Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Niespodziewany Kick (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=82456)

Tahrus 26-06-2006 20:04

Niespodziewany Kick

Witam, przechwilom załapałem niespidziewanego kicka i co jest z tym związane prawie trup. Mam pytanie czy to może być spowodowane tym że mam otwartych za dużo programów w tle??

P.S. Wtedy afkowalem ale napewno to nietrwało 15 min+1 min na ruch.

Sam Fisher 26-06-2006 20:08

Mozliwe, ale jakos mi to sie nie zdaza. Jak afkuje (trening,runy) to najczesciej mam wlaczona przegladarke internetowa, antyvira z firewallem i winampa. I jakos zyje.

Tahrus 26-06-2006 20:11

Czyli to może być odłączenie neta na chwile?? Obawiam się tego w przyszłości jak będe mocarnym knightem i np. bede na Alinchatorze.:o

PharadoX 26-06-2006 21:29

1. Nie będziesz na Anihilatorze bo na nawet niewiesz jak to się wymawia i pisze :D
2. Może być to spowodowane tym że ktoś zna twoje passy i próbuje wbić na tą postać która aktualnie grasz ( wątpie ).
3. To zazwyczaj wina providerów internetu ( zdarza się ).
Czyli że coś im się psuje i coś sie dzieje z netem żę niektórzy niemają a niektórzy mają max 1kb/s transwer a jeszcze inny ma przerwany net przez 10 sec. puźniej ma transfer max 3 kb/s a jezscze a po 5 min. ma 2 razy większy transfer.
Kilka tygodni temu od godziny 11:00 miałeś transfer max 5kb/s , to się kończyło 15 min. po tym jak kolega z tibi dzwonił do multimedi ( mieliśmy tego samego neta a ja jestem od niego młodszy i bardziej się wstydze :D ) ta sytuacja skonczyła się po 3ech takich turach.
Jest też mała szansa że to wina tych burz które teraz przechodzą nad Polską.

Tahrus 26-06-2006 21:50

1. Zdaża się przekręcić nazwe.
2. Raczej napewno nie.
3. Czyli bo nierozumiem.

emilok 26-06-2006 22:11

ad 3. Czyli że Twój dostawca internetowy przerywa połączenie na 10 sekund bo musi se cośtam sprawdzić, a osoba niegrająca tylko przeglądająca www tego niezauważa.

PharadoX 26-06-2006 22:16

@Up

A żebyś wiedział! Tera wcisnełem Odpowiedzieć i czekałem 15 sec! Tylko czy jest to powodem robienia tematu przezemnie? Może to przez to że mam opere? Nie wiem , ale ja nawet normalnie w CS'a niemoge pograć bo po 20 sec. gry mam zwieche ( czyli cały ekran mi się zcina i nawet jak dalej ruszam myszka i chodze mimo że tego niewidze to postać w CSie stoi w miejscu ).
Czekam z niecierpliwościa na wymiane kilku części do kompa ;)
Pozatym powodów lagów może być wiele , ja opisałem zapewne te najrzadziej występujące.
Powodem kicka może być także sama tibia i ich sprzęt , pamiętacie sondy robione przez tibia.com w sprawie lagów i kicków? No własnie.

Tahrus 26-06-2006 22:24

To chyba nieto ten kick był 2 sekundowy

emilok 27-06-2006 09:01

No to Ci przerywa na 0,00000001 część sekundy.......
Powinieneś zacząć od popytania administratora/dostawcy o takie rozłączenia i wynegocjować je o rozsądnych godzinach (np ja mam ip change na neo zawsze o 4.25 w nocy).

Celoz 27-06-2006 09:31

Temat do kasacji, plx! teraz wszyscy będą pisać o tym, że mieli kicka a mysleli ze nie beda mieli! jakbym pisał temat o każdym moim kicku to juz dawno mialbym bana :baby:

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:05.