak porównująć... ogórkową i schabowego ;P )
A w Tibie grał (jak NooB - ciągle w depo i free itans ;P ) a w WoWa nigdy
A najgorsze są opinie ludzi, którzy nigdy się z nią nie zetknęli (może poza obejrzeniem w TVNie)
A grafika to nie najmocniejsza cześć tibii... jest wiele ważniejszych :]

King Mati 19-06-2006 08:43

u mnie jesli gram np w tibie jestem tzn bylem na dl palkiem to jak mama katowala zebym poszedl do sklepu to tlumaczylem ze to i owo nie moge teraz i musze za 5 min i czasem czekala ale jak te 5 min sie przeduzylo (haski reso i itp:) to juz tak fajnie nie bylo :) i siostra czasem poczeka jak na kompa chce wyjsc ;/ chociaz kilka razy wylonczyla i monitor.

predalien 19-06-2006 15:20

U mnie większość kumpli nie lubi bo:
a) nigdy nie grało a tylko na grafe zwracali uwagę
b) kumle którzy grali i im się znudziło

Kilka jeszcze w nią gra i jeden zaczyna.

bartii10 19-06-2006 17:56

KING MATI jak mozna sie wstydzic tibii???

pawepek 19-06-2006 18:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez King Mati
W tym temacie opisujcie co mysla lub mysli ktos o tibi tzn czy smieja czy lubia patrzec jak gracie i itp.

Ze mnie troche rodzenstwo smieje tzn bracia smieja ze taka grafika i gram w takie guwno zwlaszcza ze muj brat gra Age of Empires III i on czasami poruwnuje tibie z ta gra i smieje zamiast grac w cos normalnego to w jakies gierke i jak jest czsami u mnie to ja wtedy wole nie grac bo troche glupio i jak ktos przyjdzie np wujek przyjedzie do rodzicw i wpadnie do pokoju i sie pyta co robie i w co gram i itp wtedy jest mi wstyd sie przyznac albo grac przy nim w tibie

nie rozumiem za abrdzo, jezeli sie wstydzisz to nie graj... ale czego tu sie wstydzic? moze niech ilestam tys. osob sie wstydzi ze gra w CSa czy co? nie za bardzo rozumiem...

King Mati 19-06-2006 18:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pawepek
nie rozumiem za abrdzo, jezeli sie wstydzisz to nie graj... ale czego tu sie wstydzic? moze niech ilestam tys. osob sie wstydzi ze gra w CSa czy co? nie za bardzo rozumiem...

Po 1 np rodzina wie cos o tibi z tvn i ma troche inna oponinie niz ja i inni ale jak juz wejdzie to nie przerywam grania tylko gram dalej i patrz dokladnie co napisalem i potem muw w jaki sposub sie wstydze

Po 2 w tym temacie czeba dawac opinie innych o tibi
a nie komenatarze urzytkownikuw to moja sprawa czy bede sie wstydzil czy nie

i jeszcze nie poruwnuj cs do tibi

Martinesz 19-06-2006 18:58

Cytuj:

Ze mnie troche rodzenstwo smieje tzn bracia smieja ze taka grafika i gram w takie guwno zwlaszcza ze muj brat gra Age of Empires III i on czasami poruwnuje tibie z ta gra i smieje zamiast grac w cos normalnego to w jakies gierke i jak jest czsami u mnie to ja wtedy wole nie grac bo troche glupio i jak ktos przyjdzie np wujek przyjedzie do rodzicw i wpadnie do pokoju i sie pyta co robie i w co gram i itp wtedy jest mi troche wstyd sie przyznac albo grac przy nim w tibie (bo zla opinie co do tej gry tvn i itp )

dysleksja do robienia błedow Cieibe nie upoważnia. Pisz najpierw w wordzie, a potem skopiuj na forum. takie trudne? Mnie nedza dopada nawet jak widze, jak ktos pisze MÓJ przez u, nie no n.c.

@topic

co inni sadza o tej grze? strata czasu, i maja racje :)

Lasooch 19-06-2006 18:59

Cytuj:

Po 1 np rodzina wie cos o tibi z tvn i ma troche inna oponinie niz ja i inni ale jak juz wejdzie to nie przerywam grania tylko gram dalej i patrz dokladnie co napisalem i potem muw w jaki sposub sie wstydze

A Ty porównaj to co piszesz ze słownikiem. Albo przez M$ Worda przepuść. I nie tłumaczy Cię dyslekcja, dysortografia czy inny dysmózg. Bo nawet jak Worda nie masz, są darmowe programy z opcją sprawdzania. I jest strona internetowa (nie pamiętam adresu).

@topic: dzieci na osiedlu - podniecone jak ubiją slime'a, nieco starsze dzieci na osiedlu już nie tak podniecone, osoby spoza osiedla - grają albo brak zdania...

Plajer 19-06-2006 19:14

Oj mati błędy to ty robisz :p n.c...moi kumple grająw tibie ..lubią ją i wogole...ale nie wiem czemu dla az tylu osób liczy sie grafika...w sławnych "Tankach" na pegazie nie byla przepiekna grafika a jakądawały frajde...liczy sie frajda a nie grafika ..chociaz ta tez ma znaczenie

pawepek 19-06-2006 19:33

Cytuj:

Ja nie porównóje, ja podaje przykład...
Ja nie komentuje uzytkownikuw, ja dziwie sie opiniom. *

* Dysleksja nie upoważnia do robienia błędów... MS Word i masz juz wszystko ładnie napisane, bez ortografów...

King Mati 19-06-2006 19:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pawepek
Ja nie porównóje, ja podaje przykład...
Ja nie komentuje uzytkownikuw, ja dziwie sie opiniom. *

* Dysleksja nie upoważnia do robienia błędów... MS Word i masz juz wszystko ładnie napisane, bez ortografów...

ms word nie po prawi mi blendow bo mam windowsa po angielsku a dlaczego ? zobacz jaka mam lokalizacje...

Lasooch 19-06-2006 19:56

Cytuj:

ms word nie po prawi mi blendow bo mam windowsa po angielsku a dlaczego ? zobacz jaka mam lokalizacje...

A nie ma w Wordzie przypadkiem wyboru języka? Nawet jeśli nie, to i tak możesz spytać mamy/taty/wujka/cioci/babci/dziadka/psa/rybki/kogokolwiek. A takie "błendy" kłują w oczy. Popatrz - jak napiszesz 1 błąd? "Błond"? Nie (chociaż w sumie cholera wie)! Więc (2) błędy też nie przez en -,-

King Mati 21-06-2006 06:48

^up^
jesli widzisz blendy zachowaj to dla siebie i jak ktos zobaczy jakis blond i tego posta tez skomentujecie ze sa blendy ?

W Tym TeMaCie MaJa Byc OpInIe InNyCh oTiBi

Seele 21-06-2006 09:07

Powinno sie rozdawać warmy za takie "Blendy"

chłopie niemasz ms word ?
jak nie to ściągnij sobie OOo

a jak nie to widziałem gdzieś tu na forum taką wtyczke do firefoxa co pokzuje błedy, ale linku niepodam bo niewiem gdzie to było..może poszukasz? -.^

Co myślą znajomii o tibii ?

Mówią że ta grafa zwala z nóg i nigdy by tego na kompie nie zainstalowali..

Kwadratowe Koło 21-06-2006 09:23

Cytuj:

Zaraz dostaniesz 2pkt warna za pisanie w TeN SpOsOb, lepiej zedytuj.
P.S. W tibie sie nie gra, bo to glupie =>

A co do dysleksji - nie mozna miec dysleksji "komputerowej". Dysleksja to mylenie literek, zamiast b to d, zmaiast p to q, zamiast 6 to 9 albo 8, a nie - od litery a dwie inne litery (o i n) sa dosyc daleko. Nie sadze bys nie trafial w klawisze. Po prostu uczyc ci sie nie chcialo w szkole, chyba ze tam w chicago nie ucza po polsku. "Kurde mam dysleksje! haha! baba nie moze mi obnizac za punkty ortograficzne!" To, ze zrobisz blad typu u zamiast ó, h zamiast ch, nie musi sie zaliczac do dysleksji, tym bardziej w twoim wieku. Uczysz sie juz od 5latkow chyba, co nie? A ortografii od 1 klasy. Czyli ogolnie rzecz biorac - juz rowne 10 lat uczysz sie ortografii i nie mozesz zapamietac, ze koncowki ów pisze sie ó z kreska? A rz po spolgloskach? Nie czytasz w ogole ksiazek? Jakbys cos przeczytal to chyba ci sie utrwala w pamieci jak co pisac?

No sory, ale dla mnie to glupie. Masz u mnie ogromnego -

Kolidos 21-06-2006 09:41

Chcesz mojej opinii o Tibii? Tibia jest to tylko strata czasu i pieniędzy (PACC, itemy), znam parę osób które mówią coś w stylu "W tą grę można grać i grać". W szczytowym momencie mojego "nałogu" potrafiłem grać cały dzień, a później połykać tabletki od bólu głowy. Jednak nadszedł ten dzień, wspaniały dzień w którym zorientowałem się, że granie w Tibie (z taką "częstotliwością") nie ma sensu ba! jest głupie. Teraz takie małe przesłanie do osób, które zaczęły grać w Tibi i uważają, że nie ma nic lepszego: Uważajcie, z tą grą nie jest tak jak myślicie. Lepiej się uczyć, bo w przyszłości łatwiej będzie ci się utrzymać pracując, czy sprzedając postacie 100+? Przemyślcie to."
A wracając do wątku osób mówiących, że Tibia to @^%#@^#. Poczęści mają rację jednak mówią tak nawet gdy nigdy w nią nie grali po prostu popatrzyli na komputer w kafejce/u kolegi zobaczyli grafikę i: "WTF?! Ale syf jak w coś takie można grać, bleeeeee!"

Offtopic:
Mi to nie wygląda na dysleksje tylko na dysortografie. Ktoś napisał, że to jest mylenie znaków, ma on rację tylko na klawiaturze też można pomylić znaki. Tu nic nie da hasło, że na klawiaturze znaki są bliżej, a gdy piszesz np. dyktando to znaki są w jakiej odległości? -.-'

pawepek 21-06-2006 10:06

Cytuj:

Przeznaczenie tematu nie upoważnia Cie do robienia błędów :D (ale mi wyszło)...
Sa rózne edytory textu i w wielu jest funkcja sprawdzania pisowni

Ps Nie wiem jakiej przegladarki uzywasz, ale moze jej zmiana na firefoxa pomoglaby choć troche (klik)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:44.