Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   TIBIA Vs HB (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=8210)

Melabux_1 08-08-2004 18:54

TIBIA Vs HB

Która wam się bardziej gra podoba Helablath czy Tibia

HB
Grafika:Niezła
Interface:Dobry
Online? Tak
Dzwięk i muza : Tak
Czy jest podobna do Tibi:Troszke...

TIBIA
Grafika:Pół na pół
Interface:Stabilny
Online:Tak
Dźwięk i Muza:Nie ma
Czy jest podobna do HB :W miare tak

HB OCENA:9/10

Tibia:Ocena:5/10

kotomaniak 09-08-2004 08:31

Największym atutem tibii (moim skromnym zdaniem) jest grywalność. Więc jeśliby oceniać w ym kryterium (według moich skromnych doświadczeń). To grywalność Tibia: Świetna, HB: Powyrzej średniej.
PS. Przy HB jakoś nigdy nie mogłem usiedziec tyle co przy Tibii ;).

Adamsik 09-08-2004 14:29

Miałem okazje grac w HB.
Ta gra jest strasznie NUUUUDNA.
Tak jak powiedział kotomaniak atutem tibi jest grywalność w HB tego niema.
Gra nudzi ci się po osiągnięciu 40lvla.
Nie to co tibia :D

Maniak Ziomek = ) 09-08-2004 14:34

fakt, w tibii pedzisz co raz wyzej i wyzej, i tym wyzej tym lepiej a tam dochodzisz do pewnego momentu i zonk =/ nie ma co robic, moze troche lepsza od tibii pod wzgledem produkcji, ale grywalnosc to moc =D

TheNatoorat 09-08-2004 15:33

Moje zdanie:
Tibia - gra, której "normalny" człowiek nie może skończyć (przejść)
Helbreath - gra, w której liczy się tylko expowanie, grafika lepsza od tibijskiej, ale nie ma jednej najważniejszej rzeczy - dużej GRYWALNOŚCI!

HB sux...
Tibia też sux bo już nie gram!

wd 09-08-2004 21:51

HB śmierdzi ;P

To tak:

Na początku sobie pogrywałem w HB, zdobyłem ponad 100 lvl i ciul, znudziło mi się, szczerze mówiąc to nudziło mi się od 80 poziomu :P
Helbreth to żmudna gra, którą o wiele ciężej się przechodzi niż Tibia i między poziomami nie ma nic ciekawego, a w Tibi jest.
Niby niepozorna grafika, ale jakie to wziągające [Tibia] wszystko pięknie opracowane [mili ludzie :P:P:P], fajne miasta, dużo leveli [nieskończona ilość ::twisted:: ], no i nowości między poziomami, np. skaczą Ci skille, a w Helbreth musisz czekać do następnego poziomu, możesz sobie pacca kupić ;) , i sprawdzić podstawowe informacje o innych ludziach z gry na Tibia.com ;) A w HB nie można czegoś takiego zrobić ;) W Helbreth są o wiele większe lagi, przez muzyczke, w Tibi, jak już chcesz jej słuchać to póść dobie jakąś nastrojową piosenke z Winampa ;) No może w Helbreth jest w sumie dobre, że do 100 lvla nie mogą Cię zabić, ale wtedy jest nudno.

Helbreth sux!

Tibia rulezz!

Ulrek 09-08-2004 23:38

lol
Jak może być lag przez muzyczkę skoro jest ona ładowana z twojego dysku twardego? To ze masz cienkiego kompa i spadek FPS to nie znaczy ze musisz wszystko zrzucac na laga

@topic
HB jest cienkie! Jedyne co może być tam ciekawego to krucjata, ale podczas niej są straszne lagi i kicki. Tak to tylko łazisz i mordujesz potwory.
Tibia też śmierdzi, zawaliły ją noby i teraz jest "too many lamers online".

n3m3s!s 09-08-2004 23:52

Trzeba przynać, że obydwie gry na dłuższą metę się nudzą, ale przede wszystkich to są straszne "pożeracze czasu", na którego brak narzeka większość ludzi powyżej, hmmmm 15 roku życia?
Można pograć i w jedna i w drugą, ale do czasu i z umiarem.

meeh 11-08-2004 07:00

Hmm, a mowicie o polskim serverze HB Polska czy takze o innych zagranicznych serverach?? Bo takich jest sporo. Co do HB to gdy gralem (a troche gralem) to nie zdazylo mi sie zobaczyc zebrakow i noobkow, a w Tibii takich sie spotyka na kazdym kroku. Bardzo duzym plusem HB jest dzwiek i to ze rywalizuja ze soba dwa miasta. Dla mnie jedyna bardzo wielka i dokuczliwa wada HB sa lagi, od jakiegos czasu stale je mam...i dlatego gram w Tibie. :D

Melabux_1 11-08-2004 09:41

Ja grałem w HB tera bede grać w Gangstawar www.gangstawar.com hehhe a Tibia mi się podoba bo ma kiepską grafe :D

Mleczyk 11-08-2004 10:03

wow, malo chyba wiecie o HB

w tibii mozna samemu wysolowac najlepszego potwora, prawda?? demona, czy tam warlocka, zgadza sie?? sprobujcie to zrobic w hb z tigerwormem - powodzenia - 15 osob majacych lvl 150+ chyba by rady nie dalo. hb jest bardziej wywazone - oczywiscie, tak samo jak w tibii na poczatku jest latwo, ale pozniej zeby do czegos dojsc trzeba sie pomeczyc.

hb - wiecej skilli
hb - mnie pieprzenia sie z nabijaniem poziomu
hb - wiecej broni, w pizdu ich kombinacji.

mysle, ze jedynym atutem tibii jest mnogosc swiatow, przez co w grze uczestniczy duzo wiecej graczy....

pozdro dla fanow hb i dla fanow tibii ofkorz!

n3m3s!s 11-08-2004 10:57

Cytuj:

hb - mnie pieprzenia sie z nabijaniem poziomu
Co masz na myśli? Jesli chodzi ci o trudnosc nabijania levelu to zdecydowanie lepsze sa gry gdzie trzeba sie pomeczyc.

bosal 11-08-2004 12:11

Dobra to może teraz ja ;]

Więć HB vs Tibia
Lepsza grafika
Ciekawe rozwiązania potyczek
Możliwość zrobienia prywatnego serwera bez większych trudności
Gra prosta i szybka (bardziej nawalanka)
Nie ma problemu z logowaniem ;]

Tibia vs Hb
zdecydowanie lepsza grywalnosc (gra jest duzo trudniejsza przez co ciekawsza
wiecej mozliwosci
bardzo czeste uploady
bardzo duzo swiatow (serwery bez pk itp...)
w zasadzie gra nie dla lam ;]

Melabux_1 11-08-2004 14:21

Gra prosta i szybka

Hmm co do prostej HB i szybkiej bym się z toba nie zgadzał.. czemu otóz HB Ma od zalania ch.ujów Lagi a prosta to ona nie jest...

Mleczyk 11-08-2004 14:43

@nemesis
racja, ze warto sie pomeczyc, ale co za duzo to nie zdrowo - w hb tez nie jest latwo zdobywac poziomow - tylko poczatek jest latwy i dlatego tam latwiej jest wybic sie na poczatku....

a poczatkujacym zawsze potrzebna jest pomoc, prawda?

@up
ne wiem czy to dotyczylo mojego postu, ale odpowiem. zgadza sie, latwo nie jest... bo gdyby bylo latwo to bylby sens grac?

Melabux_1 11-08-2004 16:56

No chyba nie,...

Ale przyznaj Mleczyk że są lagi w HB ;)

Aureliunkunfun 22-10-2004 15:54

buhAHAH KOMU to sie hb nudzi po 40 lvlu ? co ? moj brat i ja mielismy 180 lvl i bylo bajer

bosal 07-11-2004 16:50

Mimo wszystko HB jest duzo bardziej ubogie od Tibii, przyciaga dosc dobra grafika jak na taka gre (MU Online ma lepsza, ale o tej grze szkoda gadac), Tibia duzo traci przez grafike.

Irux 07-11-2004 17:55

Tibia rox!
a w hb nie grałem, ale chciałbym tylko że niewiem oco tam chodzi;/ ;(

Laraxus 07-11-2004 20:08

.............................

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:44.