![]() |
Najlepsze miasto to ......
Które miasto(oczywiscie w Tibi:D) według Was jest najlepsze??
Ja najbardziej lubie Thias i tam też jestem obywatelem, ale ostatnio zastanawiam sie czy nie przenieśc sie do Carlin bo to ponoć raj dla paladynów. Przy opisywaniu miast podawajcie plusy i minusy danego miasta. Bardzo prosiłbym aby w miare możliwości pisać dla jakiej profesji miasto jest najlepsze :) Dzięki |
moim zdaniem venore jest dobre
kolo venore sa dobre rotowiska ( do treningu i expienia ) pozatym sa jeszcze beholdery, black knight, poh jest blisko oraz osada elfow ktora kiedys byla naprawde wspanialym miejscem do expienia ( zanim cip-owie zrobili zeby scauty uciekaly ), dodatkowo dl-e oraz dragusie sa naprawde blisko. minusem jednym jest ten ze gsy czasami sa zlurowane pod wyjscie z venore co dla low levelowcow jest naprawde wielkim minusem |
Venore ------- pokochalem je od razu :P plusy to chyba najblizej do poha,blisko na bk,elfy,dle,smoki i ogolnie fajne chatki sa i klmat w miescie
carlin ------ carlin hmmm... jak dal mnei carlin moze byc nie ma zbyt duzo expowsk w poblizu (dla ludzi z wyzszym lvl) ale za to blisko jest do molts :P noi atmosfera jest jedyna w swoim rodzaju czyli : br?, Hi train ? yes die die !! (chodzi o lvl pk) i to czasami jest smieszne jak sie przygladasz noobom Edron ------- Dobre chatki,dobrze polozone miasto bo sa baardzo liczne expowiska i te dobre ;] i na ogol jest tam spokojnie Darashia ------- miasto chyba najlepsze dla sorcow ~~Rotowiska~~ i minoski ;] miasto niczego sobie thais ---- moje 1 miasto w tibi do ktorego pognalem ( bo nei bylo innego:P ) duze miasteczko fajne ale szkoda ze nie ma jakiegos sytego exposka na powierzchni w okolicach thais cormaya ----- domki sa i to nawet nawet ale za to zamulajaca wyspa ;/ kazordoon ----- miasto z klimatem krasnaaaali i to mo sie podoba tylko szkoda ze ytrza tak dlugo dreptac do depo od bramy (tej przy starym beholderze) noi oczywiscie dobry exp na kazdym lvlu ale jest minus bo lodka jest troche daleko i tylko plynie na cormaye |
Wedlug mnie Ab'dendriel. To tylko moje zdanie, ale mieszkam tam od zawsze :P Zawsze duzo polakow, spoko miejscowki do treningu, malo pk. Co do minusow to nie ma gildi profesji i sredniej jakosci domku, jest pare fajnych, ale reszta lipa :/ Poprostu takie male zadupie, ale wlasne i swojskie - za to je lubie :D
|
ja zaznaczylem ab jako ze mieszkam tam hmmm od poczatku mojej kariery w tibii. miasto z chyba najwieksza iloscia polakow i to mnie jakos na poczatku przyciagnelo a teraz nie mam zamiaru porzucac tego "polskiego" miasta. jesli chodzi o praktycznosc to najleprzymi wedlug mnie miastami sa venore (wyj***te domki) i edron (bliski dostep do hero/demonow oraz cyclopolis i behemotow)
|
ab'dendriel, bo kiedys gosciu wylozyc na depo mpa. - magic plate armor i dal loga =/
|
Cytuj:
|
Ab'Dendiel
Ab, a dlaczego ??, Bo mam miłe wspomnienienia z tym miastem, lubie tematyke elfów i wogule jest ładne i mieszkam tam od oawoen dawna. Ale to chyba sie zmieni bo już czaje się na hatke w Ankrahum :D
|
Ja jestem obywatelem Venore.Podobają mi się ukryte tereny :) :D ale zastanawiam się czy nie iść do Thais :confused:
|
ja na początku mieszkałem w Venore nabiłem w 3 dni na swampach 16lvl i poszedłem do mojego ukochanego Ab jest to wzasadzie małe miasto i moze ma słąbe domki ale większośc mieszkańców to polacy i pod depo często się można pośmiać to miasto ma własny klimat i mi się bardzo podoba
|
Cytuj:
|
thais
najladniejsze,najwieksze,najlepsze ceny w sklepach. |
Najlepsze miasto to oczywiste THAIS :)
Dobre expowiska dla magów(druidów) jak i dla knightów. Thais rulezz!! |
Darashia, kiedyś spędzałem tam dużo czasu i przypadło mi do gustu to miejsce :)
|
the best city
Ja mam kilka najlepszych miast wybrałem edron bo nadaje się do solo expa i huntów lubie venore bo jestem palkiem i lubie poh ale tylko rano.
Hmm czy taki temat był wałkowany 100000 razy:?P |
Ab'Dendriel
Mi Bardzo podoba się Ab.
Jest małe i przypomina wioskę, to jednak jest dobre expowisko, blisko do kopalń i waspów. A poza tym dużo polaków i mało PK :) |
Od najlepszego do najgorszego:
Edron - Wszedzie blikosko (exp), wszedzie dojazd (statek), fajne sklepy i malo luda, wada jest to ze jak chcemy cos kupic nie ze sklepu to trzeba jechac gdzie indziej bo malo co na Edron sprzedaja. Kazordoon - Jesli nigdzie nas nie ciagnie poza miasto to najlepsze miasto, zle bo wszedzie daleko, trudno sie na poczatku polapac co gdzie jest, ale przynajmniej poparzen slonecznych nie ryzykujemy (kiedys przez 3 miesiace na powierzchnie nie wychodzilem :) ) Thais - Super miasto, centrum handlu, ale... do expowisk trzeba daleko isc i statek gdzie kolwiek jest drogi. Venore - Jak by nie Venore Dragon to bym wogole tego miasta nie odwiedzal, ciasne, nieprzyjemne i daleko trzeba lazic. Carlin - Dobre jak sie chce zaopatrzyc w runy, pozatym dla rycerza na 15-35lvl fajne expowiska (tylko troche daleko), na 50+ lvl trzeba omijac to miasto z daleka albo mozna dostac szalu (non PvP) albo czerwona czaszke (PvP). Darashia - takie Carlin dla PAC, miasto nieciekawe, expowiska daleko (ale warte maszerowania), oczy mnie bola od przekletego piasku. Ab - smierdzi elfami i polskimi noobkami, to ze ktos stoi pod depo nie znaczy zaraz ze bedzie z toba po polsku gadal, ale rowniez nie znaczy ze nie rozumie jak go wyzywasz. Expowiska do bani: Na trolach wiecel ludzi niz troli Zamek... do 30 lvl strach isc jak cos zluruje, po 30 lvl nie ma co bic Kilka ghouli na polnocy nawet fajne puki sie jest samemu, ale w 2 osoby to juz nie ma co. Elfy moze byly i fajne, ale w tej chwili strata run Jedyne co to ewentualnie Hellgate, ale sa podobne miejsca gdzie indziej bez wymaganego klucza a do tego z normalnym wyjsciem. |
Ab'dendriel
Wg. mnie Ab jest najlepszym miastem i najciekawszym.
Sa dobre miejsca do expowania , ładnie sie prezentuje , jest dużo polaków , czasem jest troche pk (przynajmniej na moim świecie ). |
Cytuj:
po 1 co jest takiego w Carlin czego nie ma w innym mieście ze akurat tam jest dobrze się zaopatrzyć w runy??:) po 2 zupełnie nie zgadzam się z opisem AB może nie ma tam jakiś super expowisk ale: a)nigdy nie spotkałem się ze zlurowanym potworem na zamku b) gram na Elysi i w porównaniu z Venore to AB jest miastem high lvli bardzo małą ilość noobów można ich zliczyć na palcach jednej ręki c) miłe miasto więc warto tam mieszkać a do kopalni tak daleko nie ma jeszcze zostaje resp 2 cyców i kilka innych miłych miejsc:) |
Bez zastanowienia moge powiedziec ze najlepsza dla magow i druidow jest Darashia. A ze jestem master sorciem to tam mieszkam. kocham to miasto. Pozatym jak bym nie mial pacca to spoko jest AB'dendriel.
BTW I hate Thais and Carlin. to jedno wielkie mass pk i zadyma 24/7. Czasem dla relaksu tam laze. :D pozdro |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:43. |