Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   I co to ma być??? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=83883)

Poborca_Podatkowy 06-07-2006 18:57

I co to ma być???

Opiszę wam coś.
1. Jestem w Thais. (server - Secura)
2. Wysłupuję z depo 15 gp (gold piece).
3. Podchodzę do NPC-a zwanego Benjamin.
4. Mówie mu:
hi
parcel
yes
bye
5. Mam parcel
6. Chowam całe eq do depo.
7. Za pomocą bagów pakuję do parcela całą zawartość depo (prócz eq).
8. Wpisuję adres:
Sir Thoox
Venore
(Sir Thoox to imię mojej postaci).
9. Umieszczam karteczkę z opisem i parcelu (na 1 pozycji).
10. Podchodzę do maliboxa i wrzucam tam parcel.
11. Parcel nie zostaje na skrzynce, więc musiał gdzieś pójść.
12. Zakładam moje eq, które zostawiłem w depo.
13. Wychodzę z Thais.
14. Udaje się do Venore.
15. Podchodzę do depo w Venore.
16. Moim oczom ukazuje się napis:Your depot contains 1 items.
17. Otwieram depo, nic tam nie ma oprócz depot chest (jestem w Venore po raz 1).
18. *****X( , CO TO DO ************X( ****X( NIBY ***** X( MA ZNACZYĆ??? *****X( , *****X( , ***** X( X( X( !!!!!!!!!

Michal9000 06-07-2006 19:30

A byłeś zarejestrowany w Veno?

Bodziu 06-07-2006 19:32

A co to ma do rzeczy? NIC

Szarotka 06-07-2006 19:33

Mam taką szaloną hipotezę, że może parcel nie dociera do depo w mieście, w którym się nie rezyduje? Skoro Twoja postać mieszka w Thais, to może właśnie o to chodzi?

Ps. Zamiast 'wysłupuję' powinno być 'wysupłuję'. Chodziło Ci chyba o czasownik 'wysupłać', prawda? :)

teletoobis 06-07-2006 19:35

[quote=Poborca_Podatkowy
Your depot contains 0 items.
[/QUOTE]

ciekawe, bo zawsze jak sie podchodzi do pustego dp jest napisa "Your depot contains 1 items." ._.

Lexing 06-07-2006 19:35

Przekręciłeś nick.. innego wyjścia poprostu nie ma...

Poborca_Podatkowy 06-07-2006 19:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Michal9000
A byłeś zarejestrowany w Veno?

Co masz na myśli?
@edit
@up 2
Wiem, pomyliłem się po prostu... Pisałem to odręcznie, ale chodziło mi o to, że tam nic nie było. Faktycznie, 1, bo tam jest zawsze depot chest
@up
Wątpie, sprawdzałem 2 razy
@down, down
Sprawdzałem, z nickiem nie ma takiej możliwości, bo nie ma podobnych imion na securze

Heliwurab 06-07-2006 19:36

Nie rozumiem... Zalogowałeś sie tą drugą postacią i w venore nie było paczki, tak? Jesli tak, to czesto sie zdarza ze paczki giną... Najlepiej uzyj Szukaj ( na forum, nie w Tibii ;P )

@Michal9000
to czy byl zarejestrowany czy nie, nie ma chyba zadnego znaczenia...

@Down
tobie też radze poszukac podobnych tematów ^.^

Nieugiety 06-07-2006 19:38

To gdzie sie jest zameldowany nie ma nic do rzeczy.
Wg mnie miales albo mini laga i ukradli, albo koles jest o prawie takim samym nicku i zle wpisales. ;)

@Up
Ctz czasem giną?
Glupoty pleciesz, to nie jest poczta polska, ze parcel moze zaginąc xD

morwi 06-07-2006 20:20

najlepiej byłoby jakby nei wypowiadały sięosoby które nie wiedzą nic na ten temat -.-"

@michal9000
to nei ma nic do rzeczy

@nieugiety
to prawda że parcele giną czasami, były o tym tematy

@autor
chodziło mu o to czy byłeś mieszkańcem venore.

Michal9000 06-07-2006 20:40

Zrobilem test. Wysłałem parcel do siebie do thais (Mieszkam w Veno) i nawet nie wpadł do skrzynki. Więc musiał Ci ktoś parcela zabrać.
Edit:
@Down
To niewiem. Mnie nigdy nie dochodzą do miasta w którym NIE mieszkam. "to po co byłyby one?" Żeby np. jeden player mogł wysłać item do drogiego?

morwi 06-07-2006 20:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Michal9000
Zrobilem test. Wysłałem parcel do siebie do thais (Mieszkam w Veno) i nawet nie wpadł do skrzynki. Więc musiał Ci ktoś parcela zabrać.

co ty gadasz? mówisz że nie można wysyłaćparceli między miastami ? to po co byłyby one?

btw. to ja mam jakiegośfarta chyba bo za każdym razem dochodzą z każdego miasta i każdej skrzynki -.-

Nieugiety 06-07-2006 20:47

@Morwi
Jestes obytym uzytkownikiem, wiec wieze w to co mowisz.
Mam jednak pytanie, czy było większe "halo" z powodu utraty itemow na ponad 50k+ ?

Bo jesli tak, to strach wysylas itemy parcelami : P

Angel of Death 06-07-2006 20:50

@UP Mój kumpel właśnie w taki sposób stracił ok. 200k =/

Ja mam pewną teorię, może trzeba kiedyś chociaż raz otworzyć depo w danym mieście żeby móc wysłać tam parcela ? Ale raczej nieprawdopodobne i sam chyba w to nie wierze ;p

morwi 06-07-2006 20:52

@michal9000
no ta, a jak się przenosisz do innego miasta to dasz rade tachać całe swoje dp do innego miasta? bo ja zawsze wysyłałem wszystko w pracelu...

@nieugiety
nie wiem o jakiej wartości parcel znikały, ale to raczej nei od tego zależy

@UP
no raczej to prawda nie jest bo ~przedwczoraj z ab do thais wysyłałem parcela z itemami nie będąc nigdy wcześniej w thais i parcel doszedł normalnie

Poborca_Podatkowy 06-07-2006 20:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nieugiety
@Morwi
Jestes obytym uzytkownikiem, wiec wieze w to co mowisz.
Mam jednak pytanie, czy było większe "halo" z powodu utraty itemow na ponad 50k+ ?

Bo jesli tak, to strach wysylas itemy parcelami : P

Mi raczej chodziło o zasade. Zawsze parcele oglądam 3 razy za nim wyśle. Nick, miasto, patrzę czy świeży jest parcel (czy sie nie pomyliłem i nie podmieniłem), nazwy i nicki piszę z dużej litery. Wątpię, żebym się pomylił. Może raz na 10.000.000 parceli występuje jakiś bug? ;(
A jeżeli to by się stało w przypadku MPA lub Magic Sworda?

Teravista 06-07-2006 22:26

Oj straciłeś wszystko i już tego nie odzyskasz chyba że przez przypadek wpisaleś nazwę innego miasta a myślałeś że wpisałeś dobrą.Ja czasami tak mam ze myśle że coś dobrze zrobiłem a okazuje się ze zrobiłem całkiem inaczej.

Poborca_Podatkowy 06-07-2006 22:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Teravista
Oj straciłeś wszystko i już tego nie odzyskasz chyba że przez przypadek wpisaleś nazwę innego miasta a myślałeś że wpisałeś dobrą.Ja czasami tak mam ze myśle że coś dobrze zrobiłem a okazuje się ze zrobiłem całkiem inaczej.

W to raczej wątpie. Zresztą sprwdzałem we wszystkich miastach. A jestem absolutnie pewien, że wpisałem w labelu Venore.

Raziel_set 06-07-2006 23:01

A, jesteś na 100 % pewien że włożyłeś tego labela co trzeba, bo ja tak się kiedyś pomyliłem jak jeden parcel do koelgi wysyłałem a drugi do siebie w innym mieście

dreggi 06-07-2006 23:06

Wiem, że wiele osób mnie za to ostro zjedzie, ale mam pewna hipoteze wynikajaca z moich doswiadczen (mi też kiedys w "niewyjasniony" sposób zniknał parcel).

Otóz Cipsoft chciał by tibia była gra tak hmm, jak to ujac, - realistyczną, przypominająca RL (chyba xle ujałem, ale wiecie o co chodzi), że po prostu niektóre parcele nie docieraja. Czemu? Bo poczta je gdzies gubi (tak jak czasmai w Polskiej Poczcie:evul: ). Tak więc np. 1 na milion parceli nie dochodzi.
Co o tym myslicie?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:10.