Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Pytania Knight'a :D (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=81643)

Pyro Aris 20-06-2006 01:39

Pytania Knight'a :D

Wiec zamieszczam kilka pytan ,poniewaz zrobilem se knighta (pierwszy w mojej historii) i malo o nim wiem :

GDZIE EXPIC ZE SKILLAMI 44/43 ?
...
NA JAKIM LVL'U KONIECZNY JEST 4 MLVL ?
...
JESLI CHCEM KUPIC PACC TO NA JAKIM LVL'U I SKILLACH ?
...
NA JAKIM LVL'U I SKILLACH MOGE ISC EXPIC NA CYCACH ZEBY NIE TRACIC DUZO UH ?
...
JAKIE MIASTO JEST NAJLEPSZE DLA KNIGHTA ?
...

Nie zalezy mi na komentach 15-25 lvl'owych knightow :evul: prZydaly by sie odpowiedzi doswiadczonych wysoko lvl'owcow ! I jak juz odpowiadacie to na wszystkie pytania a nie na jedne :D tak wiem ze sporo jest podobnych tematow - czytalem je ale nie znalazlem pomocy !

Piróg(Wymiatacz Techno) 20-06-2006 02:20

a więc tak

na gorze w stronie tibia.pl jest taki brazowy paseczek...tak brązowy
są tam takie slowa jak pomoc, kalandarz, nowe posty
i wiele, wiele innych slow, jest tam tez takie cos jak szukaj
na biurku masz takie cos z 2 przyciskami(chyba ze masz niedorozwiniętą myszke)
i naciskasz lewym przyciskiem myszy na takie slowo jak szukaj
wpisujesz tam to...co chcialbys iwedziec
polecalbym ci wpisac...Knight
powinno ci wyskoczyc wiele postow o knigcie
mysle ze lepiej sie tego wytlumaczyc nieda
banał prawda?

Pyro Aris 20-06-2006 03:57

alez ty madry... Lepper powiedz ze to ty

ps :nie mam myszki gram na laptopie

Thorin-Debowa Tarcza 20-06-2006 07:53

1) Pisz wyraźnie.
2) Nie lvl ce...uje doświadczenie gracza.
3) Szukaj.
4)Co z tego, ze myszki nie masz? I tak mozna poruszac kursorem.

shadow1230 20-06-2006 08:07

Uważajcie

Gadając z n00bem możesz stać się jednym z nich.

PharadoX 20-06-2006 09:45

1. Rotwormy ( chociarz zalerzy jakie eq , jak bs i c-set to możesz spróbować na soldach / wild warriorach / banditach ).
2. Najlepiej na 20 lvl , bardzo lubie zabijać pk charami najtów na 20 lvl bo są pod Dezercie , mają lepsze eq i zazwyczaj nie mają 4 mlvla. :D
3. Level 30 , Skille przynajmniej 70/70 to będziesz mugł jechać na scarabach , prócz scarabów ( i promocji ) to ja niewidze niczego użyteczniejszego dla najta , no może jeszcze blokowanie Hero , Necro.
4. 60/60 ( ale jak będzięsz biegał z leather setem to napewno 60/60 nie starczy , najlepie k set i bs/f-axe/ss i przynajmniej dragon shield to żadko kiedy uh ci zejdzie [ czyli nawet się zwróci chociarz niz ciekawego z cyców nie leci ] ).
5. Venore - trening , Carlin - Ghost Land ( troche expa można tam zrobić ) , Kazordoon - Soldy ( opłacalność ).

Vil 20-06-2006 10:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez PharadoX
3. Level 30 , Skille przynajmniej 70/70 to będziesz mugł jechać na scarabach , prócz scarabów ( i promocji ) to ja niewidze niczego użyteczniejszego dla najta , no może jeszcze blokowanie Hero , Necro.

Malo widzisz.

edit: z blokowaniem necro to juz przesadziles.

ripper 20-06-2006 10:49

Imo bardziej przesadził z:
Cytuj:

mu

PharadoX 20-06-2006 13:38

Cytuj:

Malo widzisz.
Powiedz co mam z zyskiem blokować jak na Lunarze DSM można kupić za 40k.

Cytuj:

edit: z blokowaniem necro to juz przesadziles.
W jakim sensie? Chodzi o blokowanie z GSem na full atak klepiąc go żeby nie bił shootera , a ty co pomyślaleś?

Cytuj:

Imo bardziej przesadził z: mu
Na półrocze 1+ z polskiego , na koniec 2 , ja się niedziwie , ale to chyba niejest forum o J.Polskim tylko o Tibi , wielu ludziom pomogłem to chociarz nie czepiajcie się mojego polskiego. Na dodatek ty przesadziłeś ze spamowaniem , jak co drugi twój post taki jest to co ty tutaj robisz?

ripper 20-06-2006 13:51

Cytuj:

Na półrocze 1+ z polskiego , na koniec 2 , ja się niedziwie , ale to chyba niejest forum o J.Polskim tylko o Tibi , wielu ludziom pomogłem to chociarz nie czepiajcie się mojego polskiego. Na dodatek ty przesadziłeś ze spamowaniem , jak co drugi twój post taki jest to co ty tutaj robisz?
Nie wiem, czemu się "chwalisz" takimi ocenami.
Mimo, iż jest to forum o Tibii to zasady ortografii ciągle tu obowiązują.
Spammuje? Zgłoś to jakiemuś modowi, niech mi dadzą za to bana :*

Vil 20-06-2006 14:06

Cytuj:

Powiedz co mam z zyskiem blokować jak na Lunarze DSM można kupić za 40k.

Nie ma zysku = nie blokuję.

Cytuj:

W jakim sensie? Chodzi o blokowanie z GSem na full atak klepiąc go żeby nie bił shootera , a ty co pomyślaleś?

A ja pomyslalem ze gdy shooter uzywa ds ktory nie pochlania uhow nie zwraca mu sie na typowych respach nawet polowa z lootu z necro ( oczywisice mowa o sorcach etc ), wiec uzywanie do tego samego celu knighta jest bez sensu ( zwlaszcza ze necro to nie gs ktorego mozna przy odpowiednich skillach blokowac prawie za darmo bo wiekszosc roboty odwala tarcza ).

Exatic 20-06-2006 14:16

@2x up
Tak. Pomimo, że to jest forum o Tibii obejmują tutaj każdego użytkownika zasady ortografii. A jak już jesteś taki 'głąb' co to zamiast się pouczyć trochę gra w tibię i pomaga innym (irionia) to polecam Microsoft Word. Yea, albo darmowego NeoOffice'a?

Co do blokowania to ja nawet jeszcze na necro nie chodzę. Blokowanie między innymi polega też na tym aby nie narażać ekipy idącej z blokerem oraz aby nie był zbyt duży waste run. Oczywiście koszta nie zawsze się zwrócą ale wystarczy poszukać na forum jaki potór ile combo, ile średnio zabiera hp. Pitagorasem nie trzeba być.

PharadoX 20-06-2006 14:16

Cytuj:

Nie ma zysku = nie blokuję.
Nie blokuję = niema pacca. No masz racje proste :D

Cytuj:

Nie wiem, czemu się "chwalisz" takimi ocenami.
Mimo, iż jest to forum o Tibii to zasady ortografii ciągle tu obowiązują.
Spammuje? Zgłoś to jakiemuś modowi, niech mi dadzą za to bana :*
Chwale się bo mam do tego prawo , ale lepiej popełnić błąd ortograficzny niż nic nie wnosić do tematu. Takich ludzi jak ty nie lubie na tym forum. Zbanujcie mnie to będziecie mieli spokój , ja pozatym też.

Pyro Aris 20-06-2006 19:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez shadow1230
Gadając z n00bem możesz stać się jednym z nich.

i dlatego z toba nie rozmawiam

thx pharadox ty przynajmniej jakis normalny :D

Geralt ze Spychowa 20-06-2006 21:35

1. ja bym nie expil - a tak to bym siedzial na dwarfach, rotach.
2. im szybciej tym lepiej ;)
3. na 30 i skille 70 - tak jak ktos napisal by moc chodzic na scaraby. Choc ja bym podbil skille do 75 :)
4. lvl kolo 25 mysle i skille kolo 70-75 (75 dosc spokojnie). Ale obrazenia w duzej mierze moga tez zalezec od eqp ;/
5. ja bym wybral kazz - dwarfy; dobre do treningu (pozniej slime na bagnach kolo venore) i poczatkowego expa.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:12.