Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Magia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=16)
-   -   Najfajniejszy waszym zdanim czar (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=8328)

Hideman 09-08-2004 22:09

Najfajniejszy waszym zdaniem czar

Najfajniejszy czar waszym zdaniem prosze piszcie profesje i lvl jak chcecie czekam na odpowiedzi

MayGyver 09-08-2004 23:18

najfajniejszy to jest utevo lux "swiatlo"
bo jak jest ciemno i go uzyjesz to jest widno

Magus 09-08-2004 23:21

Najfajniejszy to chyba 'chameleon', 'creature illusion' albo 'summon creature' bo mozna sie nimi "pobawic" jesli zas mowa o najpraktyczniejszych to obstawialbym HMM lub UH. Z drugiej jednak strony spontaniczny czar 'Ultimate Explosion' tez moze byc bardzo zabawany, zwlaszcza jesli go rzucic pod depo w godzinach szczytu :P.

Topic dosyc dziwny, ale na razie zostaje.

Vanhelsen 09-08-2004 23:30

Oto mój ranking najfajniejszych spelli:

III Miejsce: Creatule Ilusion: Fajnie tak polatac pod dp jako Dragon i rzycać GFB/FB :P

II Miejsce: Chameleon: Zmieniamy się w Magis Sworda/ E-plate i stojąc na dachu liczymi ilość n00bków bijących sie o parcele i "zdobycz". Fajnie tez wygląda choinka biegająca po mieście w środku lata.

I Miejsce: Undead Legion: Fajnie mieć pod kontrolą 25 summonów (szkoda, że same skielety :() i latać z nimi między miastami (ładny pochud) Raz ten spell uratował mnie przed wkurzonym hig-lev ktury bawił się w anty-pk :P

Ozon18 09-08-2004 23:34

Najlepszy czar oczywiscie exura vita. Ratowal mi zycie niezliczenie wiele razy...

Villen 10-08-2004 01:24

Bojowe:Wszystkie Strike

Lecznicze:mass i sio

Runiczne:XPL,HMM,UH

Siweczek 10-08-2004 07:59

Dla mnie hmm praktycznie slaby czar ale uzywa go sie chyba czesiej niz Silne sd.
Drugi Uh rune i Exura Vita tez mi ratowal wiele razy zycie.
I trzeci sd oczywiscie czasem jak jest kasa mozna sie pobawic. :p

Tibiańczyk 10-08-2004 08:35

Moimi ulubionymi czarami sa:
Runiczne: UH (chwala druidow) i SD (duza sila razenia)
Normalne: exura vita (dobrze leczy nie zabiera duzo many)

Gremlin 10-08-2004 08:41

1. Fajne sa czary ktore malo kto ma: Heal friend, wild growth, paralize (runki u mnie w domu budza zazdrosc przechodniow :) ), envenom (fajnie sie cyklopy torturuje w cyclopolis).

2. Jak ktos wspomnial Unded Legion mozna sie fajnie pobawic.

3. Pozatym wszystkie spontaniczne czary obszarowe (UE, exori, poison storm) ... obiecuje ze na nastepnym tescie zabije kogos poison stormem - chodzby to mial byc jakis koles na 6 lvl.

*ELWIN* 10-08-2004 09:12

Według mnie najlepszymi czarami są
1)Hmm-Dobry czr przydatny w ucieczce
2)Uh-Leczenie
3)Gfb-Gdy potwory cię otoczą tym czarem rozniesiesz je na strzępy

Mathayus 10-08-2004 11:52

najlepszy czar creat ilusion zamieniasz sie w crown armor wchodzisz na dach a zaraz patrsyz jak noobki podbiegaja z parcelami i ich odglosy lol jak sie skapna ze ich w jajo robisz

Dark Trigger 10-08-2004 12:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mathayus
najlepszy czar creat ilusion zamieniasz sie w crown armor wchodzisz na dach a zaraz patrsyz jak noobki podbiegaja z parcelami i ich odglosy lol jak sie skapna ze ich w jajo robisz

no to chyba to jest czar chameleon
jak dla mnie to fajny jest evenom
strzelisz i psn =]
tak jak psn arrows
ale the best to sa SD,GFB i HMMy

Ghost Nieudany 10-08-2004 12:56

Heh... Co do czaru zamiany w potwora, to kiedyś mój kolega się zmienił w DLa... N00bki pierzchały od niego do depo, i mówiły "Lured Dragon!!", dopiero jak czar minął się skapnęły że to gracz ;) Nikt na nicka nie spojrzał :)

Każdy czar ma swoje wady i zalety. Z tych ofensywnych najlepszy jest subiektywnie (runiczny) SD, ale do niego najlepiej mieć wysoki mlvl.

BTW, odczytajcie od tyłu "GFB". Co wam wychodzi? "BFG". BFG to była obszarowa, najmocniejsza broń w drugiej części Quake'a ("Big F****n Gun" - tłumaczenie znacie :D). Zbieg okoliczności? :P

Nesipeh 10-08-2004 13:13

Najlepsze do zabawy to creature ilusion i chameleon. Zamieniamy sie w DL'a lapiemy za gfb i mozna niezle poswirowac :P albo motyw ktory opisal Mathayus. A najbardziej przydatne to exura vita (wiadomo czemu :P) i exiva! No bo jak byscie znalezli pk gdyby nie ten wspanialy czar? Nie ma to jak poscigi za pk, wiec ktos mial genialny pomysl na ten czar!

Ghost Nieudany 10-08-2004 13:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nesipeh
Najlepsze do zabawy to creature ilusion i chameleon. Zamieniamy sie w DL'a lapiemy za gfb i mozna niezle poswirowac :P albo motyw ktory opisal Mathayus. A najbardziej przydatne to exura vita (wiadomo czemu :P) i exiva! No bo jak byscie znalezli pk gdyby nie ten wspanialy czar? Nie ma to jak poscigi za pk, wiec ktos mial genialny pomysl na ten czar!

Heheh, ja czekam na czar, który blokuje możliwość wykrycia poprzez exivę... Powiecie, że głupi pomysł, ale można by wprowadzić ograniczenia. Takie jak np. zaporowa cena, szansa na przełamanie zaklęcia blokady (Zależy od magic levelu... Oj, nie ma lekko, panowie Knightci :D) itp.

Nesipeh 10-08-2004 14:01

@Ghost Nieudany
E tam to by chyba zabradzo zagmatwalo rozgrywke, a tibia jest dobra bo prosta :P chociaz na poczatku trudno sie polapac :P A takie cos co ty proponujesz to juz by wogole zamotane bylo :P

Ghost Nieudany 10-08-2004 14:46

Lepsze delikatne zagmatwanie niż całkowita prostota...

Ja nadal chcę bardziej rozwiniętego sposobu kreowania postaci... Możliwość wyboru rasy, wampiryzm (oberwiesz od wampira i stajesz się właśnie wampirem... Przez krótki czas jesteś taki jak on :))... Wiesz, uznacie mnie za świra, który wszystko komplikuje, ale Tibia jest zbyt prosta czasem... Mało questów z zagadkami, można TYLKO siec...

zbkow 10-08-2004 14:51

Najlepszym czarem knighta jest exura, zawsze ratuje sytuacje, :)

Nesipeh 10-08-2004 14:53

@re up.
Tez bym chcial zeby tibia rozwinela sie troszke w kirunku prawdziwego rpg, ale sposob rozwijania postaci i questy, bo styl rozgrywki mi sie podoba. Zreszta co tu duzo mowic kochamy tibie taka jaka jest :P Ale mysle ze razem z Ghost odbieglismy juz troszke od tematu, wiec czas konczyc ta konwersacje (no chyba ze w nowym temacie), a co do tematu exiva rulez :P

Gufat 10-08-2004 15:11

3. miejsce - chameleon
2. miejsce - ultimate explosion
1. miejce - HMM
Kocham HMMy i jak sie z kolegami nudzimy do sie HMMami bawimy ;)
Qrcze, nawet nie czuje jak mi sie rymuje ;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:29.