Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Knight a hunty dla zysku (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=83081)

Gagagigo 30-06-2006 22:52

Knight a hunty dla zysku

Witam, przeglądając zdjęcia z huntów naszło mnie pewne pytanie,
czy Knightem da sie huntowac na Necro solo, tak zeby loot przyniósł czysty zysk ? Tzn, zdaje sobie sprawe ze czasem loot moze byc shitowy, a czasem niewiarygodnie dobry, chodzi mi o to czy przeciętnie koszty run (Uh/Explo/gfb) zwróci sie i da jakis zysk ?

Szaryy 30-06-2006 22:55

Pewnie ze sie zwroci tylko musisz miec tak 90 lvl ~~ i szczescie do bohow :P a no i oczywiscie dobre skille

Gagagigo 30-06-2006 23:11

pomijając skille i farta (8o ) duzo bedzie eXplo zchodzilo ?

Vil 01-07-2006 00:57

Nie zwroci sie.

Bulboglowy 01-07-2006 12:04

2handed, 85/85
Level tak, żeby szło 1 UH na 1 Necro (około 80)

Stożek 01-07-2006 15:42

Zalezy gdzie grasz. Jak na starym swiecie(bohy ponizej 35k) to niema szans na zwrot prze 90lvlem i skilami 85~. Na nowym bohy spylisz za 100k i sie zwroci za tygodniowy hunt.

Vil 01-07-2006 20:33

@up: tygodniowy chyba na pojedynczym spawnie ? Bo na triple w Drefii na pewno na 1 uhu nie sciagnie necro, a bohy wypadna mu raz na kilkanascie/ dziesiat bp uh, exp tez cieniutki wiec po co sie tam ladowac .. Ze o DS po drodze nie wspomne ..

Stożek 01-07-2006 20:51

Tez fakt, ale niektorzy expia na drafii gdy dragi albo demona sa zajete a przewaznie na starych swiatach sa. Jednak ja wolalbym expic na OFie niz pchac sie na jakies necro rabane.

Xzonixek 01-07-2006 22:55

Necro odpada, aby zysk był;p Rycem zsolujesz all, ale jedyny zysk dla ryca, z elitarnych potworow, to dragi, hydry i warlocki... Nic więcej ci się nie zwróci rycem... Hydry, jeżeli potrafisz dobrze manewrowac zconvicowanymi dsami + skille 90/90+ dają loota i expa czasem lepszego, niż na d lair ven... Necro waste odradzam

Gagagigo 02-07-2006 17:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xzonixek
Necro odpada, aby zysk był;p Rycem zsolujesz all, ale jedyny zysk dla ryca, z elitarnych potworow, to dragi, hydry i warlocki... Nic więcej ci się nie zwróci rycem... Hydry, jeżeli potrafisz dobrze manewrowac zconvicowanymi dsami + skille 90/90+ dają loota i expa czasem lepszego, niż na d lair ven... Necro waste odradzam

powiem szczerze nigdy niebyem na hydrach knightem (palkiem sie zdarzało),
ale myśle ze CHYBA (poprawcie mnei jak cos ;p) hydry da sie tępic jak DL'e,
2handed + eXplo, bez convinców, nie ?

@edit:
tak z czystej ciekawosci, jaki jest maksymalny skill dista u knighta ( tzn. jaki skill da sie wbic w miare szubko ;p) ?

Vil 02-07-2006 19:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gagagigo
edit:
tak z czystej ciekawosci, jaki jest maksymalny skill dista u knighta ( tzn. jaki skill da sie wbic w miare szubko ;p) ?

szybko wbijesz 20. Max jaki da sie wg mnie osiagnac to okolo 40 ( porownywalny czas jak trening skilla melee u ryca na 100+ ).

Nyksus 03-07-2006 22:06

Re:

L0l ? Hydra solo knightem, to bedzie waste uh zreszta watpie ze sie uda jak to wspomnial Gremlin, za szybko sie leczy...min. 1 shooter SD + Bolty/P Bolty, dobry bloker, i sie zwraca ładnie :P

Don Toro 04-07-2006 10:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gremlin

2. Hydry rycerz nie zabije solo ekonomicznie poniewaz za szybko sie leczy.

CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM, wyraźnie napisał, że nie zabijeekonomicznie! Da się zabić hydre solo knightem ale będzie to straszne waste run. Ja np. dla zabawy na test servie 45 knightem (wtedy mial skille 86/86) zabiłem banshee. Poszło 2 1/3 bp UH i prawie bp explo ale dałem rade :) (btw. biłem z bright sworda bo straciłem GSa :P)

Slimexx 11-07-2006 15:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nyksus
L0l ? Hydra solo knightem, to bedzie waste uh zreszta watpie ze sie uda jak to wspomnial Gremlin, za szybko sie leczy...min. 1 shooter SD + Bolty/P Bolty, dobry bloker, i sie zwraca ładnie :P

Ehmmm???? Sd ? XDDDD

P-Bolty??? -_-

Jak juz tylko bolty ale tez sie nieoplaca...

Jakis Dorby Elder druid i jest ok
z wanda/ds'y/exori vis..

Uh waste nie ma tylko manaski bo Druid cie leczy

A loote nawed Superrrrr!!!!

A dla Solo bez duzego waste ale bardzo duzo kasy!!

Z pacc : Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb

Fajny exp tylko tzeba lootbaga zrobic-.-

Gagagigo 11-07-2006 16:08

eh, ale tu chodzi też o adrenaline ;):D
pamietam jeszcze jak moim 47 ek na arcanii solowalem Dl'e z Exori i czasem z D-lance (<--uh-waste jak neiwiem, prawie 2 bp UHów na jednego)
a poniewaz ten temat zboczył na hydry to tak btw. m/w jak szybko hydry sie leczą ?

Stożek 11-07-2006 16:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gagagigo
m/w jak szybko hydry sie leczą ?

Jak trafi sie wredna to nawet potrafi co runde leczyc sie o 1/5 HP. Czasami sa jakies kalekie bo wogole sie nie lecza-ale to b.rzadko.

Slimexx 12-07-2006 14:06

No Dragon Lorda solo jest latwo tzeba wiedzec jak :D Ja wastowalem jakies bp uh na skillach i 49 lvl 83/83 (Pzed deadami)

Ale jakos za duze waste i poszlem dajel Expic... Dobaze fajna adrenalina nagle Combo i padasz i nie ma Adrenaliny

Pozdro

Eth 22-07-2006 22:47

Mysle, że wiecej niż 50% z was zaprzeproszeniem gówno wie o huntowaniu knightem... Po przeczytaniu 3 postów odechało mi sie czytania reszty. Chcesz kasy ? Idz na Guardy( slaby exp), Hydry (tarcza + 1 reczna broń + balanced ) Smoki na wyzszym lvlu ( skill 90+ wtedy zaczyna sie robic przyjemny exp ;) ) Bk (60 lvl+, exori [zawsze sie zwraca]) Co do Dli to odradzam, powód? TOTALNE WASTE !! ( prosze nie podwazac chyab ze sie ma niebywałe szczęscie ) Nie chce mi się więcej pisac ;).

Stożek 22-07-2006 23:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Eth
Mysle, że wiecej niż 50% z was zaprzeproszeniem gówno wie o huntowaniu knightem... Po przeczytaniu 3 postów odechało mi sie czytania reszty. Chcesz kasy ? Idz na Guardy( slaby exp), Hydry (tarcza + 1 reczna broń + balanced ) Smoki na wyzszym lvlu ( skill 90+ wtedy zaczyna sie robic przyjemny exp ;) ) Bk (60 lvl+, exori [zawsze sie zwraca]) Co do Dli to odradzam, powód? TOTALNE WASTE !! ( prosze nie podwazac chyab ze sie ma niebywałe szczęscie ) Nie chce mi się więcej pisac ;).

Nie zwracac uwagi... kolejny noobek ktory ma zamiar nas sprowokowac.

Sozemego 22-07-2006 23:14

@up
Mowisz o sobie ? Koles ma racje przeciez -.-

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:45.