Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   IRC i pokój #tibia.pl, słów kilka. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=81622)

Luthi 19-06-2006 22:01

IRC i pokój #tibia.pl, słów kilka.

Pozdro, pozdro, Własnie przed chwilą dostałem bana w pokoju #tibia.pl na serwerze [irc.quakenet.org]. Oczywiscie musiałem coś przeskrobać gdyż bana za "free" sie nie lapie. I tutaj dochodzimy do sedna sprawy: niczego nie zrobiłem i dostałem wpierw kicka, pozniej zostałem przyprawiony banem.
Przyznaje się Wam, ze napisalem kilka literek na kanale default -"ogólno widzącym".
-Ani nie oferowalem pacca
-Ani nie pytałem o "nie dozwolone porady"
-Ani nie przeklinałem
-Ani nie trollowałem

Wypowiedziałem zdanie w kwestii zbanowania Pana który oferował IP OTSA. Powiedzialem ,ze dobrze zrobiono banując go. Uwazam, ze dostałem bana za nic i jestem z tego powodu zdenerwowany.
Uwazam równiez iz ten kanał w/w jest przepełniony "bashowcami" i ludźmi rozmawiającymi "dla podpuchy" [czyt. głoszącymi herezję i piszącymi pod witrynę www.bash.org.pl]. Operatorzy tego kanału są aroganccy i "nie mają ochoty na dłuzsze dyskusje" z "przyszłą ofiarą".

IRC schodzi na psy poprzez bash'a. Bez sensu...

Pozdrawiam i dziękuję za uwagę. Dobranoc.

Cafe 19-06-2006 22:04

Przeciez tam siedza same takie szumowiny, nie warto tam wchodzic, banuja nawet za "Czesc". Mówie ci daj sobie znimi spokój.

Ryłek 19-06-2006 22:06

Eeeeejjjj... Mogę sobie zrobić skrina na pamiątkę????
Macie wszyscy, kurfa, dowód, że jestem szumowiną!!!oenoeneo

Togashi Yokuni 19-06-2006 22:13

No to tu żes mnie zranił, oni sa szumowinami, ja zawsze gram dobrego :) Ale ciii bo dostane bana :P Wiec prosze nie uogolniaj :P

Fire Necromacer 19-06-2006 22:16

chat #tibia.pl? Panie, Zuo i Mhrok... Nie wiem czego, ale zazwyczaj nowi mają jakiś dar\talent do pisania takich głupot, że żyjecie tam max 1H, potem ban :D

Nie martw sie banem, pod koniec miecha wszystkie są kasowane :P

Tasior 19-06-2006 22:21

Apeluje o zamknięcie tematu bo znowu zrobi sie nieprzyjemnie(elyta itepe)

Luthi 19-06-2006 22:26

@Fire Necromacer:

Tu nie chodzi o to, ze ała! dostałem bana.
Chodzi mi ogólnikowo, ze są aroganci. Mnie sie zawsze wydawało, ze taki kanał to jest dla Tibia Players a nie dla kibiców Realu, pijaków i szpanerów. -.-

spider-bialystok 19-06-2006 22:27

Poprzednicy maja racje, na IRcu nic ciekawego juz nie znajdziesz, spozniles sie o jakies 2 lata ;]. Masz ochote jeszcze wchodzic na ten kanal ? Lej na bana;]

hoomik 19-06-2006 22:29

Cytuj:

Uwazam równiez iz ten kanał w/w jest przepełniony "bashowcami" i ludźmi rozmawiającymi "dla podpuchy" [czyt. głoszącymi herezję i piszącymi pod witrynę www.bash.org.pl].
tego jeszcze nie bylo, dobre ;DD

A poza tym to gowno jeszcze widziales, trzeba bylo poczekac na Wujka Hoomika, Mistrza Cietej Riposty i jego slawna Cieta Riposte...

Luthi 19-06-2006 22:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hoomik
tego jeszcze nie bylo, dobre ;DD

A poza tym to gowno jeszcze widziales, trzeba bylo poczekac na Wujka Hoomika, Mistrza Cietej Riposty i jego slawna Cieta Riposte...

Tak, jasne, chyle czoła. Super Hiper batman.
A tak powaznie to widziałem wystarczająco duzo aby wyrobic sobie zdanie o tym kanale. Zal.pl. I jescze się Drogi Forumowiczu upajasz, ze jestes #tibia.pl userem.

@Modek: proponuję aby temat raczej nie został zamknięty- wydaje mi się, ze problem z tym kanałem to nie tylko mój problem. Ale i rowniez innych PL TbiPlayers. Bo chcac pogadac o Tibii otrzymuje się dawke głupoty i braku szacunku.

Dan the Automator 19-06-2006 22:35

Dementuje. Zalogowany na nick Haldan, nie dostałem kicka i bana nawet za:
1. Przywitanie
Cytuj:

[21:37] <Haldan> siema
[21:37] <Mikhalov> czolem
[21:37] <Fire-Necromacer> hi
[21:37] <Zdeba> hiho
2.Głupie pytanie
Cytuj:

[21:38] <Haldan> ktos tu jeszcze gra w tibie!?
[21:38] <Zdeba> aha
[21:38] <Cafe^69> to nie do was
[21:38] <Haldan> ah
3. Głupie pytanie odnośnie IRCa
Cytuj:

[21:38] <Haldan> jak sie robi takie literki kolorowe?
[21:39] <Fire-Necromacer> jakie kolorowe?
[21:39] * Mikhalov o tak
[21:39] <Togashi> tak
[21:39] <Haldan> takie fioletowe
[21:39] <Haldan> czyli jak
[21:39] <Haldan> z gwiazdka przed
[21:39] <Pani-K> She: no jasne.
[21:39] <Fire-Necromacer> Togashi, pozycz cziterskie sztuczki
4. Gust muzyczny
Cytuj:

[21:40] <Haldan> Ktos tu slucha hiphopu?
[21:40] <RylekIstKrieg> chuj Ci w dupcie ;]
[21:40] <Togashi> muhahaha
[21:40] *** humz0r wszedl na #tibia.pl
[21:41] <RylekIstKrieg> Haldan: JA! Ca&sup3;ymi dniami i nocami
[21:41] <Haldan> a czego?
[21:41] <Pani-K> Haldan: ja
[21:41] <Pani-K> Hemp Gru
[21:41] <Haldan> ooo, niezle
Potem się troche pośmiali, ale źle nie jest.
Więc zluzujcie poślady.

Cafe 19-06-2006 22:43

@Luthi
nie sluchaj ich, pewnie znowu probuja udowodnic jacy to oni świeci i cacy. A sam widziales jak jest w rzeczywistosci

Baron Kaldrick 19-06-2006 22:44

@Luthi
Proponuję, byś najpierw sprawy i smutki załatwiał na prv z osobą, przez którą cżujesz się poszkodowany, nie na forum.

Wald_Kerius 19-06-2006 23:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Luthi
@Modek: proponuję aby temat raczej nie został zamknięty- wydaje mi się, ze problem z tym kanałem to nie tylko mój problem.

Heheh, stary masz z tym problem ? Nikt cie tam na siłę nie zmusza abyś wchodził. Fakt faktem bana można dostać za np. wyraz "ej".Na "ej" to możesz sobię mówić do konia jak mawiał $cor~. Wątpie, że wywalili cię z irca za sam wyraz "czesc". Ja jak zawsze wchodze na kanal to sie witam i jeszcze nigdy mnie nie wyżucili, chyba że sobię zasłużyłem.

Palek Demon 19-06-2006 23:23

wszedłem kiedyś z ciekawości i co sie okazało powiedzałem czesc...porozmawiałem chwile i op/mod cos mi o mojej babci zaczoł mówić :p bez zastanowienia odpowidzalem to samo w formie zartu i dostalem bana z komentarzem "twoja stara..." n/c

Luthi 19-06-2006 23:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wald_Kerius
Heheh, stary masz z tym problem ?

Tak-mam z tym problem.

Cytuj:

Nikt cie tam na siłę nie zmusza abyś wchodził. Fakt faktem bana można dostać za np. wyraz "ej".Na "ej" to możesz sobię mówić do konia jak mawiał $cor~.
Powiem Ci, moze nawet Cie zdziwie, ze przywitac sie umiem... -.-
A "ej" to raczej nie w moim stylu.

Cytuj:

Wątpie, że wywalili cię z irca za sam wyraz "czesc". Ja jak zawsze wchodze na kanal to sie witam i jeszcze nigdy mnie nie wyżucili, chyba że sobię zasłużyłem.
Też wątpie... ale w to co piszesz. nie zakładałbym tego tematu gdybym dostał
bana za nic?! Albo to co napisalem jest nie logiczne?.

@Edit: Moderator: mozna zamknac temat bo raczej zamierzonego przezemnie skutku ten temat nie odniołs i nie odniesie. Skonczy sie pewno na ripostach osobistych.

pozdrawiam.

Maethi 19-06-2006 23:55

Apeluje do moda, o nie zamykanie :). No więc ogolnie irc to jest stolica bashu.. a więc bash bash bash.. wszelkie pytanie o to co chcesz zapytać bedzie zbashowane... i ogolnie panujue zasada \m/ Bash \m/ a G.... ssie :D

Rethfing on Aldora 20-06-2006 00:04

To że się tam nie da porozmawiać to taki margines tylko. Ze wszystkiego i wszystkich robią tam sobie jaja Ci "stali bywalcy", którzy gadają co im ślina na język przyniesie. Chyba mamy grupy i podgrupki w naszej małej społeczności. Czyli to by było od góry: Administratorzy + Moderatorzy; Cfaniaczki i osoby które myślą że zachowując się jak niedorozwinięci będą fajni; userzy, którzy po prostu są i zachowują się (przynajmniej na forum + IRC) normalnie; Newbie + Noobki (ale ich IRC nie dotyczy...). Happy end?

PiXik 20-06-2006 00:08

Afryki nie odkryłeś kiedyś było głośno o tym...jak widze chyba nic się nie zmieniło:-)teraz skumałem , że masz niepotrzebne żale,ja też je miałem ale bez irca przeżyjesz więc daruj sobie najzwyczajniej w świecie:-)
edit.a jeśli coś Ci przeszkadza w kibicowaniu realu to Ban słuszny i powinien być wieczysty

Raul 20-06-2006 00:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Luthi
Chodzi mi ogólnikowo, ze są aroganci. Mnie sie zawsze wydawało, ze taki kanał to jest dla Tibia Players a nie dla kibiców Realu, pijaków i szpanerów. -.-

Po tym stwierdzeniu już mogę wywnioskować, że słusznie tego bana dostałeś. ;]
Zgiń, przepadnij zawistny katalończyku.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:56.