![]() |
Blokowanie
Mam pytanie co do blokowania silnych potworow np.dragon lordow czy behemotow.Dlaczego blokuje sie tarcza i bronia z duza defensywa zamiast dwoma tarczami?Przeciez nawet z dobrymi skillami duzo zycia nie zabierze sie behemotowi na full defie,a z dwoma tarczami bedzie sie tracilo mniej zycia.Wytlumaczcie mi to prosze...
|
Bo dwie tarcze nic nie dają, jesli weźmiesz dwie, liczyć się będzie tylko ta z większym def...
|
aha,ciekawe...Ale i troche bez sensu...
|
to wcale nie takie bez sensu bo wyobraz sobie knajta biegajacego z dwoma magic swordami. 8o
|
dlatego bez sensu,bo w prawdziwym zyciu jak sie broni dwoma tarczami to jest lepsza skutecznosc i wieksza szansa na zablokowanie ataku.Ale magic sworda nie ma prawie nikt,a szczegolnie dwoch.
|
na antice miec 2 magic sword to nie az taki wielki problem...
|
Cytuj:
1. Obrona to nie tylko chowanie sie, ale przede wszystkim manewrowanie - nawet najlepsza tarcza pęknie szybko jeśli nie amortyzujesz uderzeń. 2. Jeśli przeciwnik wie, że możesz zaatakować, nie "pójdzie na całość", tylko też będzie sie asekurował - dlatego lepiej mieć jakąś broń niż drugą tarczę. Reasumując - najlepszą kombinacją z możliwych jest jednak tarcza + broń (no chyba że jaka lanca albo łuk..., musiałem dodać bo zaraz sie ktoś będzie czepiał:) ). Pozdrawiam serdecznie. |
Popieram stanowisko kolegi 2 tarcze nic neidaja wiec bezsensem jest blokowac 2 a po 2 bloker azwsze mosi bic silniejszego potwora zeby ten sie nie przerzocil
|
Po pierwsze to nie można brać do ręki 2 tarcz więc ten temat jest troche bez sensu ale jesli byla by taka opcja w grze to popieram Stu ;)
@edit: Jak da się założyć 2 tarcze to bardzo mi przykro ale każdy ma prawo sie pomylić :D więc jest mi przykro z tego powodu :) |
@Riwimi: Da się załorzyć 2 tarcze ale nieda się załorzyć 2 mieczy.
|
To by bylo bez sensu
Wyobrazesz sobie ze koles ma nowaom postac 15 lvl i bierze dwaie tarcze i idze blokowac draga (LOL) a jesgo kumpel paladyn zabija
|
To by bylo za łatwe
Koleś kupuje 2 dobre atrcze i blokuje dragi?
Co najmniej dziwne :P |
A ja w jednym z poradnikow wyczytalem, że jednak można używać 2 tarcz, nie pamiętam skąd mam ten poradnik ale tu macie ten konkretny kawalek:
" FISTS: Unless any fist fighting weapons are implimented, fist fighting is quite worthless. Using a club with 10 clubbing skill is about as effective as having 70 fist fighting. The biggest difference comes in the fact that a fist fighter can hold 2 shields for extra DEF value. " |
Ej..., chlopaki (i dziewczyny :tongue: ), a co powiecie na to... :] ?? :
Dla czego nie mozna zalozyc na siebie 2 zbroii??...no jedna na druga!!...jesli jedna bylaby wiekrza, od drugiej...albo nawet 3 zbroje!!... :D :D :tongue: Te dwa miecze to jeszcze, ewentualnie, ale dwie tarcze...lekki LOL... ...ale jezeli juz porownujecie Tibie, do realnego swiata (i znowu lekki LOL), to: Prosze, wyjasnijcie, jak mozna wypchac caly plecak i wlozyc do nigo, jeszcze jeden plecak wypchany po brzegi :D ??!!...jak wam sie to uda "upchnac"...to co powiecie na plecak pelen innych plecakow :D ?? ...tak Tibia, jest lekko podobna, do realnego swiata, przez swobode, luz, mozliwosc porozumiewania sie z innymi ludzmi i wiele innych rzeczy, ale nie uzasadniajcie rozwiazan zastosowanych w grze przykladami, z realnego zycia...wiele sytuacji sie potwierdza w rlu, ale bez przesady... :) |
Zalozenie na siebie 2 tarczy nic nam nie daje - liczy sie ta ktora ma wiekszy def. A jesli chodzi o blokowanie z bronia i tarcza to wychodzi na lepsze niz z sama tarcza (lub dwoma ;)) bo kazda bron ma swoj def czyli dodatkowe punkty obrony.
|
nie wiem czy to dobre miejsce do zadania pytania ale tytul to "blokowanie" wiec pytam... jakie skille eq i lvl powinien miec knajt by bez wiekszego stresu blokowac dragon lorda
bo mam taka okrutna ochote sprubowac... ;p przykladowo bedzie bilo tego dla 2 palkow na ~40 lvl |
Ja raz blokowałem Dl'a
Moje skile (wtedy) 72/68 LvL: 38 eq: K-set, demon shiedl od kolegi i bright poszły 2 uhy na dl'a Zabijali: 2 palki 38 lvl (74/66/) 43 lvl (78/70) 15 mlvl (sd) Ale proponuje miec lepsze skile i eq :) i lepszy lvl... bo komba casami sa ostre :) |
lol thx za tak szybko odpowiedz ;p to ja mam skille lepsze :) lvl 37 i vampire shielda... tera to tylko ekipe zbierac
a gdzie na tego DLa moge isc ? wiem ze sa na dragonlandzie i pohu a czy gdzies jeszcze ?.. oczywiscie jestem facc ;/ tak na marginesie juz po 20 a tu ni ch*ja :) |
Czy zablokuje??
Mam pytanie... jak myslicie?? zablokuje mino guarda z eq p-armor, p-legs, dark helmet, spike sword i dwarfen shield??? :(
|
Zalezy od tego czy bierzesz go na klate czy powoli odchodzisz i kto bedzie atakowal[jest to uzaleznione od czasu blokowania] bo mino guard moze zadawac duze obrazenia[ nawet do 60 ]
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:50. |