![]() |
Który tomb wybrać?
Posiadam Elder Druida na 20 lvl... info:
Mlvl: 30 Lvl: 20 Eq: Blue Robe,Volcanic Rod,Vampire Shield,Plate Legs,Crown Helmet,Platinium Amulet,Leather Boots PACC Na ktory tomb bym mogl isc moim druidem? najlepiej zeby szlo jak najwiecej expa ale tez zeby bylo mala szansa deda, bezpieczny i szybki exp... prosze powiedzcie mi ktory z tombow mam wybrac... do ktorego poziomu tego tomba bym mogl schodzic najnizej? Oto wszystkie tomby...: Shadow Tomb Ancient Ruins Tomb Tarpit Tomb Stone Tomb Mountain Tomb Peninsula Tomb Oasis Tomb Prosze o odpowiedz... jesli temat sie powtarza to bardzo przepraszam, ale blagam nie kasujcie mi tego posta...:( |
tomb ruiny poziom -2 tam jest 1 fe(mozesz go omijac) i 1 vamp z mf ok 20 k/h wchodzi kassa sie zwraca jak chcesz cos wiecej wiedzec o tym tombie obejrzyj filmik cichego
|
Polecam tarpit/penisula. Tarpit bardzo dobry do expa zawsze sie zworci podobnie jak penisula ale tam mniej wymagajace potworki i bardzo duzo ludzi. Tarpit -2 powinno byc ok. Jak robisz lootbagi to wychodzisz na duzy +.
|
To ja odrazu spytam zeby nie zakladac "topiców, do kur-wy nedzy durnych topiców" (:D)
30-35 EK, 70/70 - 75/75 (Tak okolo podaje bo to sie ciągle zmienia ;)) C arm, k legs, warrior helm, BS, Medusa shield... Czy jakis tomb by mi sie oplacal tak zeby 20-25K exp/h szło? No i tak zeby sie zwracalo (walic zarobek, aby sie zwracalo i wyjsc na 0)? Jak tak to jaki, który poziom i ile czego brac na 1h huntu? |
Re:
Wybierz najlepszy dla siebie. Ja zdradzać nie będe bo komu¶ expa zabierzesz;)
|
dla sorca najlepszy cypelek (peninsula) dla knighta podobno rocky tomb (en koło kamieni). Na wyższym levelu dobry jest fire tomb i tarpit tomb.
|
Tez nie chce zakladac new tematu :P
48 ED 43 Mlvl p set,boh,v shield ktory tomb doradzacie?Nie musze wyjsc na + tylko zeby sie zwrocilo za mf.Chodzi mi o cos kolo 20k/h i zeby bardzooo malo ludzi tam chodzilo poniewaz gram na przeludnionym servie i trudno o wolna krypte.Jesli ktos nie chce nie musi pisac odp w temacie :p czekam na priv . Z gory thx |
Za hunt'y w tomb'ie będzie wam się zwracało zawsze, jeśli tylko będziecie zbierać buteleczki ; ))))
@~~Anper~~: Mógłbyś spróbować iść do tomb'a pod smołą. Na poziom z wampirami. Robisz 2 FE/2 FD, lurujesz po jednym vampirze. One biją, Ty blokujesz. No chyba, że grasz na pvp, to sory : P |
najlepszy tomb to ruiny -2 tam masz duzo expa i kaski tylko wez ze soba duzo mf bo bez nich za wiele ne zdzialasz:cup:
|
~~AnpeR~~ z blokerem ancient ruins -3 :P (wez energy ringi :P)
sam to shadow tomb -2 tarpits -3 -4(z blokiem) |
Sam mam druta i tesh kiedys przez to przechodzilem wiec: wedlug mnie dobrym tombem jest tarpit tomb jak narazie to hunting level -1 bo nie mozesz summonków. Wbij 27lvl na monki i mozesz stopniowo zchodzic na -2. Póżniej z 2 ds'ami mozesz próbowac na -3 ZA tp bo jezeli pujdziesz na -3 nie przez tp to mozesz wlesc na necro a to na 30~lvlu nie bedzie zbyt przyjemne.
|
Dla magów i drutów najlepszy jest Peninsula Tomb. Sam tam byłem i nie rzałuje. Nabiłem tam 45 i 48 lvl. Ja jestem drutem i mam teraz 63 lvl.
|
jako ze pierwszy raz mam pacca to zainteresowalem sie tombami, kumpel mi pokazal raptem 3 a tu patrze ze ich jest duzo wiecej, moglby ktos dac mapke z zanaczonymi wszystkimi tombami?? bylbym tez szczesliwy jakby byla z z nazwami tak zebym sie orientowal
|
;p
Ja jak miałem pacca (obecnie nie posiadam) to chodziłem na ten tomb na bagnach miałem wtedy 29lvl skille ok 70/68 i nic mi tam wiekszych problemów nie stwarzało:p
|
nom przydalaby sie mapka zzaznaczonymi tombami :))
|
@bartii10 może darmova oprowadzka i pacc na 3 lata(ironia mode off) na forum jest mapka z miejscami w których może byc tomb.
|
pierwszy raz gram sorcem, wcze¶niej only knight lub pal! za sorca wymieniłem się z kumplem za knighta :] Więc tak, mam 50 master sorca z 52/53 magicem(na dniach wbije). Który tomb wygrać żeby szybko expic, najlepiej lvl na 4-5h :) i żeby zwracało się za manasy/runy. Co się w tym tombie znajduję i czy expić z e vis, wand czy może summon? z góry thx :]
|
żem troche poszukal i oto wyniki: tu mapka wszystkich tombów - http://forum.tibia.pl/showthread.php...ighlight=tomby
qrde znalazlem wczoraj albo przedwczoraj takiego fajnego linka do mapy kazdego tomba ( tak jak wyzej) ale z dodan± lista monsterow wystapujacych na kazdym pietrze (to nie byla polska strona), szukalem w historii ale jakos nie moge znalesc ;/ |
Mozecie podac chodz jedna droge do byle jakiego tomba czy jak to sie zwie. Byle bym nie wpadl na jakies dsy albo temu podobne odrazu ;P. Interesuja mnie ghoule, scraby, larwy.
|
Mozecie podac chodz jedna droge do byle jakiego tomba czy jak to sie zwie. Byle bym nie wpadl na jakies dsy albo temu podobne odrazu ;P. Interesuja mnie ghoule, scraby, larwy.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:08. |