Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Pytania odnośnie palka (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=8340)

Masel 09-08-2004 23:08

Pytania odnośnie palka

mam kilka pytań odnośnie gry palkiem:
1. czy opłaca sie kupowac(palkiem) knight armor, crusader helmeta p amuleta i knight legsy czy lepiej chodzic z p armem, legsami, steel helmet i scarfem uzbierac jeszcze troche kasy i kupic bohy??
2. czy palkiem oplaca sie lazic na 20 lvl na poha, zabijac zerki lidery i dsy czy olac sprawe i do 25/26 lvlu siedziec na cycach i innych takich a pozniej gsy i reszta??
3. ile czasu zajmie mi bicie skili(do distance) z 55 na np 62??
4. czy znacie jakies fajne expowisko(zeby lecial szybko exp a kasa tylko zeby sie zwrocilo za strzaly/belty) dla palka na 20 lvlu i skilach 60 do distance??

z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam wszystkich:)

Gremlin 09-08-2004 23:13

1. Twoja wola, znam palkow na 40 lvl co chodza w golden armor i crown legs a znam kolesi na 70-80 lvl co biegaja w plate legs i knight armor.

2. Sa lepsze (bezpieczniejsze miejsca)

3. Polecam temat o treningu.

4. Cyklopy z wloczniami? - dokladniejsza odpowiedz w temacie o paladynie :)

Vanhelsen 09-08-2004 23:17

Odp:

Adn1: Tu jest pewien problem, bo jak kupisz bohy (i są droższe na twym servie niż 50k) to najlepiej załatwić se jeszcze AoLa (lepiej stracić 50k niż 75-80) A z "przydatności" tych 2 "zestawów" to bardziej by się pallowi przydały bohy (pallem walczysz na dysta więc obrażenia są głównie magiczne)
Adn2: Do 25 na cycach a potem GSy (lub zamiast cyców dragi najlepiej te z kanionu kazoo)
Adn3: Z treningu niewiem, ale najlepiej expic bo inaczej do adv liczą się "chmurki" a inaczej bloody
Adn4: Cmentarz przy wejsciu do Hell Gate (dużo skielów, ghuli i 2 DSy)

Jeśli są jakieś błędy to mnie proprawcie :)

Ahhh, uprzedziłeś mnie Gremlin :P

ancient kavu 10-08-2004 00:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wieszok
Adn4: Cmentarz przy wejsciu do Hell Gate (dużo skielów, ghuli i 2 DSy)

Nie że błąd ale o wiele więcej kasy i expa jest w samym hellgate. Ja od 20lev tam chodziłem i jako tako dawałem sobie rade, tylko czemu 5k za klucz :/

kangaax 10-08-2004 00:44

1)nie oplaca sie zbytnio chodzic z lepszym sprzetem gdyz palek jak expi to i tak glownei nei dostaej zadnych obrazen ze wzgledu na sposob w jaki walczy(hit and run).Gdybys zlapal laga uciekajac naprzyklad od gsa to niewazne czy mialbys p legi czy k legi,otrzymywal bys takie same obrazenia,a jakbys zginal to wiadomo ze strata p legow to zadna strata ;)

2)oplaca sie i sie nie oplaca ...Musialbys miec porzadne skile(70?),musilalbys uwarzac gdyz mino archery cisnal na odleglosc wiec jakies hmmy nei zaszkodza ;)zeby miec przy sobie.Poza tym na tym lvlu nei ejstes zbyt szybki wiec jak jakis gs zlurowany by sie trafil to musialbys byc bardzo czujny ;)
jest tam duzo potworkow wiec jakbys byl czujny moglbys szybko wyexpic

3)Z nie oficjalnych skill kalkuraotow wynika ze zajeloby ci to 12h i 40 minut ;p mnie wiem jednak na ile mozna im ufac.

4)fajne expowiska dla palkow to
a)ghostland-dsy,ghoule,skeletony
b)cmentarzysko kolo poh-dsy,ghoule,skeletony
c)hellgate-dsy,ghoule,skeletony(trudno jednak sie zstad wydostac ;)
d)amazon camp (?)
e)mount stern-cyce

Barts 10-08-2004 07:32

palkiem bardziej oplaca sie samemmu eqp zdobywac do 30 lv polecam expic po hellgate albo na cmentarzu na poh (ew. ghostland) pozniej jak pojdziesz Gsy sam zdobedziesz k-seta =] na skillach okolo 70 mozesz isc na guardy tez duzo kaski z lootu puki co cala kase wydawaj na bolty/strzaly

MayGyver 10-08-2004 08:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Barts
palkiem bardziej oplaca sie samemmu eqp zdobywac do 30 lv polecam expic po hellgate albo na cmentarzu na poh (ew. ghostland) pozniej jak pojdziesz Gsy sam zdobedziesz k-seta =] na skillach okolo 70 mozesz isc na guardy tez duzo kaski z lootu puki co cala kase wydawaj na bolty/strzaly

pozwole sobie wypowiedziec sie w sprawie guardow
zaczalem expowac na guardach na 25lvlu ze skilami 56/48
eq pomijam bo mam tylko p-arm, stell helm, brass legsy
w ciagu jednego dnia zrobilem 3 lvle wydalem ok 10k na bolty
w tym czasie przynioslem loota na ok 15k (jak zabilem caly resp to na soldki chodzilem)
expowalem ok 10 godzin, i pomoglem sobie 1 bp hmm, z tym ze zrobilem w tym czasie 3 bp hmm (2k gp dodatkowego zysku)

ale...
jesli nie znasz expowiska to i 35 lvl na guardy moze byc za malo, dopadna cie 3 guardy i w 4 sekundy jestes dead, wiec nalezy z nimi uwazac

Mathayus 10-08-2004 12:27

[quote=Gremlin]1. Twoja wola, znam palkow na 40 lvl co chodza w golden armor i crown legs a znam kolesi na 70-80 lvl co biegaja w plate legs i knight armor.

ech z tym 70 - 80lvl w knight armorze to byla chyba przenosnia bo raczej 80 lvl umie sobie zarobic umie :P

Gremlin 10-08-2004 18:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mathayus
ech z tym 70 - 80lvl w knight armorze to byla chyba przenosnia bo raczej 80 lvl umie sobie zarobic umie :P

W domku ma golden set, RH, 2-4 demonki i kolekcje BoH (zdaje sie 8 par), ale chodzi w warior helmecie (crusader mu sie nie podoba :) ), knight armor (twierdzi ze mu przynosi szczescie), plate legs (bo sa lzejsze od knight :) ), zwykle chodzi bez AoL bo jak poluje na smoki/DL dragon necklate bardziej sie przydaje, pozatym w sprzecie (pomijajac boh) ryzykuje ze 20k w sumie, czyli jak zginie jest duzo taniej niz AoL.

Swiety pal 16-08-2004 21:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Masel
mam kilka pytań odnośnie gry palkiem:
1. czy opłaca sie kupowac(palkiem) knight armor, crusader helmeta p amuleta i knight legsy czy lepiej chodzic z p armem, legsami, steel helmet i scarfem uzbierac jeszcze troche kasy i kupic bohy??
2. czy palkiem oplaca sie lazic na 20 lvl na poha, zabijac zerki lidery i dsy czy olac sprawe i do 25/26 lvlu siedziec na cycach i innych takich a pozniej gsy i reszta??
3. ile czasu zajmie mi bicie skili(do distance) z 55 na np 62??
4. czy znacie jakies fajne expowisko(zeby lecial szybko exp a kasa tylko zeby sie zwrocilo za strzaly/belty) dla palka na 20 lvlu i skilach 60 do distance??

z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam wszystkich:)

1. To juz od ciebie zalezy . Jesli czesto nie masz dedow to moze ci sie oplaci a le jesli to bym radzil pozniej
2. NIe radze poniewaz latwo mozna dednac przez zrulowanego gs
3. Popatrz artykul o treningu
4. Hmm. Moze guardy duzo rzeczy wypada z nich

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:10.