![]() |
Guard + FE = Exp?
Hey mam takie pytanie czy to bedzie opłacalne..a mianowicie jak wiadomo FE(Fire Elemental) może zadać duże kombo więc można byłoby go użyć na expieniu na guardach(dwarf oczywiscie) bo szybko by padały..ja na 30 lvlu z dobrym eq byłbym wstanie na chwile zablokowac 2 guardy i ewentualnie któregoś dobić w razie potrzeby..exp byłby podobny w stosunku do expienia z monkiem bo w tych wypadkach exp 50%/50%.Proszę nie mówić ze to debilny pomysł bo może to troche szalone ale trzeba życiu dodać troche pikanteri:P
PS: gram na serwerze non-pvp bo to jest wazne :) |
Ja gram Master Sorciem - Wywołuje Orc Leadera zakładam Magic Shield i biorę dwa dwarfy na siebie. Może niezbyt opłacalne ale mi to nie przeszkadza.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
FE podbiega do przeciwnika, w dodatku ma BARDZO slabego defa wiec padnie po chwili. poza tym guardy w ciebie bedzie walil po 50-100 wiec zanim fe ubije guardy(moze przez kilka tur nie walic wogole z magii, czasami tak sie zdarza) pojdzie ci duzo many na leczenie.
bardziej polecalbym jak juz co fire devile poniewaz one nie podbiegaja, a poza tym najczesciej szybsze comba wala. |
Fajny pomysl ;P Ale lepiej z fire devilami | Stracisz duzo many na leczenie
|
Cytuj:
|
tylko na swiatach pvp-enforced sie dostaje hity od wlasnych summonow
|
Cytuj:
|
eee tylko na pvp enforced :P chyba nie na zwykłym pvp również dostajesz hity od summona :P. Raz wybrałem się na withe i postanowiłem sobie f devila zsummonować efekt był taki że f devil do red hp mnie zjechał tymi swoimi f ballami. Jak napisali wyżej fe podchodzi do przeciwnika pomimo że atakuje z dystansu. Przy 2-3 guardach efekt będzie taki że albo ty będziesz musiał gfb użyć/uhać/ihać summona albo on padnie. Pokombinuj z summonami sobie ale i tak nic leprzego od monka nie wykombinujesz. Chyba że będzie baaardzo szybki resp wtedy możesz pokusić się o jakąś kombinacje np monk +fe albo monk +f devil. Powodzenia
|
@Ileś tam UP
tylko na non-pvp nie dostaje hitow od mojego summona a na reszcie niestety dostaje. Są pozytywne i negatywne komentarze ale ja jeszcze nad tym pomyśle :) dzięki wszytskim za wyrażenie swojej opinii. |
ja gram na pvp od dawien dawna i jeszcze nigdy nie dostalem hita od swojego summona
|
Jesli juz z jakims summonem chcesz koniecznie isc na guardy to nie z fire devilem/fe tylko monkiem. Ale osobiście uważam, ze szkoda expa. Ja expie z samą laską vulcanic rod i sobie daje rady na średnio-hardkorowych spawnach. Oczywiście co najmniej 1bp manaskow wymagany
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Ignorujcie posty niejakiego Li-Bi - kolejny prowokujący wszystkich kretyn. Żeby było jasne - na pvp i epvp nasz własny summon może nas zranić fieldami/czarami obszarowymi, na nonpvp nie ma takiej możliwości.
@topic Idź i spróbuj. Jeśli wiesz co i jak to dasz rade. Z tym, że FE lubią robić psikusy i nie bić z explo/gfb przez kilka rund. Z tym, że jak już walnie to mocno xD |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:49. |