Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Isle of kings (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=83353)

Pawio 02-07-2006 22:38

Isle of kings

Wykonałem questa family brooch i popłynąłem na isle of kings. Pogadałem z npc tak jak pisało do banshee questa a że jestem lowlvlem niemogę go wykonać a także wrocić rzez statek. Proszę o pomoc, może ktoś wie jak śie stamtąd wydostać?

ReLies 02-07-2006 23:05

Powiedz mistrzu. Zwiedzałeś wyspe i pewnie zabiłeś monki tak? I musisz teraz zapłacic 5k ... Hmm .. sam mam ten problem. Niestety musze cię zmartwić albo zapłacisz te 5k albo zrobisz coś nielegalnego. Mianowicie będziesz musiał uzyć teleport bug`a :/

DJ Murzyn 03-07-2006 00:34

HMMM
Ja mam 16 lvl i skoczyłem na isle of kings i normalnie pogadałem z NPC <kilka słów> i przeszłem przez drziw na lewo lecz troszke za duzo ghouli uzbierałem 10 gp ze szkieletów i wróciłem powiedziałem
Hi
tibia ( wymagane 10 gp )
yes
Ale jeśli zabiłeś monki ,,mistrzu" to musisz płacić hyba 1k.....

Pawio 03-07-2006 13:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DJ Murzyn
HMMM
Ja mam 16 lvl i skoczyłem na isle of kings i normalnie pogadałem z NPC <kilka słów> i przeszłem przez drziw na lewo lecz troszke za duzo ghouli uzbierałem 10 gp ze szkieletów i wróciłem powiedziałem
Hi
tibia ( wymagane 10 gp )
yes
Ale jeśli zabiłeś monki ,,mistrzu" to musisz płacić hyba 1k.....

Po to tam wpadłem by pobić monki :P

ripper 03-07-2006 13:20

Rotfl. Mogłeś pomyśleć, bo już nie jeden się wpakował. Teraz albo ktoś Ci przyniesie kase, albo użyjesz teleport-buga, albo padniesz, albo na zawsze zostaniesz.

Pawio 03-07-2006 21:49

Proszę o wyjaśnienie czy skomplikuje to mi w przyszłości Banshee Quest?? Jak dostanę się na wyspę by go wykonać?? Sry że taki głupi jestem ale nigdy nierobiłem tego questa i nic o nim niewiem prócz tego że jest tam 6 teleportów.

Diego'Odin 03-07-2006 22:09

a takie słowo jak QS nic ci nie mowi?
Omawianie questów jest tu zakazane

Mlecziii 03-07-2006 22:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Diego'Odin
a takie słowo jak QS nic ci nie mowi?
Omawianie questów jest tu zakazane

No to prawda ale hłop hce sie tylko dowiedziec czy puzniej bedzie mugł wykonac BQ a nie w jaki sposub .

Pawio 03-07-2006 22:52

Zastrzegłem się że w tej sprawie jestem newbie :P proszę wszystko tłumaczyć jak 5 latkowi :D

Seele 04-07-2006 00:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mlecziii
No to prawda ale hłop hce sie tylko dowiedziec czy puzniej bedzie mugł wykonac BQ a nie w jaki sposub .

Chłop, Chce, pÓźniej, mÓgł, sposÓb.

tak sie pisze -.-
za dużo tibii, za mało edukacji...takich jak ty powinno sie dodatkowo edukować podczas wakacji...

A żadnych komplikacji mieć niebędziesz bo tego questa właściwie nie rozpoczołeś :P

Black Bloody Bear 04-07-2006 00:32

Muj kumpel mial podobny problem utkon tam na 50 lvl i niemogl wrucic ale jakos mu sie udalo bo zaplacil 5k bo kolega mu doniusl ale co napisal to niewiem :p a tak wogule to nieczeba zabic monka wystarczy ze wejdziesz tam gdzie monki bo tam jest taka plytka jak w dp ze jak wejdziesz to sie jakby znizala i tak samo jest na tych monkach :] jest tez jeszcze 1 wyjscie oprucz tele mozesz pasc chociaz muglbys popytac tutoruw jak sie wydostac z tamtad omze pomoga:)

szuszu 04-07-2006 03:14

Więc
Można się dostać z Ghost Landu na IoF ale musiałbyś z całą ekipą tamtędy iść bo droga na góre ciężka..

Możesz wyjść do Ghost landu ale nie będziesz mógł przypłynąć statkiem..

Najlepiej zapłać payment za zbrodnie u Costello.

Payment
40lvl > 10k (powyżej)
40lvl < 1k (poniżej)

Mówisz do Costello (ncp-monk)
Hi, crime , yes, bye

Tu mapka mojego autorstwa jak dojść z GL do IOK
Trzeba iść do DS i przełączyć przełącznik i iść do gs i tez przełączyć przełącznik następnie mwall się otworzy i trzeba bieć do niego zanim się zamknie :confused:
http://i12.photobucket.com/albums/a2...szu/gl-isk.jpg

Pawio 04-07-2006 12:08

Dzięki za odpowieź;)

Mlecziii 04-07-2006 21:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Seele
Chłop, Chce, pÓźniej, mÓgł, sposÓb.

tak sie pisze -.-
za dużo tibii, za mało edukacji...takich jak ty powinno sie dodatkowo edukować podczas wakacji...

A żadnych komplikacji mieć niebędziesz bo tego questa właściwie nie rozpoczołeś :P

Po 1sze to sie spieszyłem w pisaniu (tak jak teraz )wiec blędy są .
Po 2gie to niemam zamiaru sie 'edukaować' na wakacjach a zresztą po tez nie B) .
Po 3cie niebede sie wiecej z tobą kłucił bo to nie forum do kluceniasię.

Xawieri 04-07-2006 22:06

Ale jakaś ortografia obowiązywać musi
Rozumiem 1 błąd
2 też mogą być
Ale tyle błędów to już przesada

Zasady ortografii blz ^^

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:16.